6.8 C
Bistrița
duminică, martie 26, 2023

Vrei să înveți să cânți la chitară, vioară, orgă sau chiar acordeon? Hai la Năsăud și „pune umărul” la reînvierea ansamblului Someșana

Primăria Năsăud vrea să reînvie un ansamblu folcloric înființat în 1963. Astfel, începând de astăzi le dă posibilitatea tinerilor și elevilor să învețe să cânte la chitară, vioară, orgă, acordeon și contrabas. Ce au aceștia de făcut? Doar să se înscrie la cursurile organizate și să pună umărul la reînvierea ansamblului „Someșana”.

Știați că inclusiv Năsăudul a avut un ansamblu folcloric? Este vorba despre „Someșana” înființat în anul 1963. Acesta a purtat numele ținutului năsăudean în țări precum Ungaria, Serbia, Spania, Franța, Turcia, Polonia, Grecia, Cipru sau Germania.

Primăria Năsăud vrea să reînvie acest ansamblu și le pune tinerilor și elevilor la dispoziție cursuri, gratuit.

„Până la începutul anului școlar, vom pregăti pentru tinerii din Țara Năsăudului atât un cerc de chitară, cât și unul în cadrul căruia cetățenii vor putea învăța să cânte la vioară, orgă, acordeon și contrabas”, anunță primarul Dorin Vlașin.

Se caută și soliști, pentru care nu există limită de vârstă. De asemenea, se mai caută și dansatori, cursurile vizând copiii cu vârste între 12 și 17 ani. Vă puteți înscrie la cursuri, începând de astăzi, la Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud, de luni până vineri, între orele 08:00- 14:00.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...