22.3 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

România se confruntă cu cel mai agresiv val de viroze la copii, din ultimul deceniu. La Bistrița, jumătate dintre copiii de la Pediatrie au viroze

România și nu numai se confruntă cu cel mai agresiv sezon al virozelor în rândul copiilor, din ultimul deceniu. Nici la Bistrița situația nu este mai roz, jumătate dintre copiii internați la Pediatrie având forme urâte de viroză.

Potrivit digi24.ro, în țară, se înregistrează zilnic în jur de 200 de cazuri de viroze la copii, dublu față de medie.

Numărul copiilor internați cu forme agresive de viroze s-a dublat în ultimele săptămâni. 10% dintre copiii care ajung la Urgență au insuficiență respiratorie și au nevoie de oxigen.

Situația nu este mai roz nici în Bistrița-Năsăud, unde jumătate dintre copiii internați au viroze cu complicații:

„În acest moment, din 64 de paturi de la Pediatrie, aproximativ jumătate sunt ocupate de copii cu probleme respiratorii”, precizează purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Florin Lazăr.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud pentru luna noiembrie, într-o singură săptămână s-au înregistrat peste 2.100 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Dintre acestea, 20 au necesitat internare. Printre cei internați s-au numărat 8 copii sub un an și 7 copii intre 2 și 4 ani.

Într-o singură săptămână s-au înregistrat și 151 de penumonii, 29 dintre acestea necesitând internare.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!