10.7 C
Bistrița
marți, februarie 27, 2024

PSD vrea ca Planul de Redresare și Reziliență să fie dezbătut în Parlament. Amenință cu greva

Senatorul PSD Ioan Deneș a anunțat în cadrul conferinței de presă de astăzi că dacă PNRR nu va fi discutat în Parlament, aleșii PSD ar putea intra în grevă. Asta înseamnă, de asemenea, că li se va tăia din indemnizația de parlamentar.

PSD vrea ca cel mai important document strategic pregătit de actuala guvernare să fie discutat în Parlament. Este vorba despre Planul Național de Redresare și Reziliență. Acesta presupune finanțarea mai multor proiecte menite să susțină dezvoltarea țării. 29 de miliarde de euro ar urma să intre în țara noastră de la UE în următorii ani.

Senatorul PSD Ioan Deneș a precizat că dacă acest document nu va fi discutat în Parlament, toți parlamanetarii PSD ar putea intra în grevă. Asta ar însemna blocarea activității Parlamentului și a mai multor inițiative legislative. Parlamentarii care vor face grevă vor rămâne și fără indemnizație pentru perioada respectivă.

 „Mâine, probabil, în discuțiile care vor fi în echipa de conducere a PSD, se va discuta și ipoteza ca parlamentarii PSD să intre în grevă parlamentară, dacă nu se va discuta PNRR în Parlament”, a declarat astăzi, Ioan Deneș.

Singurele proiecte din PNRR care vizează Bistrița-Năsăud sunt: drumul expres Bistrița-Dej, o pepinieră la Sărata și Via Transilvanica. Doar pentru realizarea drumului expres ar fi nevoie de 568 de milioane de euro. Pepiniera de la Sărata ar urma să fie finanțată cu 20 de milioane de euro.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. In primul rând trebuie să stii ce vrei. Planul national de redresare si rezilientă (PNRR) pentru Europa are ca obiectiv general să contribuie la repararea daunelor economice și sociale cauzate de pandemia de COVID-19. In acest sens Comisia Europeană, Parlamentul European și liderii UE au convenit asupra unui plan de redresare care să ajute la ieșirea din criză și pună bazele unei Europe moderne, mai durabile.
  Există şase direcţii în care pot fi folosiţi aceşti bani alocati din PNRR si anume:
  Pilonul I. Tranziția Verde;
  Pilonul II. Transformarea Digitală;
  Pilonul III. Creștere inteligentă;
  Pilonul IV. Coeziune socială și teritorială;
  Pilonul V. Sănătate și reziliență economică, socială și instituțională;
  Pilonul VI. Politici pentru generația următoare, copii și tineri;
  Proiectele pregătite care se incadrează in unul din cei 6 piloni si pentru care există studii de fezabilitate, dar care nu sunt finanţate din alte fonduri europene pot fi trecute pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dacă aceste lucrări se fac în viitor sau dacă au fost demarate începând cu 1 februarie 2020. Orice investiţie din aceşti şase piloni prezentată şi inclusă de guvern în planul depus la Comisia Europeană poate fi decontată, dacă a început după 1 fe­bruarie 2020, adică după începutul pandemiei, cu conditia să fie finalizate până in anul2026.
  Spre exemplu, la Pilonul V. Sănătate și reziliență economică, socială și instituțională, ar fi putut să fie actualizat proiectul existent incă din anul 2009 când ministrul sănătătii era liberalul Eugen Nicolaescu, in guvernul Emil Boc, referitor la construirea unui nou spital de urgentă la Bistrita. In acest proiect spitalul urma să fie amplasat în zona străzii Tărpiului în vecinătatea Liceului Logos si trebuia să aibă o suprafata desfasurată de 65.000 de metri pătrati, valoarea investitiei ridicându-se la 120 de milioane de euro. Noul Spital de Urgentă era alcătuit din trei clădiri, pe trei nivele dispunând de un număr de 462 de paturi si un heliport amenajat la nivelul solului. De asemenea, se vorbea la vremea respectivă că lucrările de constructie vor fi executate de firma italiana Astaldi.
  Cu toate astea, „desteptii” din conducerea judetului obisnuiti cu improvizatiile au cumpărat cu bani din bugetul CJ hotelul Krone inghesuit intre blocuri , unde vor să extindă extindă unele sectii spitalicesti.
  PSD-istii din parlament in loc să de gândească la solutii se gândesc la grevă, fiindcă atâta îi duce capul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos: