2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

VIDEO: Un concept unic în țară, dar uitat de multă vreme, repus ”în scenă” de iubitorii Mocăniței

Singura cale ferată din țară, cu tranzacție benzino-electrică, avea punctul de pornire la noi în județ. Uitat de multă vreme, acest concept a fost repus ”în scenă” de iubitorii Mocăniței Transilvaniei.

Județul nostru s-a lăudat, acum zeci de ani, cu o cale ferată cu tracțiune benzino-electrică. Au trecut 80 de ani de când a fost desființată, dar conceptul acesta i-a ”atras” pe iubitorii mocăniței.

Așa că au decis să repună ”în scenă” acest concept, pe drezina care o au la Teaca.

Singura linie ferată cu tracţiune benzino-electrică care a existat la noi în ţară a fost cea dintre Prundu Bârgăului și Dornișoara, traversând Carpații Orientali prin Pasul Tihuța. Linia a fost desființată în 1940 însă povestea ei ne-a inspirat să testăm și noi un concept asemănător. Drezina noastră benzino – electrică, are tracțiune electrică în sensul de mers Teaca – Râciu, iar motorizarea pe benzină o folosim la întoarcere” au scris cei de la Asociația Mocănița Transilvaniei pe Facebook.

[arve url=”https://www.facebook.com/mocanitatransilvaniei/videos/794226224724255″ /]

 

Evident, trenul benzino-electric de secolul XX folosea lucrul mecanic produs de motorul termic pentru a genera electricitate, folosită ulterior de osiile motoare aflate atât pe locomotivă cât și în componența vagoanelor, reușind să parcurgă traseul cu declivități de peste 80mm / m” au mai subliniat cei de la Asociație.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.