-0.4 C
Bistrița
vineri, decembrie 3, 2021

VIDEO – Viluț Mezdrea, primarul din Poiana Stampei: „Nu mă hazardez să anunț proiecte… Așteptăm o minune”

Viluț Mezdrea, primarul din Poiana Stampei, a explicat în studioul Bistrițeanul Live, că există  un proiect foarte important depus la Compania Națională de Investiții. „Nu sunt atât de bucuros că stă acolo și așteaptă… Așteptăm o minune: să-l vedem evaluat și pus pe lista de finanțare…”

Primarul Viluț Mezdrea s-a referit la drumul forestier DC85E, care leagă Dornișoara de Poiana Stampei. Este un drum pietruit de 12 kilometri.

În această primăvară chiar ne-a dat bătăi de cap. Cantitatea mare de precipitații din această primăvară au distrus infrastructura drumului. Acum, înainte de sărbători am reușit să o readucem la un nivel acceptabil de trafic…”, a recunoscut Viluț Mezdrea.

Traficul a crescut în zonă. Mai ales că în Dornișoara s-a dezvoltat și o mică industrie de exploatare a lemnului și a pietrei – andezite și diorite.

Pentru a fundamenta acest proiect și a demonstra importanța implelementării lui, Viluț Mezdrea a făcut și un proces verbal de calamitate. „Am convocat de la Prefectură comisia care să constate pagubele”, a explicat primarul din poiana Stampei.

„Avem în lucru proiecte pentru construirea a două poduri din beton, la Poiana Stampei. Sunt contractate studii de fezabilitate și avizele care sunt necesare pentru a implementa aceste obiective. Avem semnat contractul de proiectare cu o firmă pentru a realiza o variantă nouă pentru un drum comunal spre Prăleni.

Acolo este mai greu de realizat accesul din cauza înclinației terenului. Se lucrează la documentația tehnică pentru aceste proiecte”, a mai spus primarul Viluț Mezdrea.

Edilul din Poiana Stampei va încerca să identifice surse de finanțare pentru proiecte. În caz contrar, se vor aloca bani din bugetul local – pentru că aceste proiecte sunt prioritare pentru comunitate.

Viluț Mezdrea s-a referit și la proiectul finanțat prin POR, referitor la modernizarea infrastructurii educaționale. „Este pe final. Mai avem de efectuat cam 5% dintre lucrări, după care vom convoca recepția, împreună cu cei de la ADR N-V. Urmează să dăm drumul și la construirea unui pod nou peste râul Dorna. Nu mă hazardez să anunț proiecte, până când nu văd sursele de finanțare…”, a mai spus Viluț Mezdrea.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

Euforia Floral Boutique a pregătit ornamentele de Crăciun! Din brad natural, care aduce miros de sărbătoare în casă

Îți dorești un brad unic, o coroniță-n ușă sau pe mijlocul mesei, care să transmită căldură...

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...