6.8 C
Bistrița
duminică, martie 26, 2023

VIDEO. Rețea nouă de canalizare, în Mărișelu: „Acest disconfort nu poate fi evitat. Înțeleg neplăcerile oamenilor…”

Ideea este să faci bine pentru comunitate, nu pentru tine personal – consideră primarul Horea Petruț. Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live, edilul a vorbit despre rețeaua de canalizare la care se lucrează în Mărișelu.

În 2019 prin PNDL II, am obținut o finanțare pentru canalizarea din comună. Este vorba de proiectul „Înființare rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Mărișelu, satele Domnești, Măgurele, Mărișelu, Bârla și Sântioana”. Știu că această lucrare creează un disconfort pentru oamenii din comună. Le înțeleg neplăcerile. În schimb vreau să le spun că în final vor fi toate așa cum au fost înainte. Atâta timp cât lucrăm, acest disconfort nu poate fi evitat…”, a explicat Horea Petruț.

Acesta a recunoscut că ploile din ultima vreme au afectat puțin lucrările de canalizare, dar și parcul de joacă început în Domnești, drumurile agricole și punțile pietonale.

Îmi pare foarte rău că nu am fost prinși în Masterplanul de apă și canal 2014-2020, cu finanțare prin POIM, cu ambele odată. Nu am fost eligibili pentru ambele proiecte. Apa va veni prin Masterplanul județului. La Canalizare nu am fost eligibili pe fonduri europene, dar am fost eligibili prin PNDL. Cu siguranță, din nou va fi deranj, vom face săpături, dar în final totul va fi în regulă…”, a promis Horea Petruț.

Termenul de execuție a fost de 18 luni. 2 luni a fost proiectarea, iar 16 – execuția. Ar mai fi de parcurs 11 luni de execuție – a mai explicat Horea Petruț. Și asta pentru că, în timpul iernii, lucrările s-au oprit. A intervenit apoi pandemia, iar lucrările au început destul de târziu. 

Primarul a vorbit și despre investițiile realizate la Școala generală și capela pentru ceremonii funerare din Domnești.

De îndată ce se vor finaliza lucrările de apă și canalizare, are pregătit și proiectul de asfaltare și modernizare străzi în toate cele 7 sate le comunei.

Anul trecut, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a alocat 400.000 de lei pentru aducțiunea de apă în satul Nețeni. Se va găsi o soluție și pentru satul Jeica, a mai spus primarul Horea Petruț.

Despre alte proiecte și investiții care se derulează în Mărișelu – puteți afla urmărind întreaga emisiune, AICI

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...