8.9 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

VIDEO: Teste anti-drog, în liceele din Bistrița-Năsăud?! Inspectorul general Cristian Nicula va propune această măsură Ministerului Educației

Cristian Mircea Nicula, inspectorul general al ISJ BN, ar fi de acord ca în liceele și școlile din județ să se facă teste anti-drog. 

Profesorul Cristian Mircea Nicula a vorbit în studioul Bistrițeanul Live despre problema drogurilor și provocările noului an școlar. 

Elevii care sunt vulnerabili, cei de clasa a VIII-a și a IX-a, trebuie să fie conștienți că nu există drum de întoarcere. Trebuie să le explicăm și trebuie să înțeleagă și părinții. Multă lume m-a blamat, spunând că problema nu e la părinți. Dar eu cred că da, problema este și acasă”, a spus prof Cristian Nicula.

Inspectorul școlar general a fost de acord să ia exemplul celebrei universități Oxford. Aici părinții au de semnat un contract de școlarizare care prevede inclusiv un teste aleatorii anti-drog la care elevii pot fi supuși din când în când.

Orice metodă este bună pentru a preveni consumul de droguri. Dar trebuie să ne raportăm și la legislație. Dacă o asemenea măsură a dat roade și a avut efecte pozitive la Oxford, cu siguranță ar fi bună și aici. Am să trimit această propunere către Ministerul Educației”, a mai spus prof. Cristian Nicula.

Inspectorul școlar general a mai precizat că va discuta această idee și cu colegii săi de la Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud.

Copiii trebuie să știe să pună NU dealerului. Trebuie să învățăm să ne protejăm familia, școala… Există Legea 142 în care sunt specificate măsurile pentru traficul de droguri în școală. Aici sunt prevăzute pedepse cu închisoare de până la 5 ani pentru dealerii care activează în perimetrul școlilor.

M-am ocupat personal și am făcut un material pe care l-am distribuit diriginților. I-am rugat să-l distribuie și părinților. Trebuie să fim pregătiți, să recunoaștem simptome și să știm cum să acționăm”, a mai spus profesorul Cristian Nicula.

Alte detalii referitoare la provocările noului an școlar descoperiți urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. Încă un tânăr aici a murit,
  Dar nouă nici că ne pasă.
  Altă făclie pe bănci a jelit,
  Mai puțin cu unul în clasă.

  Cine aduce marfa în școli
  Elevii să cumpere-o doză?
  Cine plasează recenții soli
  Ce promit viața mai roză?

  Primarii țin știutul discurs,
  Temperează – electoratul,
  Vând o veche piele de urs,
  Astupă ca mâțul – rahatul.

  https://youtu.be/JN8g10HqDig

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.