VIDEO. SURPRIZE, la „Filmul de piatră”! Încă aveți timp să dați lovitura!

VIDEO. SURPRIZE, la „Filmul de piatră”! Încă aveți timp să dați lovitura!

4 zile și 4 nopți de poveste îi așteaptă pe toți pasionații de filme și muzică – în curând, la doi pași de Bistrița, în campusul Tășuleasa Social! Tinerii pasionați de filme, cei care au realizat un scurtmetraj sau un videoclip – încă au șanse să dea lovitura! Iată ce surprize v-au pregătit organizatorii:

Sinagoga din Bistrița s-a transformat ieri seară în cinematograf:  Andrei Dăscălescu, fotograf, voluntar Tășuleasa, regizor de filme documentare și organizator – principal inițiator al festivalului Filmul de piatră a explicat ieri seară, la Sinagoga din Bistrița, că primele 11 ediții s-au derulat la Piatra Neamț: „În acest an, în premieră am decis să mutăm festivalul la Piatra Fântânele. O veste proastă pentru Piatra Neamț, dar o veste foarte bună pentru Bistrița și județul Bistrița-Năsăud”.

Andrei Dăscălescu a mai explicat că organizatorii acestei ediții au ales să promoveze festivalul într-un mod inedit și original care nu s-a mai pus în practică până acum: „Ceea ce vedeți pe ecran este LIVE pe Facebook, avem și o numărătoare inversă, vom dezvălui surprizele de care vom avea parte la Filmul de piatră. Am vrut să oferim acest eveniment orașului Bistrița – cel mai aproape de locul de desfășurare al festivalului, dar, în același timp trebuie să anunțăm toată țara ce se întâmplă la Filmul de piatră…”

Bunătățile din program vor fi împărțite în cinci categorii: proiecțiile scurt-metrajelor din competiție, proiecțiile scurt-metrajelor din afara competiției, proiecții speciale (Monsters), Festival Talks (întâlniri cu juriul și invitații ediției), Programele speciale Tășu și concertele.

În program se vor regăsi și drumețiile pe Via Transilvanica alături de Tibi Ușeriu, Școala de mers pe munte, workshop-uri în Pădurea Pedagogică sau masterclass-uri alături de Charlie Ottley, jurnalistul britanic aflat în spatele unuia dintre cele mai spectaculoase documentare de promovare a țării noastre – Wild Carpathia. La Filmul de Piatră va fi proiectat episodul 4 al documentarului și un preview al episodului 5, urmat de o discuție cu realizatorii.

Arhitectul și fotograful Vlad Eftenie, regizorul Marius Olteanu, actrița și coregraful Judith State sau scriitorul și realizatorul radio Iulian Tănase vor face de asemenea parte dintre invitații de excepție ai festivalului Filmul de Piatră, în cadrul Festival Talks.

Filmul de piatră înseamnă și expoziții, petreceri și concerte în aer liber! 6 dintre invitați au fost anunțați ieri seară, la Sinagogă, însă organizatorii au precizat că vor fi mult mai multe. Este vorba despre Ada Milea & Sir Blues Vali Răcilă, URMA, Baba Dochia,  The Mono Jacks, Pinholes și Robin & The Backstabbers…

Spectatorii vor putea afla programul complet pe pagina festivalului – Filmul de Piatră – iar cei care sunt pasionați de filme, cei care au realizat un scurtmetraj sau un videoclip și au curaj să-l scoată la lumină, se pot încă înscrie pe pagina festivalului, până pe 15 mai.

Abonamente la preț promoțional, pot fi achiziționate AICI.

Bistrițenii prezenți ieri seară la Sinagogă au putut urmări și filmele premiate la ediția trecută:

 • Sterne | regia: Bianca Rotaru | 17 min | Mențiune, categoia Ficțiune
  • Sindromul Lazarus | regia: Eugen Damaschin | 10 min | Mențiune, categoria Ficțiune
  • Allegretto | regia: Francesca Della Seta, Teresa Satta, Ionuț Popa | 21 min | Mențiune, categoria Documentar
  • Aprilie, vis | regia: Andrei Inizian | 19 min | Mențiune, categoria Ficțiune
  • Brain Chatter | regia: Ana Iuteș | 2 min | Cea mai bună animație
  • Jurjak – Vântul | regia: George Petroșel, Daniel Olteanu | 3 min | Cel mai bun videoclip
  • Slow Forge | regia: Simona Constantin | 3 min | Cel mai bun film documentar
  • Poftiți, vă rog! | regia: Serestely Szilárd | 22 min | Cel mai bun documentar
  • Bestia | regia: Andreea-Elena Lăcătuș | 17 min | Cel mai bun film de ficțiune

Evenimentul de ieri seară a fost organizat de Tășuleasa Social, organizat cu sprijinul Societății de Concerte Bistrița și al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.

