9.2 C
Bistrița
marți, martie 21, 2023

TRIUMF: De la liceul din Bistrița, la prestigiosul Conservator din Amsterdam! Zeci de alte premii, în plină pandemie

Chitaristul Alexandru Grecu, absolvent al Liceului de muzică „Tudor Jarda”, a fost admis la prestigiosul Conservator din Amsterdam. Nu este singurul elev care a punctat o victorie. Deși au traversat o perioadă dificilă, în care mulți elevi s-au străduit să-și mențină echilibrul – micii muzicieni de la „Tudor Jarda” se pot lăuda cu zeci de premii cucerite la concursurile online.

Chitaristul Alexandru Grecu, proaspăt absolvent al Liceului de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița, a fost admis la prestigiosul Conservator din Amsterdam.

Probele de admitere s-au desfășurat online, iar Alexandru Grecu va avea un profesor renumit în lumea întregă. Este vorba despre francezul Gabriel Bianco, născut la Paris într-o familie de muzicieni. Este câștigător al multor festivaluri și concursuri, fiind considerat unul dintre cei mai buni chitariști ai momentului.

Prima proba eliminatorie pentru Alexandru Grecu a fost să trimită câteva piese înregistrate, una din ele – impusă de Conservator. După ce a trecut cu bine de această primă probă, a urmat admiterea propriu-zisă. Respectiv o altă serie de piese înregistrate, un interviu online în engleză și o probă de teorie muzicală online, în fața unui juriu.

Alexandru Grecu a optat încă de anul trecut pentru Amsterdam. Atunci a participat la curs de  masteclass cu Gabriel Bianco, în cadrul festivalului de chitara clasica Harmonia Cordis, din Târgu Mureș.

Suntem extrem de mulțumiți de educația școlară de care Alexandru s-a bucurat la Liceul „Tudor Jarda”. Am avut onoarea să întâlnim acolo profesori cu suflet mare. Iar profesorul de chitară Valentin Pop a fost o binecuvântare pentru noi…”, au mărturisit părinții lui Alexandru Grecu.

VIDEO: O experiență neobișnuită, în Austria… Pe podium…!

FOTO. La Sinaia, mai bun decât toţi ceilalţi din Chile, Grecia, Ucraina, Japonia, Hong Kong…!

VIDEO: Performanță de excepție pentru învățământul din Bistrița!

Felicitări tuturor celor care muncesc în această perioadă „ca și cum” nimic nu s-ar fi schimbat!

Alexandru Grecu nu este singurul elev care s-a bucurat de succes, în aceste zile. Zeci de elevi ai liceului au participat la concursuri online. „Felicitări tuturor celor care muncesc în această perioadă „ca și cum” nimic nu s-ar fi schimbat!”, a transmis conducerea Liceului „Tudor Jarda”. 

Printre cei care au cucerit premii importante este și Alesia Bătinaș (foto), elevă în clasa II la profesoara Melinda Deac, care a cucerit o Mențiune la foarte dificil Festival – Concurs Internațional de Muzică Instrumentală. 

Eleve foarte talentate care au obținut premii la concursuri online sunt și Bianca Gâvan și Adriana Petrehuș, eleve în clasa X A, la Canto popular, prof. coordonator Cristina Bălan-Pahone.

Și Cristian Moldovan, elev în clasa a V-a, coordonat în activitatea sa muzicală de profesoara Cristina Bălan, a obținut premiul III, la Concursul „Fii Star În Țara Ta”. 

La Concursul național de Arte „Margareta Sterian”, ediția 2020, secțiunea engleză, 3 eleve au obținut 3 premii importante: Maria Moisil – premiul I, Anda Magherusan – premiul II, Jennifer Sidor – mențiune.

De asemenea, la sfârșitul lunii martie, la etapa județeană a concursului de engleză „Speak out”, secțiunea Creative writing, elevele de la „Tudor Jarda” au cucerit premii valoroase: Lorena Morariu (II), Anda Magherusan (III) Cosmina Cosma (mențiune). Elevele profilului Pedagogic au fost coordonate de d-na prof. Alina Tomi.
Maya Artudean și Ionela Maria Pop au obținut două premii frumoase, participând la The sound of music – Oradea International Music Competition

La Festivalul cu participare națională si internațională, „Danubius”, desfășurat online, Liceul „Tudor Jarda” a cucerit 10 Trofee și 13 Premii I. Felicitari tuturor elevilor si profesorilor coordonatori.

 • Alesia Bătinaș, clasa a II-a, pian – Trofeu
 • Rebeca Lucaci, clasa a III-a, pian – Trofeu
 • Maya Artudean, clasa a III-a,vioara – Trofeu
 • Munteam Maria, clasa a V-a, pian – Trofeu
 • Ursa Adela, clasa a VI-a, flaut – Trofeu
 • Petrehus Adriana , clasa a X – muzica populara – Trofeu
 • Gavan Bianca, clasa a X-a, ,muzica populara – Trofeu
 • Florea Teodora, clasa a X-a, muzică populară – Trofeu
 • Rus Alexandra, clasa a XI-a, muzica populara – Trofeu
 • Muha Valentin, clasa a XI-a , clarinet, folclor instrumental – Trofeu
 • Niste Miriam, clasa a II-a, pian – Premiul I
 • Pop Maria, clasa a II-a, vioara – Premiul I
 • Măgherușan Raul , clasa a III-a, pian, Premiul I
 • Campeanu Denis, clasa a IV-a, vioara – Premiul I
 • Moldovan Bianca, clasa a IV-a, vioara – Premiul I,
 • Moldovan Cristian, clasa a V-a, muzica populara – Premiul I
 • Avram Tasia, clasa a VIII-a, vioara – Premiul I
 • Razoare Ariana, clasa a VIII-a, flaut – Premiul I
 • Dragu Salagean Eduard, clasa a IX-a, pian – Premul I
 • Pop Lavinia, clasa a IX-a, muzica populara – Premiul I
 • Ursachi Andrea, clasa a IX-a, muzica usoara – Premiul I
 • Pop Iulia, clasa a XI-a, muzica populara – Premiul I
 • Alin Fodorca, clasa a XI-a, muzica populara – Premiul I Felicitări tuturor!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...

Ofertă specială de primăvară la MATEROM AUTOMOTIVE: – 8% avantaj client la Accesoriile selectate Mercedes-Benz

Întâmpină primăvara cu stil. Acum cu 8% avantaj client, la MATEROM AUTOMOTIVE: Primăvara este aici, iar asta...

Verifică tahograful inteligent al mașinii tale la specialiștii Servoplus Filadelfia Autoservice! Ai parte și de alte servicii pentru siguranță în călătoriile tale!

La Servoplus Filadelfia Autoservice ai parte de verificare tahograf, ITP și alte servicii, oferite de specialiști....