11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

VIDEO: Zeci de copii în pericol, în Arcalia, după asfaltări! Șoferii „zboară” și ocolesc limitatoarele

Bucuria de a avea strada asfaltată s-a transformat în teroare pentru locuitorii străzii Trandafirilor din Arcalia. Unii șoferi zboară, deși limita este de 20 km/h. În plus, mai și ocolesc limitatoarele de viteză amplasate la trecerile de pietoni.

Locatarii de pe strada Trandafirilor din Arcalia s-au bucurat când și-au văzut strada asfaltată. Dar bucuria s-a transformat în teroare, când și-au dat seama că le sunt în pericol copiii.

Șoferii, profitând de drumul ca-n palmă, au început să „zboare la sol”. Riscul ca unul dintre cei peste 20 de copii care locuiesc în zonă să fie accidentat era mare.

Astfel, părinții au făcut solicitare la primărie să le monteze limitatoare de viteză înainte de trecerile de pietoni. Administrația locală a fost de acord, cumpărând și montând limitatoare de viteza „scurte” – doar pentru o bandă de mers.

Șoferii nu s-au liniștit nici așa. Astfel că, indiferent că e autoturism sau utilaj, cu toții fac slalom printre limitatoarele de viteză. Uneori, chiar lăsând pietonii să aștepte pe margine și neacordându-le prioritate.

Sunt peste 20 de copii între cele două treceri de pietoni de pe strada Trandafirilor. Noi le spunem să aibă grijă. Dar sunt copii, se joacă. Poate le sare mingea în stradă, poate vor să meargă la vecinul de peste drum. Dacă se circulă cu viteza asta, CUM îi pot evita???

Dacă șoferii văd trecerea de pietoni din timp și în loc să încetinească, ocolesc limitatoarele ?!? Ce siguranță mai avem noi ?!”, se plâng părinții din zonă.

Administrația locală ar fi promis că schimbă limitatoarele de viteză, astfel încât șoferii să nu mai poată fenta. Până atunci, părinții de pe strada Trandafirilor din Arcalia se roagă să nu  pățească nimic copiii.

Imaginile transmise pe adresa redacției vorbesc de la sine:

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Adevarat ca soferii nu respecta regulile, dar si parintii acestor copii nu le ofera o educatie rutiera elementara. Exista 2 treceri de pietoni pe aceasta strada dar copiii traverseaza ca la usa cortului. De prea multe ori sunt in mijlocul strazii cu biciclete/trotinete. Daca trece o masina raman pe banda de circulatie a masinilor si nici macar nu se trag deoparte. Se pune in lumina doar o parte a povestii, a celor care au copii si sunt “tare” ingrijorati. Legat de ocolirea printre limitatoarele de viteza, aceasta nu este respectata nici de riverani. Deci cu aceasta educatie rutiera se pot tot plange daca ei nu sunt un exemplu pentru copiii lor.

  2. Obstacolele pt limitarea vitezei sunt o palma data celor care respecta limita de viteza. Nu inteleg de ce trebuie sa-mi distrug suspensiile lovind in acele obstacole in conditiile in care eu circul cu limita de viteza stabilita. Nu pedepsiti pe toata lumea pt cativa imbecili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...