Trei femei agresate fizic de doi bărbați! Unul a fost reținut! acum O oră- Un tânăr de 27 de ani și-a bătut soția. Un bărbat de 62 de ani a agresat fizic două femei. Ambii se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul de 62 de ani a fost reținut. AFLĂ ce s-a întâmplat:
Noutăți de iunie, la AWAKE Festival…! acum 2 ore- Echipa Awake Festival a transmis câteva noutăţi importante care vor conta pentru toţi cei care au de gând să participe la acest eveniment!  Iată despre ce este vorba: 
Ce ți-e și cu neamurile! I-a furat mașina, i-a lovit-o și apoi a plecat de la locul accidentului! acum 2 ore- Doi giurgiuveni, neamuri, le-au dat de lucru polițiștilor. Unul dintre ei a sunat la poliție, anunțând că i-a fost furată mașina. Polițiștii au găsit-o într-un șanț, în urma unui accident. Și nici urmă de ”șofer”.
Într-o săptămână, 21 de persoane internate cu BDA. Copiii mici pot chiar muri! acum 3 ore- O alimentație sănătoasă, hidratare corectă, igienă corectă, sunt doar câteva din lucrurile care ne pot scăpa de mari probleme. Într-o săptămână, 20 de bistrițeni au fost internați cu BDA, din care 12 copii sub 14 ani. Această boală le poate fi fatală micuților.
VIDEO PERICOL ÎN TRAFIC! Poliția caută un șofer care s-a aventurat rupt de beat prin județ acum 4 ore- Un șofer care a condus un autoturism înmatriculat în Dolj aseară este căutat de poliție, după ce un alt participant la trafic l-a surprins cu telefonul mobil conducând haotic și punând în pericol ceilalți șoferi.
Euforia Floral Boutique angajează decorator, Transmixt caută şoferi de autobus! Oportunităţi de muncă, la Bistriţa acum 5 ore- Dacă ai experiență în domeniul floristic, eşti tânără, serioasă, stăpână pe tine şi ambiţioasă – ai toate şansele să-ţi găseşti un loc de muncă la Euforia Flaoral Boutique! Transmixt caută şoferi de autobuz! NOi locuri de muncă, disponibile în Bistriţa:
INADMISIBIL! Viețile bistrițenilor „costă”… două pancarte minuscule! acum 6 ore- Despre degradarea clădirilor din Centrul Istoric, Bistrițeanul.ro a mai scris. Dar ceea ce s-a întâmplat zilele trecute e inadmisibil! Conform imaginilor, viața bistrițenilor costă...cât două pancarte minuscule.
FOTO/VIDEO. Adoratio. Ei sunt copiii care ştiu să cânte dumnezeieşte… acum 7 ore- "Am învăţat foarte multe din toată această experienţă alături de Adoratio. Învăţăm unii de la alţii în fiecare moment ce înseamnă respectul şi acceptarea, iar eu încerc să le transmit copiilor în primul rând bucuria de a cânta... Trebuie să se simtă bine şi fericiţi când vin la cor...”, a mărturisit Carolina Karoli, dirijorul corului Adoratio.
INEDIT! 24 de drapele istorice, purtate de tineri îmbrăcați în port popular, la Bistrița acum 8 ore- Ziua Drapelului Național al României va fi sărbătorită într-un mod inedit, în acest an! Bistrițenii vor avea ocazia să admire 24 de drapele istorice, datând încă din secolul I î.Hr.. Acestea vor defila prin fața curioșilor, purtate de tineri îmbrăcați în port tradițional. AFLĂ programul:
Rostul de dimineaţă. Tulburător, în parcul din Bistriţa: O mamă îşi duce copilul în dinţi… acum 9 ore- S-a întâmplat chiar zilele trecute, în parcul municipal din Bistriţa. Cei care s-au nimerit prin zonă au urmărit cu sufletul la gură câteva imagini tulburătoare, surprinse întâmplător, de o cameră vigilentă...  
Bistrițeanul care știe de la Pitti Uomo, cel mai tare eveniment dedicat modei masculine din Italia, ce vor purta bărbații cu stil în 2020 acum 23 de ore- Simi Creța este o enciclopedie în materie de modă și stil masculin, iar în ultimii ani și-a cultivat intens pasiunea din care a făcut o afacere. Dacă săptămânile trecute a fost în Spania, unde s-a pus la curent cu toate noutățile în ceea ce privește costumele de gală și ceremonie, zilele trecute a revenit din...
FOTO: Bebeluș de 3 luni grav rănit, după ce căruța în care se afla, cu mama și cei cinci frați, s-a răsturnat acum O zi- Un accident mai puțin obișnuit a avut loc în Satu Nou. O căruță s-a răsturnat în șanț. Toate cele șapte persoane au ajuns la spital. 
Cel mai amplu album foto, cu cei mai frumoşi bistriţeni îmbrăcaţi în IE…! acum O zi- O invitaţie specială, pentru toţi bistriţenii: Luni, 24 iunie – de Ziua Universală a Iei – suntem cu toţii invitaţi să realizăm împreună „Albumul bucurIEI bistrițene”! La Muzeul Judeţean - un eveniment de excepție dedicat sărbătoririi iei: „Port cu mândrIE”. Iile de o frumusețe covârșitoare, adunate cu migală de Marius Matei în colecția etnografică ce îi poartă numele, revin la Bistrița!
Italienii au ocazia să admire două porturi populare din Țara Năsăudului, de Ziua Iei! acum O zi- 24 iunie este desemnată Ziua Iei. Frumusețea iei românești, mai exact a portului din Țara Năsăudului, va putea fi admirată și de italieni. Silvia Floarea Toth va expune mâine, la Roma, două porturi populare.
DE CITIT: Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… acum O zi- Un roman noir – o confesiune fără speranță, o declarație în fața morții… Un manuscris aflat la mila unui preot de închisoare, un disperat exercițiu de stil executat de un personaj muribund. Tonul e simplu și fără pretenții. De aceea povestea transmite o durere ascuțită, în linii brutale, cu imagini vibrante și cu asocieri senzoriale cutremurătoare...