13.9 C
Bistrița
miercuri, mai 12, 2021

Primăria Bistrița își face academie de fotbal și dă bani sportivilor care se antrenează cu campioni

Noua administrație este decisă să investească și în sport. Astăzi, primarul Ioan Turc a prezentat planurile sale cu privire la sportul din municipiu. Printre ele se numără și înființarea unei academii de fotbal și finanțarea sportivilor care se antrenează cu campioni.

Edilul Ioan Turc vrea ca Bistrița să aibă propria academie de fotbal pentru copii și juniori. Acesta va fi constituit în viitorul apropiat, a anunțat primarul într-o conferință de presă care a avut loc astăzi.

„Intenționăm să demarăm urgent constituirea unui club sportiv al Primăriei municipiului Bistrița. Prin intermediul acestul club vom dezvolta un proiect despre care am vorbit, academia de fotbal pentru copii și juniori. Vrem să finanțăm sportul de masa, pe copiii și tinerii din Bistrița, la un nivel mult mai mare decât s-a întâmplat până acum pe zona sportului profesionist, mergem pe constituirea unui club. Vom avea garantat această componentă de fotbal, iar în paralel demarăm procedurile pentru cumpărarea stadionului municipal.  Când vom avea o bază sportivă cu adevarat de nivel cu siguranță că vom face mai mult și pe zona sportului mare, nu ne vom limita la segmentul copii și juniori”, a explicat Ioan Turc, întrebat fiind dacă intenționează să finanțeze sportul.

În ce privește cumpărarea stadionului municipal, edilul speră ca în următoarele două luni să se clarifice aspectele de natură juridică ce țin de achiziționarea stadionului municipal. Eventualele fonduri pentru achiziționarea efectivă a acestuia ar putea fi prinse în rectificarea bugetară din luna iunie.

În bugetul din acest an a fost prinsă și suma de 100.000 de lei pentru finanțarea Clubului Sportiv Municipal.

„Solicitarea pe care clubul a făcut-o pentru municipalitate a fost de 200.000. Atâta timp cât pandemia restricționează competițiile sportive ne-a făcut să limităm această sumă la 100.000 de lei, dar avem în vedere la rectificare, dacă se dă liber la competiții să suplimentăm”, a completat Ioan Turc.

De asemenea, în bugetul de anul acesta a fost alocată suma de 100.000 de lei pentru copiii care se antrenează cu campioni. Ioan Turc nu a precizat și ce sume primesc acești copii antrenați de campioni.

„Mergem înainte cu programul de burse pentru olimpici. Vom merge cu o extindere a lui, un program suplimentar de alte 200.000 de lei pentru componenta socială, adică îi vom ajuta să facă sport pe copiii cu anumite probleme din acest punct de vedere, iar cu altă 100.000 de lei îi vom sprijini pe copiii care se antrenează cu campioni”, a mai spus primarul Bistriței.

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...