21.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

VIDEO. Bistrița: Bizar, îndrăzneț, straniu, extravagant…

Exagerat, straniu, extravagant… Distins printr-o bizară neregularitate. Dominând sute de ani cu caracterul său șocant, ieșit din comun… Ciudat și straniu… La Bistrița, în prag de primăvară:

Stilul artistic care a predominat secolele XVII și XVIII, caracterizat prin ornamentație excesivă, clarobscur, neregularitate a liniilor și monumentalitate a construcțiilor – barocul – a fost admirabil transpus într-un concert, la Bistrița. Se întâmpla în 27 februarie 2014 la Sinagogă.

Aici s-a desfășurat un concert baroc susținut de muzicienii din Noua Orchestră Transilvană și Filarmonica Transilvania Cluj.

Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud a publicat recent pe pagina de Facebook înregistrarea acelui concert dedicat barocului în muzică.

Caracterizat prin contururi agitate (în sculptură), compoziții în diagonală sau vârtej (în pictură), în muzică și poezie barocul s-a manifestat prin dramatism interior, o anumită bizarerie și îndrăzneală a metaforei.

Corcertul baroc susținut la Bistrița a fost dirijat de Petronius Negrescu
Soli
ste au fost Maria Marica (vioară) și Dora Lăpuște (vioară).
În program:
A. Vivaldi – Anotimpurile – Solistă Maria Marica
J.S. Bach – Concertul pentru 2 viori
A. Corelli – Sarabanda, Gigue și Badinerie

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcjcbn%2Fvideos%2F270694020645062%2F&show_text=0&width=560″ /]

Foto deschidere @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: