20.4 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

VIDEO Un an, două operații și multă, multă recuperare = o minune! Robert Gira face primii pași fără ajutor

Vă amintiți de Robert Gira, băiatul de 14 ani din Năsăud care anul trecut era țintuit într-un scaun cu rotile și dependent total de mama sa? Ei bine, chiar ieri a făcut primii pași nesusținut. A fost nevoie de un an, două operații și foarte multă recuperare medicală. Toate acestea au dus la o minune și o viață aproape normală pentru adolescentul din Năsăud.

În urmă cu un an, Robert Gira, un băiat pe atunci de 13 ani din Năsăud, era țintuit într-un scaun rulat. Diagnosticat cu tetrapareză spastică, mobilitatea acestuia era limitată și era dependent de mama sa.

Minunile însă există, iar Robert este exemplul viu al acestui lucru. În ultimul an, Robert a trecut prin două intervenții chirurgicale, efectuate tocmai în Statele Unite ale Americii.

Acestea promiteau să îi redea mobilitatea, însă era nevoie și de eforturi uriașe din partea lui Robert. Ajuns acasă, Robert a început un drum lung de recuperare. După 13 ani de invaliditate, Robert s-a ridicat anul acesta pentru prima dată în picioare. Primii pași i-a făcut în primăvară, ajutat de un cadru.

Profitând de zilele călduroase, familia lui Robert a mutat recuperarea într-un bazin cu apă. Tot acolo, Robert a făcut primii pași nesusținut.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!