14.7 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

VIDEO – Viluț Mezdrea, primarul din Poiana Stampei: „Nu mă hazardez să anunț proiecte… Așteptăm o minune”

Viluț Mezdrea, primarul din Poiana Stampei, a explicat în studioul Bistrițeanul Live, că există  un proiect foarte important depus la Compania Națională de Investiții. „Nu sunt atât de bucuros că stă acolo și așteaptă… Așteptăm o minune: să-l vedem evaluat și pus pe lista de finanțare…”

Primarul Viluț Mezdrea s-a referit la drumul forestier DC85E, care leagă Dornișoara de Poiana Stampei. Este un drum pietruit de 12 kilometri.

În această primăvară chiar ne-a dat bătăi de cap. Cantitatea mare de precipitații din această primăvară au distrus infrastructura drumului. Acum, înainte de sărbători am reușit să o readucem la un nivel acceptabil de trafic…”, a recunoscut Viluț Mezdrea.

Traficul a crescut în zonă. Mai ales că în Dornișoara s-a dezvoltat și o mică industrie de exploatare a lemnului și a pietrei – andezite și diorite.

Pentru a fundamenta acest proiect și a demonstra importanța implelementării lui, Viluț Mezdrea a făcut și un proces verbal de calamitate. „Am convocat de la Prefectură comisia care să constate pagubele”, a explicat primarul din poiana Stampei.

„Avem în lucru proiecte pentru construirea a două poduri din beton, la Poiana Stampei. Sunt contractate studii de fezabilitate și avizele care sunt necesare pentru a implementa aceste obiective. Avem semnat contractul de proiectare cu o firmă pentru a realiza o variantă nouă pentru un drum comunal spre Prăleni.

Acolo este mai greu de realizat accesul din cauza înclinației terenului. Se lucrează la documentația tehnică pentru aceste proiecte”, a mai spus primarul Viluț Mezdrea.

Edilul din Poiana Stampei va încerca să identifice surse de finanțare pentru proiecte. În caz contrar, se vor aloca bani din bugetul local – pentru că aceste proiecte sunt prioritare pentru comunitate.

Viluț Mezdrea s-a referit și la proiectul finanțat prin POR, referitor la modernizarea infrastructurii educaționale. „Este pe final. Mai avem de efectuat cam 5% dintre lucrări, după care vom convoca recepția, împreună cu cei de la ADR N-V. Urmează să dăm drumul și la construirea unui pod nou peste râul Dorna. Nu mă hazardez să anunț proiecte, până când nu văd sursele de finanțare…”, a mai spus Viluț Mezdrea.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...