25.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

Cu peste 1.000 de angajați, Primăria Bistrița n-are nici măcar femei de serviciu suficiente. Externalizează curățenia…

Primăria Bistrița pare să se numere printre cele mai „aglomerate” din țară, cu peste 1.000 de angajați. Cu toate acestea, municipalitatea externalizează serviciile de curățenie. Pentru a asigura curățenia spațiilor deținute, Primăria Bistrița scoate din vistierie între 237.400 de lei și peste 356.000 de lei.

Cu peste 1.000 de angajați, Primăria Bistrița nu pare să își asigure singură serviciile de curățenie. Acest serviciu este externalizat, iar municipalitatea dă sume frumușele pentru a asigura curățenia spațiilor sale.

Primăria Bistrița a scos la licitație serviciile de curățenie și este dispusă să scoată din vistierie între 237.400 de lei și peste 356.000 de lei.

Potrivit documentației tehnice, spațiile vizate sunt Piața Centrală nr 6 corpurile A și B care au aproape 2.000 de metri pătrați, Piața Centrală nr. 2 (peste 1.000 de metri pătrați), Nicolae Titulescu nr. 3 (230 de metri pătrați), Liviu Rebreanu nr. 18 (aproape 900 de metri pătrați), Alexandru Odobescu nr. 17A (850 de metri pătrați), Direcția Patrimoniu de pe Șincai nr. 2 cu 1.500 de metri pătrați. Culmea, pe listă regăsim inclusiv spațiile de la Pârtia de schi Cocoș.

Astfel de practici nu sunt noi, fiind lăsate de pe vremea fostului primar Ovidiu Crețu. În urmă cu câțiva ani, deși pare greu de crezut, Primăria Bistrița externaliza inclusiv serviciile de pază și transport valori. Asta deși Poliția Locală are la rândul său peste 80 de angajați și mijloacele necesare asigurării acestui serviciu.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. externalizare= firma prietena. Oriunde inseamna asta. In loc sa dai un salariu si sa cumperi produse de curatenie, dai o groaza de bani la o firma prietena!!!

  2. Primăria Bistrita este o serparie,Turc un incompetent care a promis mult si nu a făcut nimic ,dar va plăti pentru asta ,îmi pare rau ca am votat așa o nulitate de gospodar,la alegeri vă dispărea politic sunt sigur de asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...