VIDEO. Viceprimarul Cristian Niculae, despre străzile private din Bistriţa: „Nu este publicitate electorală! E administraţie”

VIDEO. Viceprimarul Cristian Niculae, despre străzile private din Bistriţa: „Nu este publicitate electorală! E administraţie”

Viceprimarul Cristian Niculae a fost prezent ieri seară în studioul Bistriţeanul.ro, iar unul dintre cititori a vrut să afle de ce nu se asfaltează şi străzile private din oraş.

Pe toate străzile din oraş s-a pus piatră şi s-a deszăpezit, chiar dacă acestea nu fac parte din domeniul public. Tocmai pentru a veni în sprijinul acestor cetăţeni”, a subliniat Cristian Niculae.

Acesta a admis că este vorba de străzi private şi că nu este vina bistriţenilor că locuiesc acolo. Viceprimarul a făcut precizări de interes şi în legătură cu străzile de pământ din Bistriţa.

Am pregătit deja 95 de panouri pentru cele 95 de străzi private din Bistriţa. Panourile vor fi instalate la intrarea pe fiecare stradă privată. În primul rând vom informa cetăţenii că această stradă este una privată. Mulţi nu ştiu că locuiesc pe străzi private şi că Primăria nu poate derula investiţii în aceste cazuri”, a mai spus viceprimarul Cristian Niculae.

Panourile vor transmite cetăţenilor că – dacă îşi doresc investiţii pe strada lor – vor trebui să-l contacteze pe viceprimarul Cristian Niculae, la Primărie: „Pentru ca noi să putem investi, îi rog să mă caute la Primărie. Va exista şi un număr de telefon la care în permanenţă, între anumite ore, va răspunde cineva solicitărilor…

Întrebat dacă această procedură nu este cumva publicitate electorală, viceprimarul a negat vehement. „Nu este deloc publicitate electorală! Este administraţie. Informez cetăţenii că trebuie să facă anumite demersuri”, a subliniat Cristian Niculae.

Numărul de telefon trecut pe panou nu este numărul viceprimarului, ci al unui consilier de la Primărie, a mai spus Cristian Niculae, adăugând că bistriţenii pot să-l caute liniştiţi şi pe dânsul, dacă tot este viceprimarul oraşului…

Îi informăm ce trebuie să facă cetăţenii care au în proprietate strada. Astfel încât ea să intre în domeniul public, iar Primăria s-o poată ulterior asfalta. Mi se pare un lucru corect care ţine de administraţie. Oamenii să fie informaţi că până nu când nu fac demersuri în sensul ăsta, nu avem nicio şansă să investim acolo…!”, a mai spus Cristian Nicolae.

Panourile vor fi inscripţionate cu următorul mesaj: Această stradă nu face parte din domniul public al municipiului Bistriţa. Primăria municipiului Bistriţa nu poate investi în modernizarea străzii, dacă nu este inclusă în domeniul public. Stimaţi cetăţeni, dacă doriţi să ştiţi ce demersuri trebuie făcute pentru a include strada dumneavoastră în domeniul public – sunaţi la numărul de telefon 0756.222.053, de luni până joi, între orele 9:00 – 15:00. 

Alte detalii referitoare la administraţia locală puteţi afla urmărind întreaga emisiune:

