14.6 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

VIDEO- Un super-complex sportiv pentru mai bine de 10 sporturi se pregătește în Wonderland. Cum va arăta și cât costă

Consiliul Județean pregătește un super-complex sportiv în Wonderland, care va acoperi mai bine de 10 sporturi. În sala polivalentă cu 2.600 de locuri vor putea fi organizate inclusiv concerte și alte tipuri de evenimente. Complexul sportiv fără stadion este estimat la 10 milioane de euro și sunt șanse să fie finanțat prin CNI.

Consiliul Județean a preluat responsabilitatea dezvoltării unui super-complex sportiv în zona Wonderland. Informația a fost confirmată astăzi, de președintele de Consiliu Județean Radu Moldovan. Instituția deja a demarat studiile necesare, proiectul fiind prins în lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții, cu șanse mari de finanțare.

Complexul conține o sală polivalentă cu teren pentru handbal, baschet sau volei, cu restaurant și zonă de alimentație publică, teren pentru antrenamente, vestiare, tribună și chiar un hotel cu peste 20 de camere, pentru echipele care vor veni la Bistrița. Sala polivalentă va avea 2.600 de locuri, cu posibilitatea de suplimentare în cazul concertelor sau a altor evenimente în cazul cărora nu este necesară suprafața de joc.

La aceasta se adaugă și un stadion, la standarde UEFA, cu 10.000 de locuri. În total, în complex vor putea fi practicate peste 10 sporturi. Președintele de Consiliu Județean Radu Moldovan estimează că în maxim 3 ani complexul va fi dat în folosință. Dacă sala polivalentă a fost estimată la 10 milioane de euro, deocamdată nu se știe cât va costa și stadionul.

„Ne-am dorit să facem o sală de sport, care să ofere facilități multiple, care să fie dotată cu facilități de ultimă generație. Am trimis solicitări la toate federațiile de specialitate, de la cea de handbal, volei sau baschet, la tenis de câmp, pentru că vrem să avem toate lucrurile astea omologate. Am studiat toate cerințele federațiilor internaționale care gestionează aceste sporturi, pentru a putea găzdui evenimente naționale și internaționale”, a declarat președintele de Consiliu Județean Radu Moldovan, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a mai spus că terenul de pregătire va fi prevăzut cu un perete mobil care va putea fi retras integral, iar acest spațiu poate fi folosit pentru montarea scenelor, luminilor și a altor aparaturi necesare concertelor. Se va putea face accesul inclusiv cu TIR-ul cu scule.

„La acest complex se adaugă și un stadion de 10.000 de locuri, un stadion dedicat exclusiv fotbalului, cu tribunele lângă teren. Acolo se vor putea desfășura și alte tipuri de sporturi de iarbă. Aici vom face o pistă profesională, la standarde europene, de atletism. Sper ca domnul ministru Suciu să aprobe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții și pentru complexul sportiv. Prin ordinul ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice se aprobă lista sinteză a CNI. Avem acordul CNI de anul trecut, am depus solicitările, am depus toate documentele. Ei ne-au spus că pot să facă studiul de fezabilitate sau să îl facem noi. Știind cât durează lucrurile în București am luat decizia să îl facem noi, l-am făcut din decembrie. În lista sinteză vom regăsi complexul sportiv. Sperăm să dea drumul rapid CNI la licitație pentru proiectare și construcție”, a mai spus Radu Moldovan.

Odată ce stadionul, care se va numi tot „Jean Pădureanu”, va fi gata, cel vechi din parcul municipal va fi demolat, prelungindu-se astfel parcul. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

[arve url=”https://youtu.be/__PeVjXGvxU” /]

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: