21.5 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

VIDEO – Alexandru Grecu, după un an la Conservatorul din Olanda: Acolo m-am regăsit! Mi-am găsit emoția!

Chitaristul de la ”Tudor Jarda” a dus numele Bistriței în competiții internaționale de chitară. Alexandru Grecu este, de un an de zile, și student la prestigiosul Conservator din Amsterdam. „În Olanda m-am regăsit, mi-am găsit emoția”, a explicat acesta.

Numele lui Alexandru Grecu a devenit cunoscut publicului bistrițean de mulți ani. În 2019,  Alexandru Grecu reușea să ajungă finalist într-o competiție internațională.

VIDEO: Finalist într-o competiţie de prestigiu, după audiţiile „pe nevăzute”

Talentul său și munca depusă l-au ajutat să ajungă student la prestigiosul Conservator din Amsterdam.

TRIUMF: De la liceul din Bistrița, la prestigiosul Conservator din Amsterdam! Zeci de alte premii, în plină pandemie

„Am ales Olanda, respectiv Conservatorul din Amsterdam deoarece am vrut să învăț de la cel mai bun chitarist. Acum îl am ca și profesor pe Gabriel Bianco. Am vrut neapărat să învăț de la el”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Alexandru Grecu.

Iar după un an de zile la Conservator, se văd și rezultatele.

Eu cântam foarte bine tehnic. Era curat. Dar nu simțeam ceea ce cântam. Aici m-am regăsit. Mi-am găsit emoția. Altfel simt acum muzica! Profesorul mi-a deschis niște căi pe care nu le-am cunoscut!”, a mai povestit Alexandru.

A fost o provocare viața în Olanda. Un an atipic, cu provocări nu doar financiare, dar și cu cele legate de pandemie.

Nu am putut primi bursă din Olanda sau de la conservator deoarece nu sunt cetățean olandez. În schimb am primit bursă de merit de la Consiliul Județean. Amsterdam este un oraș scump, iar chiriile sunt scumpe.

Eu nu stau în Amsterdam, ci în Haarlem (un oraș din apropiere) cu un belgian cu care m-am întâlnit întâmplător. Taxa de școală este acceptabilă, având în vedere că o plătesc o dată pe an, iar alimentele au aceleași prețuri ca în România, dar convertit în euro. Transportul este în schimb scump, deoarece călătoresc cu trenul spre Amsterdam”, a explicat Alexandru.

A reușit să și susțină un concert în Amsterdam, în acest an de studiu.

„Profesorul de muzică de cameră m-a recomandat. Am cântat în deschiderea unei profesoare de chitară din Olanda. După ce a cântat fiecare, s-a organizat un Q&A în care discutam cu publicul care asista la concert”, ne-a explicat chitaristul.

Tânărul privește optimist spre viitor, în ciuda obstacolelor. Și i se anunță un viitor MARE.

Alexandru Grecu a fost și el invitat, alături de Sebastian Hărănguș, la ședința de Colegiu Prefectural din luna iulie, pentru a i se oferi o mică atenție în semn de apreciere pentru cinstea adusă județului nostru.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...