VIDEO. SURPRIZE, la „Filmul de piatră”! Încă aveți timp să dați lovitura!

VIDEO. SURPRIZE, la „Filmul de piatră”! Încă aveți timp să dați lovitura!

4 zile și 4 nopți de poveste îi așteaptă pe toți pasionații de filme și muzică – în curând, la doi pași de Bistrița, în campusul Tășuleasa Social! Tinerii pasionați de filme, cei care au realizat un scurtmetraj sau un videoclip – încă au șanse să dea lovitura! Iată ce surprize v-au pregătit organizatorii:

Sinagoga din Bistrița s-a transformat ieri seară în cinematograf:  Andrei Dăscălescu, fotograf, voluntar Tășuleasa, regizor de filme documentare și organizator – principal inițiator al festivalului Filmul de piatră a explicat ieri seară, la Sinagoga din Bistrița, că primele 11 ediții s-au derulat la Piatra Neamț: „În acest an, în premieră am decis să mutăm festivalul la Piatra Fântânele. O veste proastă pentru Piatra Neamț, dar o veste foarte bună pentru Bistrița și județul Bistrița-Năsăud”.

Andrei Dăscălescu a mai explicat că organizatorii acestei ediții au ales să promoveze festivalul într-un mod inedit și original care nu s-a mai pus în practică până acum: „Ceea ce vedeți pe ecran este LIVE pe Facebook, avem și o numărătoare inversă, vom dezvălui surprizele de care vom avea parte la Filmul de piatră. Am vrut să oferim acest eveniment orașului Bistrița – cel mai aproape de locul de desfășurare al festivalului, dar, în același timp trebuie să anunțăm toată țara ce se întâmplă la Filmul de piatră…”

Bunătățile din program vor fi împărțite în cinci categorii: proiecțiile scurt-metrajelor din competiție, proiecțiile scurt-metrajelor din afara competiției, proiecții speciale (Monsters), Festival Talks (întâlniri cu juriul și invitații ediției), Programele speciale Tășu și concertele.

În program se vor regăsi și drumețiile pe Via Transilvanica alături de Tibi Ușeriu, Școala de mers pe munte, workshop-uri în Pădurea Pedagogică sau masterclass-uri alături de Charlie Ottley, jurnalistul britanic aflat în spatele unuia dintre cele mai spectaculoase documentare de promovare a țării noastre – Wild Carpathia. La Filmul de Piatră va fi proiectat episodul 4 al documentarului și un preview al episodului 5, urmat de o discuție cu realizatorii.

Arhitectul și fotograful Vlad Eftenie, regizorul Marius Olteanu, actrița și coregraful Judith State sau scriitorul și realizatorul radio Iulian Tănase vor face de asemenea parte dintre invitații de excepție ai festivalului Filmul de Piatră, în cadrul Festival Talks.

Filmul de piatră înseamnă și expoziții, petreceri și concerte în aer liber! 6 dintre invitați au fost anunțați ieri seară, la Sinagogă, însă organizatorii au precizat că vor fi mult mai multe. Este vorba despre Ada Milea & Sir Blues Vali Răcilă, URMA, Baba Dochia,  The Mono Jacks, Pinholes și Robin & The Backstabbers…

Spectatorii vor putea afla programul complet pe pagina festivalului – Filmul de Piatră – iar cei care sunt pasionați de filme, cei care au realizat un scurtmetraj sau un videoclip și au curaj să-l scoată la lumină, se pot încă înscrie pe pagina festivalului, până pe 15 mai.

Abonamente la preț promoțional, pot fi achiziționate AICI.

Bistrițenii prezenți ieri seară la Sinagogă au putut urmări și filmele premiate la ediția trecută:

 • Sterne | regia: Bianca Rotaru | 17 min | Mențiune, categoia Ficțiune
  • Sindromul Lazarus | regia: Eugen Damaschin | 10 min | Mențiune, categoria Ficțiune
  • Allegretto | regia: Francesca Della Seta, Teresa Satta, Ionuț Popa | 21 min | Mențiune, categoria Documentar
  • Aprilie, vis | regia: Andrei Inizian | 19 min | Mențiune, categoria Ficțiune
  • Brain Chatter | regia: Ana Iuteș | 2 min | Cea mai bună animație
  • Jurjak – Vântul | regia: George Petroșel, Daniel Olteanu | 3 min | Cel mai bun videoclip
  • Slow Forge | regia: Simona Constantin | 3 min | Cel mai bun film documentar
  • Poftiți, vă rog! | regia: Serestely Szilárd | 22 min | Cel mai bun documentar
  • Bestia | regia: Andreea-Elena Lăcătuș | 17 min | Cel mai bun film de ficțiune

Evenimentul de ieri seară a fost organizat de Tășuleasa Social, organizat cu sprijinul Societății de Concerte Bistrița și al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.

Medicii de familie NU vor să facă de gardă la UPU! CARE le e expliația: acum 16 ore - Managerul Spitalului a explicat că a propus medicilor de familie să facă de gardă la UPU. Cum aceștia au refuzat, Lazany vrea să-i oblige…prin lege. Nu banii ar fi problema lipsei de interes pentru gardă. CARE e explicația medicilor de familie: Codurile de gravitate a problemelor cu care pacienții se prezintă la UPU sunt alb,...
AQUABIS: Lucrări pe Zefirului, până la noapte acum 17 ore - Astăzi, 14.09.2019, între orele 15.30 – 22.00 se va SISTA PARTIAL furnizarea apei potabile în municipiul Bistrita pe strada Zefirului. În acest interval orar se vor executa lucrări de remediere a unei avarii .
FOTO/VIDEO INCREDIBIL! Cu școală renovată, copiii dintr-o localitate bistrițeană sunt nevoiți să facă naveta 10 km acum 17 ore - Situație incredibilă în comuna Negrilești. 16 copii sunt nevoiți să facă naveta 10 kilometri, din Breaza în Negrilești, în ciuda faptului că au o școală proaspăt renovată. Motivul?! Directoarea școlii vrea „rotunjirea” claselor.
Să fie clar! Să parchezi ca un bou nu e fraudă! Avem dovada: acum 20 de ore - Șoferii care parchează pe locuri rezervate persoanelor cu handicap, pe spaţiul verde sau pur şi simplu unde apucă, par să fie tot mai prezenți în peisaj. Funcția pe care o ai într-o instituție ne demonstrează că poți face tot ce-ți poftește suflețelul... oricum nu pățești nimic. Așa și cu parcatul mașinii...
Doi bistrițeni au pus pe picioare cel mai cool local dedicat burgerilor din Cluj-Napoca acum 21 de ore - Doi bistrițeni au pus pe picioare cel mai cool local dedicat burgerilor din Cluj-Napoca. Totul a pornit de la o idee, o perioadă de muncă în Anglia și o investiție de 100.000 de euro.
Ford dezvăluie o gamă de vehicule electrificate care va depăși gama de modele cu motorizări convenționale benzină și diesel până în 2022 acum 22 de ore - Ford lansează în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt cea mai puternică gamă de vehicule electrificate din istoria sa. Aceasta include noul Puma EcoBoost Hybrid, noile modele plug-in hybrid Explorer și Tourneo Custom și noua generație a SUV-ului Kuga – primul model Ford care este oferit în versiuni de propulsie mild-hybrid, full-hybrid și plug-in...
VIDEO: Primul liceu ortodox privat prinde contur la Bistriţa…! acum 23 de ore - Existenţa unui liceu ortodox privat la Bistriţa prinde contur: Va funcţiona în conformitate cu programa Ministerului Educaţiei Naţionale. Nu va fi un seminar teologic, va fi o şcoală privată cu profil teologic, patronată de Biserica Ortodoxă.
Vrei un weekend prelungit?? FII EROU și-l poți avea! acum 2 zile - Prezentă în emisiunea Bistrițeanul.ro, Adina Beudean, directorul Centrului de Transfuzii a explicat avantajele donării de sânge. Nu doar că salvează viața celui pentru care donezi, ci și a donatorului. Mai mult, dacă ești erou, poți avea un weekend prelungit. AFLĂ cum:
Restaurantele L’Aroma și Casa Someșană îți aduc delicatesele direct la birou sau oriunde te-ai afla! acum 2 zile - Ştiţi acel moment al zilei, la birou, în care cineva întreabă „Ce mâncăm şi noi astăzi?” şi fiecare începe să îşi dea cu părerea într-un dezacord total? Pentru cei care ar mânca ceva tradițional, dar și pentru cei care vor să fie mai sofisticați, avem soluția! Restaurantele L’Aroma și Casa Someșană aduc delicatesele direct la birou sau oriunde te-ai afla!
ZVONOTECĂ: S-a furat ditai pădurea între Sângeorz-Băi și Maieru! Au rămas doar cioatele, vreo 8000… acum 2 zile - Teoretic, avem o grămadă de instituții plus un ministru al Pădurilor de pe la noi - Ioan Deneș - care ar trebui să vegheze asupra aurului verde din pădurile județului, să fie expoatat cu responsabilitate, legal, etc. Asta a fost teoria. Practic avem o grămadă de slujbași plătiți regește de la bugetul de stat care s-au făcut că nu văd că a dispărut o pădure întreagă, dintre Sângeorz-Băi și Maieru.
Aquabis: Trei străzi fără apă azi, în Bistriţa acum 2 zile - Astăzi, 13 septembrie 2019, se va sista furnizarea apei potabile în  municipiul Bistriţa. Trei străzi vor fi afectate:
Vreți curent gratuit cu fotovoltaice? Trebuie să vă aduceți instalatori de la sute de kilometri distanță acum 2 zile - Începând de ieri, românii care vor electricitate gratuită o bună parte din an vor primi de la stat 20.000 de lei pentru a-și instala acasă panouri fotovoltaice. Aceștia pot deveni producători de energie electrică, surplusul fiind practic vândut din nou în rețea.
FOTO/VIDEO: Cap de TIR în flăcări, după un impact cu un autoturism acum 2 zile - Un incendiu violent a izbucnit în Mijlocenii Bârgăului! Un cap de TIR a fost cuprins de flăcări, după impactul cu un autoturism! Echipajele de salvatori se luptă să stingă flăcările!
Firmele nu se înghesuie la licitațiile organizate de Primăria Bistrița. Lipsa ofertanților a blocat inclusiv „Linia verde” acum 2 zile - Mai multe proiecte ale Primăriei Bistrița sunt în stand by, după ce firmele nu s-au prea înghesuit să participe la licitațiile organizate de municipalitate. Printre ele se numără achiziționarea unui ski lift pentru pârtia de schi, dar și a autobuzelor electrice pentru „Linia verde”.
Un sfert din directorii de școală din județ au ajuns în funcții fără concurs acum 2 zile - Aproape un sfert din directorii școlilor din Bistrița-Năsăud ocupă posturile fără să fi dat un concurs pe post, după ce au fost numiți cu delegație în funcție. „De vină” pentru această situație fiind pensionările, dar și faptul că în urma concursurilor de anii trecuți posturile nu au fost ocupate.