12.5 C
Bistrița
vineri, mai 27, 2022

VIDEO – Viluț Mezdrea, primarul din Poiana Stampei: „Nu mă hazardez să anunț proiecte… Așteptăm o minune”

Viluț Mezdrea, primarul din Poiana Stampei, a explicat în studioul Bistrițeanul Live, că există  un proiect foarte important depus la Compania Națională de Investiții. „Nu sunt atât de bucuros că stă acolo și așteaptă… Așteptăm o minune: să-l vedem evaluat și pus pe lista de finanțare…”

Primarul Viluț Mezdrea s-a referit la drumul forestier DC85E, care leagă Dornișoara de Poiana Stampei. Este un drum pietruit de 12 kilometri.

În această primăvară chiar ne-a dat bătăi de cap. Cantitatea mare de precipitații din această primăvară au distrus infrastructura drumului. Acum, înainte de sărbători am reușit să o readucem la un nivel acceptabil de trafic…”, a recunoscut Viluț Mezdrea.

Traficul a crescut în zonă. Mai ales că în Dornișoara s-a dezvoltat și o mică industrie de exploatare a lemnului și a pietrei – andezite și diorite.

Pentru a fundamenta acest proiect și a demonstra importanța implelementării lui, Viluț Mezdrea a făcut și un proces verbal de calamitate. „Am convocat de la Prefectură comisia care să constate pagubele”, a explicat primarul din poiana Stampei.

„Avem în lucru proiecte pentru construirea a două poduri din beton, la Poiana Stampei. Sunt contractate studii de fezabilitate și avizele care sunt necesare pentru a implementa aceste obiective. Avem semnat contractul de proiectare cu o firmă pentru a realiza o variantă nouă pentru un drum comunal spre Prăleni.

Acolo este mai greu de realizat accesul din cauza înclinației terenului. Se lucrează la documentația tehnică pentru aceste proiecte”, a mai spus primarul Viluț Mezdrea.

Edilul din Poiana Stampei va încerca să identifice surse de finanțare pentru proiecte. În caz contrar, se vor aloca bani din bugetul local – pentru că aceste proiecte sunt prioritare pentru comunitate.

Viluț Mezdrea s-a referit și la proiectul finanțat prin POR, referitor la modernizarea infrastructurii educaționale. „Este pe final. Mai avem de efectuat cam 5% dintre lucrări, după care vom convoca recepția, împreună cu cei de la ADR N-V. Urmează să dăm drumul și la construirea unui pod nou peste râul Dorna. Nu mă hazardez să anunț proiecte, până când nu văd sursele de finanțare…”, a mai spus Viluț Mezdrea.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...