-7.6 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 19, 2022

Căianu Mic: După trei ani de când a fost țepuit, bărbatul și-a primit un sfert din suma cu care a bătut palma pentru cele aproape 300 de oi

Un bărbat din comuna Căianu Mic a decis să renunțe la turma sa de oi și să-și facă un trai din transportul internațional. Doi constănțeni s-au arătat interesați să-i cumpere cele aproape 300 de oi. Doar că au dispărut, cu tot cu acestea. După trei ani de zile, țepuitorii au fost prinși, iar omul și-a recuperat  doar un sfert din valoarea pentru care „bătuse palma”.

În primăvara anului 2018, un bărbat din Căianu Mic a decis să-și schimbe profesia, postând pe OLX anunț că își vinde turma de oi.

El începuse deja să lucreze pe TIR, și de aceea a decis să renunțe la oi. Așa că a pus anunț pe OLX că vinde turma de oi. Aproape 280 de oi au fost. Doi bărbați din Constanța l-au contactat, și au zis că vor să cumpere oile. Așa că au venit la Căian după ele, cu un bărbat de prin Alba, parcă. El era cu mașina cu care au transportat oile, și ne-a spus că îi știe pe cei doi, că-s oameni de încredere.

Așa a vândut oile, adică, s-au înțeles la un preț, fratele meu le-a dat un cont bancar în care au zis că vor vira banii. Eu încă am zis să facem niște copii și am făcut copii după actele de la firmă, că aveau ceva firmă. Dar pe urmă, timpul a trecut, ei nu au mai virat banii și nici nu au mai răspuns la telefon”, a povestit, pentru Bistrițeanul.ro, Gheorghe, fratele păgubitului.

Omul a anunțat poliția care a început verificările aferente.

La trei ani de la momentul faptei, țepuitorii au fost găsiți și aduși la Bistrița pentru audieri.

Primul a fost adus săptămâna trecută, joi, fiind reținut pentru 24 de ore.

Cel în cauză, un bărbat de 50 de ani, din Hârșova, județul Constanța, este bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune, prejudiciul cauzat prin comiterea faptei fiind de peste 72.000 de lei. Acesta a fost depistat de polițiști pe raza localității de domiciliu și a fost condus la sediul Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș pentru audieri, unde ulterior a fost reținut pentru 24 de ore. 

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate a reieșit faptul că bărbatul, în cursul anului 2018, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, l-ar fi indus în eroare pe un bărbat din Căianu Mic, de la care ar fi cumpărat 279 de oi și nu ar mai fi achitat contravaloarea stabilită, respectiv suma de 72.540 de lei”, transmiteau, joi, reprezentanții IPJ BN.

În timpul weekendului, polițiștii au reușit să-l aducă, pentru audieri, și pe fratele acestuia.

În continuarea cercetărilor și investigațiilor efectuate în dosarul penal întocmit pentru înșelăciune, a mai fost identificat un bărbat de 46 de ani, din Hârșova, județul Constanța pe care, în urma probatoriului administrat în cauză, l-au reținut pentru 24 de ore. Bărbatul de 46 de ani este bănuit că, împreună cu fratele lui în vârstă de 50 de ani, l-ar fi indus în eroare pe un bărbat din Căianu Mic, de la care ar fi cumpărat oi a căror contravaloare nu ar mai fi achitat-o”, au transmis astăzi reprezentanții IPJ BN.

Cei doi au ajuns în fața instanței de judecată, iar decizia a fost de a-i plasa sub control judiciar. Conform polițiștilor, s-a reușit recuperarea a 20.000 de lei din prejudiciul cauzat.

Fratele meu nu-și va retrage plângerea, și nu se va lăsa până când nu își va recupera toți banii. Am auzit că i-au pus sub control judiciar, dar banii trebuie recuperați. Bine că am făcut atunci copii de la acte și măcar au reușit să-i găsească. Și dacă a fost după trei ani de zile. Dacă nu aveam nici actele alea, cine știe când dădeau de ei!”, a concluzionat Gheorghe.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...