14.4 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

VIDEO: Una dintre marile probleme din Rodna, pe cale să fie rezolvată!

Investițiile care se derulează la Rodna nu au fost afectate de pandemia de coronavirus, a precizat primarul Valentin Grapini. Invitat la emisiunea Direct în problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul.ro, primarul a explicat că au fost patru licitații în derulare.

Trei dintre licitații s-au finalizat, iar a treia este în curs de desfășurare. „Am finalizat și licitația pentru școală. Toată școala se va transforma complet. Fiecare clasă va fi personalizată și transformată într-un laborator. De chimie, istorie, fizică, limbi străine și multe altele… Termenul de proiectare a investiției este până la sfârșitul lunii mai. Proiectantul m-a asigurat că pe 1 iunie va începe investiția la școală. Unul dintre cele două corpuri ale școlii a fost deja eliberat. Astfel încât constructorul să poată începe lucrul”, a mai spus Valentin Grapini.

Primarul a mai spus că pentru sala de nunți licitația s-a încheiat la începutul lunii mai. Va intra în execuție în iunie. S-a finalizat licitația și s-a semnat contractul și pentru centrul civic și trotuarele din localitate.

De asemenea, s-a semnat și contractul pentru drumul Rodna – Valea Vinului.

Din 1 iunie sperăm ca firma care a câștigat licitația să se apuce de treabă. Cei care au câștigat lucrările de apă și canalizare lucrează și ei în continuare. Se lucrează și pe Dealul Neamțului, la drumul Rodna – Măgura. Încă trei străzi au fost deja asfaltate prin acest proiect. Zilele trecute a început și montarea rigolelor pentru a se putea turna apoi al doilea strat de asfalt și a moderniza toată străduța. Constructorul are termen până în septembrie și va trebui să se încadreze”, a mai precizat Valentin Grapini.

Lucrările sunt în plină desfășurare și la grădinița și școala din Valea Vinului.

Valentin Grapini s-a referit și la proiectul de 1 milion și jumătate de euro, derulat la stația de captare de pe Anieș. Acesta presupune înlocuirea țevii de azbociment din anii 80 cu o țeavă de politub.

Era una din marile probleme din Rodna: lipsa de presiune la apă. Unul din impedimente era tocmai uzarea și deteriorarea acestei țevi de azbociment. De câte ori se mărea presiunea la apă, țeava crăpa… S-a ivit această șansă cu Masterplanul de apă și canalizare. Va fi înlocuită și țeava aceasta și va fi refăcută infrastructura. După ce terminăm cu conducta, urmează să realizăm trotuarele și pista de biciclete pe partea dreaptă și stângă…”, a mai spus Valentin Grapini.

Alte detalii despre drumurile forestiere aflate în lucru la Rodna puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F264876734922863%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: