12.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 25, 2022

VIDEO – Viluț Mezdrea, primarul din Poiana Stampei: „Nu mă hazardez să anunț proiecte… Așteptăm o minune”

Viluț Mezdrea, primarul din Poiana Stampei, a explicat în studioul Bistrițeanul Live, că există  un proiect foarte important depus la Compania Națională de Investiții. „Nu sunt atât de bucuros că stă acolo și așteaptă… Așteptăm o minune: să-l vedem evaluat și pus pe lista de finanțare…”

Primarul Viluț Mezdrea s-a referit la drumul forestier DC85E, care leagă Dornișoara de Poiana Stampei. Este un drum pietruit de 12 kilometri.

În această primăvară chiar ne-a dat bătăi de cap. Cantitatea mare de precipitații din această primăvară au distrus infrastructura drumului. Acum, înainte de sărbători am reușit să o readucem la un nivel acceptabil de trafic…”, a recunoscut Viluț Mezdrea.

Traficul a crescut în zonă. Mai ales că în Dornișoara s-a dezvoltat și o mică industrie de exploatare a lemnului și a pietrei – andezite și diorite.

Pentru a fundamenta acest proiect și a demonstra importanța implelementării lui, Viluț Mezdrea a făcut și un proces verbal de calamitate. „Am convocat de la Prefectură comisia care să constate pagubele”, a explicat primarul din poiana Stampei.

„Avem în lucru proiecte pentru construirea a două poduri din beton, la Poiana Stampei. Sunt contractate studii de fezabilitate și avizele care sunt necesare pentru a implementa aceste obiective. Avem semnat contractul de proiectare cu o firmă pentru a realiza o variantă nouă pentru un drum comunal spre Prăleni.

Acolo este mai greu de realizat accesul din cauza înclinației terenului. Se lucrează la documentația tehnică pentru aceste proiecte”, a mai spus primarul Viluț Mezdrea.

Edilul din Poiana Stampei va încerca să identifice surse de finanțare pentru proiecte. În caz contrar, se vor aloca bani din bugetul local – pentru că aceste proiecte sunt prioritare pentru comunitate.

Viluț Mezdrea s-a referit și la proiectul finanțat prin POR, referitor la modernizarea infrastructurii educaționale. „Este pe final. Mai avem de efectuat cam 5% dintre lucrări, după care vom convoca recepția, împreună cu cei de la ADR N-V. Urmează să dăm drumul și la construirea unui pod nou peste râul Dorna. Nu mă hazardez să anunț proiecte, până când nu văd sursele de finanțare…”, a mai spus Viluț Mezdrea.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...

Reconstrucția unei case vechi sau construirea unei clădiri noi? În ce merită mai mult să investiți?

România este printre țările care are un procent considerabil de proprietari, multe dintre proprietăți fiind construite...