10.1 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

VIDEO – Robert Sighiartău (PNL): Măsuri vitale pentru micii întreprinzători. Granturi de mii de euro, la dispoziția administratorilor

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul.ro, Robert Sighiartău – deputat și secretar general al Partidului Național Liberal – a vorbit despre măsurile de susținere ale micilor întreprinzători.

Ce se întâmplă cu sectorul privat, în această perioadă? Cum se vor descurca micii întreprinzători care și-au deschis un business, dar care nu sunt angajați la firmă? Aceștia s-au trezit în mijlocul crizei fără niciun sprijin din partea statului.

Vor beneficia administratorii care nu sunt angajați cu carte de muncă de șomaj tehnic sau ajutor din partea statului?

Am luat legătura cu ministrul Muncii. Mi-a spus că din partea ministerului nu se pot oferi bani. Nefiind angajați, acești administratori nici nu cotizează la șomaj. Însă premierul României și guvernul liberal au găsit o variantă. Mă bucur să anunț că va fi un pachet mai amplu de 1 miliard de euro. Banii provin din fondul de urgență al Uniunii Europene. Sunt bani pentru sprijinirea și relansarea economică în contextul pandemiei. Vorbim de 1 miliard de euro care vor fi împărțiți în mai multe obiecte de activitate”, a subliniat deputatul liberal.

550 milioane de euro vor fi destinați unor investiții, a explicat deputatul Robert Sighiartău. E vorba despre granturi de câte 200.000 euro pe care firmele le pot accesa pentru anumite investiții și extinderea activității. Alte 350 de milioane de euro vor fi granturi pentru capital de lucru.

Restaurantele sau cafenelele, de pildă, ar putea beneficia de granturi de 200.000 de euro pentru a-și putea relua activitatea desfășurată înaintea pandemiei.

Granturile se pot acorda celor care activează în domeniul turismului, al restaurantelor, cafenelelor, hotelurilor, celor din domeniul HoReCa, transport auto și industria de evenimente – extrem de importantă și foarte afectată de pandemie.

100 milioane de euro vor merge pentru administratorii care nu sunt angajați la propria firmă. Vor fi granturi de 2.000 de euro pentru fiecare administrator. E vorba de aproape 80.000 de asemenea situații în România. „Mă bucur că Guvernul României a reușit să vină și în sprijinul acestor întreprinzători, foarte afectați de această criză urâtă…”, a concluzionat Robert Sighiartău.

Măsurile trebuiau agreate cu Uniunea Europeană. Deputatul Robert Sighiartău speră ca la începutul lunii iulie să se poate depune solicitările pentru a beneficia de acești bani.

Alte detalii despre relansarea economică a țării și a județului după pandemie puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F2181876055292105%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...