Foto – Arhivă

SURPRIZĂ: Vine Iohannis la Bistrița! noiembrie 11, 2019 - Nici nu și-au revenit bine din bucuria rezultatului de ieri, când au colorat județul în albastru, că liberalii bistrițeni sunt iar în culmea extazului. Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat vizita la Bistrița, pentru această săptămână. AFLĂ care e ziua în care președintele României va veni la Bistrița:
VIDEO. Dr. Cristian Răchitan, la Bistriţa, despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi: Aşa apar insatisfacţiile noiembrie 11, 2019 - Unul dintre cei mai buni diagnosticieni din lume - dr. Cristian Răchitan - a fost prezent ieri la Bistriţa, la Sinagogă. A vorbit bistriţenilor despre sindronul neurodepresiv, sentimentul împlinirii, dar şi despre greşeala „enorm de mare” a oamenilor de azi care degenerează în boli, insatisfacţii şi nemulţumiri...
FOTO: Acoperit de noroi din cap până-n picioare, dar campion european…! noiembrie 11, 2019 - După zeci de kilometri prin noroaie şi ploi, după ce au străbătut din nou traseele pline de dificultăţi, s-au întors acasă victorioşi! Bogdan Berende, de la Clubul Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud a cucerit încă o medalie de aur! 
Și-a lovit fiul cu securea! Acum e reținut! noiembrie 11, 2019 - Un bărbat din Budac risccă să ajungă după gratii. Asta după ce și-a rănit băiatul...cu securea! Acum e reținut și azi va ajunge în fața instanței.
EXTRA. Sclipirici: spectacol interactiv la Dacia, cu zâne și tărâmuri magice! noiembrie 11, 2019 - Trupa Sclipirici te invită la un spectacol interactiv pentru copii și părinti! Aici ne vom aminti cu toții cum e să fii copil, să te bucuri de zâne și tărâmuri magice! Vi se aşterne la picioare un tărâm magic, unde imaginația nu are limite...!
Peste 100 de buletine eliberate în weekend. Unii n-au mai venit să le ridice: noiembrie 11, 2019 - Datorită alegerilor prezidențiale, la Serviciul de Evidență al Populației s-a lucrat intens. Peste 100 de acte de identitate au fost eliberate. Unii au cerut eliberarea de noi acte, dar n-au mai mers după ele.
Se fac angajări la Amicii Building, IMP România şi Transcarpatica! NOI locuri de muncă, în Bistriţa noiembrie 11, 2019 - Dacă îți place să conduci, eşti responsabil, organizat şi comunicativ, ai toate şansele să-ţi găseşti un loc de muncă la Amicii Building! Se caută şofer categoria B, agent de vânzări, dar şi operatori CNC, ingineri sau bucătari! Vezi ce slujbă ţi se potriveşte:
FOTO: Lecția de ecologie de la Jeica! Și-au scos copiii de 2 ani pentru a-i învăța să iubească natura noiembrie 11, 2019 - 80 de persoane din Jeica au participat la o acțiune de ecologizare a unei porțiuni din deja celebrul drum Via Transilvanica. Printre ei s-au numărat și copii de doi ani, pe care părinții vor să-i învețe să iubească natura încă de mici.
Aquabis: Două localităţi din judeţ rămân azi fără apă potabilă noiembrie 11, 2019 - Două localităţi din judeţ rămân astăzi, 11 noiembrie 2019, fără apă potabilă, pentru câteva ore. Care sunt localităţile afectate: 
Nevasta și presupusa amantă, față în față la Judecătorie! Totul a pornit de la un SMS de dragoste noiembrie 11, 2019 - Două femei au ajuns să-și rezolve conflictele iscate din dragoste în fața judecătorului. Una a acuzat-o pe cealaltă că are o relație cu soțul său, iar de aici până la zgârieturi și jigniri a fost doar un pas. Judecătorii le-au găsit vinovate pe ambele femei, obligându-le la plata daunelor morale.
OFICIAL – Și județul nostru i-a trimis pe Iohannis și pe Dăncilă în turul II! CUM au votat bistrițenii: noiembrie 11, 2019 - S-a terminat numărătoareaa tuturor voturilor exprimate în județ. O parte au fost anulate. În urma centralizării opțiunilor exprimate, și județul Bistrița Năsăud a trimis în turul II tot pe Iohannis și pe Dăncilă. AFLĂ cum s-a votat:
Mesaj EMOȚIONANT al unei tinere pentru generația „deșteptaților”: Trăim într-o lume virtuală în care ne mulțumim să spunem ce nașpa e acasă noiembrie 11, 2019 - Prezența scăzută a tinerilor la vot de ieri i-a făcut pe unii din „generația milenialilor” sau generația „deșteptaților” să reacționeze și să catalogheze prezența la vot a tinerilor drept penibilă. Este și cazul bistrițencei Dara Cindrea, care a transmis un mesaj emoționant generației din care face și ea parte.
VEZI reacția celor de la PNL, PSD, USR și PMP la aflarea rezultatelor primului Exit Poll: noiembrie 10, 2019 - S-au dat primele rezultate ale exit poll-ului. Conform Acestuia, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă intră în turul doi de scrutin. VEZI reacțiile partidelor primilor patru candidați din clasament:
STOP vot! Doar 46,29% dintre bistriţeni au considerat că merită să-şi voteze azi preşedintele noiembrie 10, 2019 - S-a încheiat procesul de vot pentru primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Conform primelor estimări, 46,29% dintre bistriţeni au considerat că merită să iasă din case pentru a-şi vota preşedintele.
Cristina Iurişniţi: Îmi asum greșeala, regret și îmi cer scuze public pentru această greșeală noiembrie 10, 2019 - După ce şi-a făcut public votul exprimat astăzi, deputatul USR Cristina Iurişniţi a fost amendată de poliţişti. „Îmi asum greșeala, regret și îmi cer scuze public pentru această greșeală. Toți suntem egali în fața legii!", a transmis deputatul.