23.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

VIDEO – Vânătorul Dragoș Hârjoabă, în fața Ministerului Mediului: De următoarea victimă făcută de urs, VOI să răspundeți penal!

Vânătorul Dragoș Hârjoabă, președintele Asociației cinegetice Someșul – Rodna a protestat ieri în fața Ministerului Mediului. ”De următoarea victimă făcută de urs să răspundeți voi penal, dacă NU luați măsuri!” a fost mesajul vânătorului.

Crescătorii de animale au protestat ieri în fața Ministerului Mediului. Aceștia s-au arătat revoltați pe modul în care este gestionată situația animalelor sălbatice, care le atacă fermele.

Oierilor- că aceștia au fost majoritari la protest- li s-au alăturat și vănâtori din țară. Printre ei, și Dragoș Hârjoabă, vânător și președinte al Asociației Cinegetice Someșul – Rodna. Acesta gestionează Fondul de vânătoare nr 15 – Valea mare, fond de vânătoare de aproape 30.000 de hectare.

Le-am spus vânătorilor să adere la acest protest, să-i susțină pe crescători. Ursul, la nivelul anului 2016 NU a fost o problemă. Soluția care a funcționat până în 2016, ținea ursul la distanță. În momentul acesta ursul și lupul NU mai au frică de om. Aceste animale, care sunt în vârful lanțului trofic cresc în număr, cât și în mărime, și frica de om nu mai există. Deci vor ataca în continuare. Singura soluție care a funcționat a fost vânătoarea” a declarat în fața Ministerului Dragoș Hârjoabă, conform Agrointel.ro.

Acesta a mai explicat că deși ei, ca vânători, le duc mâncare în pădure, aceste animale TOT vor coborî în sate.

Mâncarea e asigurată de vânători. Eu sunt obligat să duc o cantitate de mâncare acolo. Dar acea cantitate NU va mai ajunge. Interesul românilor e călcat în picioare. Unui om căruia ursul i-a mâncat vaca sau oaia i se dau bani peste nu știu câți ani. Unui oier i s-a dat 200 de lei pe oaie despăgubire, lși un berbec de origine costă 3.500 de lei” a mai subliniat Hârjoabă, conform aceleiași surse.

Vânătorul a mai spus că ar fi normal, DACĂ NU SE IAU MĂSURI, ca de următoarele victime pe care le vor face aceste animale să răspundă penal autoritățile sau ONG-urile care NU permit vânătoarea.

Mesajul lui vizavi de acest aspect a fost făcut public pe Facebook de vânătorul Mihai Ovidiu Enea.

ARTICOLE SIMILARE

7 COMENTARII

 1. Dooomnule draga, NICIODATA NU VEI VEDEA UN POLITRUC SA RASPUNDA DE NESABUINTZA LOR ! PE ASTIA-I DOARE FIIX IN GA*AZA DE NOI TOTI , DE OAMENI, DE ANIMALE, DE PROPRIETATI SAU BUNURI. Niciodata nu vei vedea dumneata modificat condul penal, sa-i poata incrimina cineva, ca sa fie fortzatzi sa raspunda atunci cand nu adopta legi care sa-i protejeze pe oameni ! Nu vedeti ca la-u mazilit pe ” avocatul poporului ” daca i-a muscat de c*r ?!

 2. „prostul acesta a mai explicat că deși ei, ca vânători, le duc mâncare în pădure, aceste animale TOT vor coborî în sate”
  adică nu au destulă mâncare? ce plm le duceți Hârjoaba .. sandviciuri din kaufland?
  pai daca tu esti manager la cel mai mare cinegetic nush ce .. spune cati ursi ai in ocol și cât mănânca ei pe luna
  cat costa mancarea ..de unde ai banii etc etc ..ca poate ai probleme cu banii ..te ajutăm noi ONG-iștii
  lasă vrăjeala cu ONG-urile că esti penibil ..și te mai pozezi cu arma în spate ca un mare luptător pentru drepturile vânătorilor
  hai sictir

 3. update:

  articolul apartine BISTRITEANUL.RO
  pe scurt:
  „Cei care iau in gestionare fonduri cinegetice au si anumite obligatii. Acestia trebuie sa amenajeze depozite de furaje concentrate si fibroase pentru animale, sa asigure cantitatea optima de hrana pentru acestea si sa efectueze lucrari de intretinere a fondului cinegetic.
  Mai mult, gestionarii trebuie sa aiba in permanenta o statistica reala cu numarul exemplarelor, iar suprafetele de vanatoare trebuie sa fie pazite pentru a preveni braconajul.”
  deci ..câți urși ai în ocol si cât le dai de haleală

  „Urșii bruni, care se găsesc și în România, pot consuma până la 40 de kilograme de hrană pe zi”

 4. După vocabular, cred că nu ești de la ONG și mai cred că ești un simplu băgător de seamă. Îmi parter rău că există oameni că tine, care vorbesc fara sa știe, care își dau cu părerea fara sa se documenteze. Dar adevărul este că din fata unui ecran este ușor să îți exprimi părerea, chiar daca nu are o baza.
  Mi-aș dorii sa vad ONG-uri care vin în ajutor, cu oameni calificați, capabili și dornici sa rezolve probleme, cu resurse, cu logistica dar la fel de mult cred că va rămâne doar o dorință de-a mea, de-a altor vânători și a altor sute de oameni care au probleme in momentul de fata și a altor mii de oameni care își fac griji pentru familia lor, pentru animalele lor, pentru culturile lor, deoarece se pare că până în acest moment, toți cei care au contribuit și au făcut modificări de s-a ajuns aici, tac și nu se mai bat cu pumnul în piept că ce mari grozăvii au făcut sau mai au de facut.
  Așa că tu cetățene, care vorbești fără să cunoști, îți recomand să te informezi, pentru că o mare parte din cei care striga acum sunt tot români și nu au mers la protest că nu au avut ce lucra pe acasă sau că le-a fost dor de București. Pune-te in pielea lor, du-te sa vorbești cu ei, încearcă să ajuți. Îți recomand acest lucru deoarece, eu sunt cu oamenii care au pagube, care își fac griji.

  • pai vorbesc „in cunoștință de cauză” la fel cum vorbiți voi că nu se poate estima numărul de urși
   din 3 angajați ai tăi ..1 dă papa la urși, 1 îi numără și tu nr. 1 mondialul îi împuști pt. că nu-s soluții?
   3 angajați la fondul cinegetic ăl mai mare care se ocupă cu vânătoare pe bani în rest nimic 🙂
   la proteste în bucurești pe lângă oieri apari tu cu tupeu când din ograda ta ies urșii flâmânzi
   nu ți-e rușine la obraz?
   hoțu strigă hoții!
   vorba ta ..câinii latră ursu` trece – urmează o investigație jurnalistică –

 5. Priviți, histrionul iar joacă teatru,
  Pseudocynegetul de nota patru.
  Omul structurii, sub aripa cloștii,
  Repetă discursuri s-audă proștii.

  Din Valea Vinului spre Viile Tecii,
  Feriți-vă oameni, feriți-vă specii
  De histrionul șmecher cu pușcă,
  Ce vă consideră biată plevușcă.

  Someșul spumegă pe cataracte.
  Prin plaiuri de vânătoare intacte.
  Râul năvalnic se zbate-n prislop
  Și-l cară la vale în luntre de plop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.