16.9 C
Bistrița
luni, august 8, 2022

TRIST: Doar un sfert din medicii de familie vor să facă vaccinare COVID în cabinete

Medicii de familie ar putea administra vaccinul anti-COVID, în viitorul apropiat. La o primă strigare, doar un sfert dintre medicii din județul nostru s-au arătat interesați să-și imunizeze pacienții.

Odată cu cea de-a treia etapă din campania de vaccinare a populației, pentru a crește umărul de doze ce vor fi administrate zilnic, medicii de familie ar putea să ”ajute” la procesul de imunizare.

Momentan, autoritățile centrale au cerut o statistică privind interesul medicilor de familie de a-și vaccina pacienții în cabinetele în care-și practică meseria.

La noi în județ, un sfert dintre aceștia sunt dispuși să se alăture procesului de imunizare al populației.

Din cei 134 de medici de familie din județ, 35 și-au arătat disponibilitatea. Sunt medici de familie și din mediul rural, și din urban. Parcă mai mulți ar fi din rural, dar poate și din cauză că la oraș sunt deja centre de vaccinare. Deci la prima strigare, 35 și-au anunțat disponibilitatea” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu

Aceasta este de părere că poate, după ce se va finaliza forma contractului și se va stabili tipul de vaccin și exact termenii contractuali, poate și alți medici de familie vor fi de acord să administreze vaccinul la cabinele lor. Cu ocazia unei conferințe la Prefectura Bistrița, Anca Andrițoiu explica faptul că poate, odată cu apariția vaccinului Jhonson&Jhonson- care se administrează într-o singură doză- deschiderea medicilor de familie față de imunizarea pacienților în cabinetele proprii va fi mai mare.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...