22.3 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

VIDEO – Pe unde se va putea ocoli Bistrița până la urmă?! Autoritățile grăbesc materializarea proiectului

Două proiecte mult așteptate de bistrițeni se ”concretizează” sâmbătă. Se vor semna acordurile cadru pentru realizarea drumului expres Bistrița – Dej și varianta ocolitoare a Bistriței.

Sâmbătă se va face un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a Bistriței și implicit a județului. În prezența reprezentanților Statului și a CNAIR, autoritățile locale și județene bistrițene vor semna câteva acte.

E vorba de acordurile cadru pentru realizarea a două proiecte mult așteptate de bistrițeni:

  • drumul expres Bistrița – Dej
  • varianta ocolitoare a Bistriței, parte din Autostrada Nordului

Noi ne angajăm să conlucrăm și să facilităm realizarea actelor necesare și să oferim ajutorul pentru realizarea cât mai rapdă a drumului expres Bistrița – Dej. E un acord cadru cu CNAIR și primăria Bistrița” a explicat Radu Moldovan despre drumul expres.

Varianta Ocolitoare a municipiului face parte din Autostrada Nordului și autoritățile speră să prindă o finanțare rapidă.

Exista deja un acord Primăria Bistrița – CNAIR. Dar ni s-a cerut și nouă să intrăm în acest acord. E vorba de varianta ocolitoare a Bistriței, agreată de foarte mulți cetățeni, și anume Sărata – Monariu – Budacu de Jos – Jelna – Livezile. Această variantă face parte din Lotul II a Autostrăzii Nordului. Sper să intre pe POIM 2021 – 2027 și companiile care vor câștiga să urgenteze lucrările” a declarat Radu Moldovan.

Mai multe detalii despre semnarea acordurilor, cât și CE spune Radu Moldovan despre actuala centură a Bistriței, în video de mai jos:

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Una din cele mai proaste variante alese! Prin aceasta varianta trebuiesc construite doua poduri peste raul Bistrița și nu mai poate fi realizata conexiunea cu orașul Năsăud! În cazul în care vreodată se va dori realizarea unui drum expres de la Sighet înspre Bistrița pe lângă Nasaud și continuare spre Tg-Mures se va realiza foarte greu conexiunea cu autostrada! Cea mai buna varianta este prin nord!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!