22.3 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

VIDEO: Un minut de libertate supremă, în parcul municipal din Bistrița. Peisaj cu ființe neobișnuite

Am avut noroc, ce-i drept. Din nebănuite motive, am avut onoarea să surpindem în toată splendoarea și acest minut de nesperată libertate și liniște – chiar în parcul municipal din Bistrița! Am admirat îndelung și insistent un peisaj cu buturugă retezată, zumzete și ființe neobișnuite:

Am trăit s-o vedem și pe asta: Ne-a fost dăruit – spre surprinderea sau bucuria tuturor – încă un minut de nesperată – supremă libertate și pace. 

În parcul municipal din Bistrița.

Acolo unde am poposit ca să ne tragem sufletul, în fața unui ciot.

Era, în fapt, o spectaculoasă buturugă, retezată deja cu mișcări precise – dar încă plină de mistere și nebănuite secrete.

Pentru că atunci când ochiul cere lumină – i se și oferă, ne-a fost dat și nouă să fim martorii unei mici minuni, chiar în Bistrița, chiar în parcul municipal!

O fetiță a aruncat un bănuț în lacul cu pești.

Mama a întrebat-o – Ce dorință ți-ai pus…?!

Să întâlnesc, peste câteva minute, niște prieteni, chiar aici, în parc!

Dar asta nu e dorință…!?!, a intervenit o bunicuță de pe banca din apropiere. Ai putea să îți dorești o casă nouă sau o păpușă, niște jucării sau chiar…

Nu, nu…! niște prieteni ar fi suficient…!, a murmurat fetița.

Mai departe, spre capătul parcului, spre Metropolis, ne-am intersectat cu un băiețel de vreo 10 ani care călărea – timid – un monociclu…!

Aaah, seamănă cu Harry Potter!, a șoptit înfrigurată o fetiță cu cască roșie.

Mulți alții l-au privit uimiți. Așa că l-am urmărit, o vreme, încercând să aflăm de ce nu o bicicletă…?! Sau o trotinetă…?

Băiatul s-a dovedit cam zgârcit la vorbe.

Nu ne-a spus decât atât: Am văzut monociclul ăsta la Târgul de purici, anul trecut. Mi-a plăcut. Era de unul singur, la muzeu, sprijinit într-o margine… Am rugat-o pe mama să mi-l cumpere. I-am promis că în schimb o să citesc în fiecare zi cam 30 de minute. Ok, nu prea m-am ținut de cuvântNu în fiecare zi… Am învățat să mă dau pe monociclu cam în trei săptămâni. Pe holul de acasă, cu mâna sprijinită pe pereți... 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...