18.3 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

VIDEO: Un minut de stranie ninsoare, la sfârșitul lui martie, în Bistrița…

Un fenomen meteo nu neapărat bizar, probabil nici foarte spectaculos, dar orișicât cam straniu pentru finalul de martie pe care îl traversăm… Ieri seară, în jurul orei 20.00, străzile orașului au fost strepezite de ninsoare.

Cine a avut chef de plimbări nocturne, ieri seară, pe străzile orașului a avut parte de o mică surpriză meteo. Puțin înainte de ora 20.00 și câteva minute după – la Bistrița s-a pornit o ninsoare strașnică. O ninsoare cu fulgi mari, aproape ratați, despre care bănuim că ar fi trebuit să fie – în fapt – picături de ploaie. Dar n-au mai reușit… 

Suntem aproape la sfârșitul lunii martie, iar afară ningea ca-n decembrie… Ce-i drept, părinții mei îmi povesteau că au prins – în anii 70 – chiar și un an de defilare de 1 Mai cu ninsoare! Dar asta era foarte demult, nu-și mai amintește aproape nimeni cum erau defilările patriotice de 1 Mai…”, ne-a șoptit în treacăt  un bistrițean ieșit cu câinii la plimbare.

Orișicât… ninsoare de ieri seară a durat foarte puțin. Ca prin farmec, s-a oprit după vreo jumătate de oră. Apoi norii s-au împrăștiat și au apărut și stelele. Ba chiar și o jumătate de lună a putut fi admirată printre crengile de copaci…

Spectaculare s-au dovedit, în schimb, jocurile de lumini de pe asfaltul ud, culorile semafoarelor – scurse ca niște ceasuri absurde – sau becurile de pe stâlpii uriași de beton… Câteva clipe să-i fi privit printre gene și ai fi jurat că s-au transformat în mici corpuri astrale… 

[arve url=”https://youtu.be/JS5pGDPMhmU” loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: