TRIUMF: De la liceul din Bistrița, la prestigiosul Conservator din Amsterdam! Zeci de alte premii, în plină pandemie

TRIUMF: De la liceul din Bistrița, la prestigiosul Conservator din Amsterdam! Zeci de alte premii, în plină pandemie

Chitaristul Alexandru Grecu, absolvent al Liceului de muzică „Tudor Jarda”, a fost admis la prestigiosul Conservator din Amsterdam. Nu este singurul elev care a punctat o victorie. Deși au traversat o perioadă dificilă, în care mulți elevi s-au străduit să-și mențină echilibrul – micii muzicieni de la „Tudor Jarda” se pot lăuda cu zeci de premii cucerite la concursurile online.

Chitaristul Alexandru Grecu, proaspăt absolvent al Liceului de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița, a fost admis la prestigiosul Conservator din Amsterdam.

Probele de admitere s-au desfășurat online, iar Alexandru Grecu va avea un profesor renumit în lumea întregă. Este vorba despre francezul Gabriel Bianco, născut la Paris într-o familie de muzicieni. Este câștigător al multor festivaluri și concursuri, fiind considerat unul dintre cei mai buni chitariști ai momentului.

Prima proba eliminatorie pentru Alexandru Grecu a fost să trimită câteva piese înregistrate, una din ele – impusă de Conservator. După ce a trecut cu bine de această primă probă, a urmat admiterea propriu-zisă. Respectiv o altă serie de piese înregistrate, un interviu online în engleză și o probă de teorie muzicală online, în fața unui juriu.

Alexandru Grecu a optat încă de anul trecut pentru Amsterdam. Atunci a participat la curs de  masteclass cu Gabriel Bianco, în cadrul festivalului de chitara clasica Harmonia Cordis, din Târgu Mureș.

Suntem extrem de mulțumiți de educația școlară de care Alexandru s-a bucurat la Liceul „Tudor Jarda”. Am avut onoarea să întâlnim acolo profesori cu suflet mare. Iar profesorul de chitară Valentin Pop a fost o binecuvântare pentru noi…”, au mărturisit părinții lui Alexandru Grecu.

VIDEO: O experiență neobișnuită, în Austria… Pe podium…!

FOTO. La Sinaia, mai bun decât toţi ceilalţi din Chile, Grecia, Ucraina, Japonia, Hong Kong…!

VIDEO: Performanță de excepție pentru învățământul din Bistrița!

Felicitări tuturor celor care muncesc în această perioadă „ca și cum” nimic nu s-ar fi schimbat!

Alexandru Grecu nu este singurul elev care s-a bucurat de succes, în aceste zile. Zeci de elevi ai liceului au participat la concursuri online. „Felicitări tuturor celor care muncesc în această perioadă „ca și cum” nimic nu s-ar fi schimbat!”, a transmis conducerea Liceului „Tudor Jarda”. 

Printre cei care au cucerit premii importante este și Alesia Bătinaș (foto), elevă în clasa II la profesoara Melinda Deac, care a cucerit o Mențiune la foarte dificil Festival – Concurs Internațional de Muzică Instrumentală. 

Eleve foarte talentate care au obținut premii la concursuri online sunt și Bianca Gâvan și Adriana Petrehuș, eleve în clasa X A, la Canto popular, prof. coordonator Cristina Bălan-Pahone.

Și Cristian Moldovan, elev în clasa a V-a, coordonat în activitatea sa muzicală de profesoara Cristina Bălan, a obținut premiul III, la Concursul „Fii Star În Țara Ta”. 

La Concursul național de Arte „Margareta Sterian”, ediția 2020, secțiunea engleză, 3 eleve au obținut 3 premii importante: Maria Moisil – premiul I, Anda Magherusan – premiul II, Jennifer Sidor – mențiune.

De asemenea, la sfârșitul lunii martie, la etapa județeană a concursului de engleză „Speak out”, secțiunea Creative writing, elevele de la „Tudor Jarda” au cucerit premii valoroase: Lorena Morariu (II), Anda Magherusan (III) Cosmina Cosma (mențiune). Elevele profilului Pedagogic au fost coordonate de d-na prof. Alina Tomi.
Maya Artudean și Ionela Maria Pop au obținut două premii frumoase, participând la The sound of music – Oradea International Music Competition

La Festivalul cu participare națională si internațională, „Danubius”, desfășurat online, Liceul „Tudor Jarda” a cucerit 10 Trofee și 13 Premii I. Felicitari tuturor elevilor si profesorilor coordonatori.

 • Alesia Bătinaș, clasa a II-a, pian – Trofeu
 • Rebeca Lucaci, clasa a III-a, pian – Trofeu
 • Maya Artudean, clasa a III-a,vioara – Trofeu
 • Munteam Maria, clasa a V-a, pian – Trofeu
 • Ursa Adela, clasa a VI-a, flaut – Trofeu
 • Petrehus Adriana , clasa a X – muzica populara – Trofeu
 • Gavan Bianca, clasa a X-a, ,muzica populara – Trofeu
 • Florea Teodora, clasa a X-a, muzică populară – Trofeu
 • Rus Alexandra, clasa a XI-a, muzica populara – Trofeu
 • Muha Valentin, clasa a XI-a , clarinet, folclor instrumental – Trofeu
 • Niste Miriam, clasa a II-a, pian – Premiul I
 • Pop Maria, clasa a II-a, vioara – Premiul I
 • Măgherușan Raul , clasa a III-a, pian, Premiul I
 • Campeanu Denis, clasa a IV-a, vioara – Premiul I
 • Moldovan Bianca, clasa a IV-a, vioara – Premiul I,
 • Moldovan Cristian, clasa a V-a, muzica populara – Premiul I
 • Avram Tasia, clasa a VIII-a, vioara – Premiul I
 • Razoare Ariana, clasa a VIII-a, flaut – Premiul I
 • Dragu Salagean Eduard, clasa a IX-a, pian – Premul I
 • Pop Lavinia, clasa a IX-a, muzica populara – Premiul I
 • Ursachi Andrea, clasa a IX-a, muzica usoara – Premiul I
 • Pop Iulia, clasa a XI-a, muzica populara – Premiul I
 • Alin Fodorca, clasa a XI-a, muzica populara – Premiul I Felicitări tuturor!

Localități și gospodării, afectate de ploaia torențială din această seară iulie 4, 2020 - Ploaia torențială care a acaparat întreg județul a inundat zeci de gospodării și a blocat un drum județean. Probleme s-au înregistrat în Viile Tecii, Mărișelu, Valea Poienii și Domnești.
ȘOCANT: Un bărbat a fost găsit spânzurat în Ilva Mică de un culegător de ciuperci iulie 4, 2020 - Un culegător de ciuperci din Ilva Mică a făcut o descoperire șocantă. Acesta a găsit în apropierea Primăriei un bărbat spânzurat. Victima și-a pus capăt zilelor în urmă cu câteva zile și nu a putut fi identificată.
FOTO: O invitație / provocare pentru orășeni, cosași pricepuți, energici sau firavi… iulie 4, 2020 - „Indiferent dacă esți țăran sau orășean, cosaș obișnuit sau începător absolut, o bestie de putere sau mai degrabă firav, plin de energie sau ușor de obosit – hai să facem fân…! La o clacă de vară...!” Cam așa sună provocarea lansată de belgienii de la ferma Ermitaj Malin.
S-au ținut de cuvânt! A ajuns TIR-ul cu alimente de la Supercom, pentru sinistrații din Rodna iulie 4, 2020 - Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, primarul comunei Rodna a anunțat că se așteaptă un TIR cu alimente. Cei de la Supercom s-au ținut de promisiune și sinistrații din comună au primit pachete generoase.
Bistrița-Năsăud: Șapte cazuri pozitive și cinci vindecați. Nici o persoană nu se mai află în carantină instituționalizată iulie 4, 2020 - Avem 561 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore șapte bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, iar cinci persoane au fost declarate vindecate și externate. Începând de astăzi nici o persoană nu se mai află în carantină instituționalizată. La nivel național, în același interval de timp, au fost raportate 416 de cazuri noi de infecție.
Sorin Pop, din nou pe circuit! Ca să-l motiveze să ajungă pe podium, îl are alături pe cel mai înfocat fan iulie 4, 2020 - Că nu e concurs la care să nu participe și că nu se teme de competiție, nu e lucru nou! Sorin Pop e din nou pe circuit, la Adâncata! Și țintește din nou spre podium. Iar pentru a fi și mai motivat, și-a luat cu el pe cel mai înflăcărat fan: fetița lui.
Aquabis: Asigurați-vă stocurile necesare de apă. Se sistează apa în tot Becleanul, de duminică seară iulie 4, 2020 - Asigurați-vă stocurile necesare de apă: Se sistează apa în tot Becleanul, începând de duminică, 5 iulie 2020, orele 23.55 - anunță Aquabis.
Rostul de dimineață. Câteva impresii. Despre o minune care iese din tomberon… iulie 4, 2020 - O minune, ieșind din tomberon: Departe de lumea noastră, undeva prin Ilva Mare… Dar nu poate fi vorba decât despre câteva impresii, câteva senzații. Câteva atingeri de blană mătăsoasă: 
VIDEO: DN17C, blocat în Coșbuc și Romuli de aluviuni iulie 4, 2020 - Drumul Național 17 C este blocat pe raza a două localități: Coșbuc și Romuli, din cauza unei alunecări de teren și respectiv a aluviunilor care au ajuns pe carosabil. Intervin pompierii voluntari pende degajarea șoselei.
Aquabis: Două localități fără apă potabilă, astăzi iulie 4, 2020 - Două localități fără apă potabilă, astăzi, 4 iulie 2020 - anunță Aquabis.
BACALAUREAT 2020: Topuri și statistici. Ne mândrim cu elevii de 10, dar să nu-i ignorăm totuși pe ceilalți… iulie 3, 2020 - Ne mândrim cu elevii de 10, dar nu avem voie să-i ignorăm totuși pe ceilalți, care au depus și ei eforturi, au muncit și au obținut rezultate excelente la Bacalaureat. Este cazul unor licee cu performanțe remarcabile din Bistrița-Năsăud: „Este o generație de elevi extrem de buni. Sunt copii care muncesc mult peste program...”
VIDEO: Top 3 provocări cu care se confruntă Betak. Cum a supraviețuit compania din Bistrița în pandemie iulie 3, 2020 - Caius Bulea, directorul general Betak Bistrița, a participat la dezbaterea găzduită de Ziarul Financiar, despre evoluția investițiilor în infrastructură, în România, dar și despre exportul de componente de siguranță rutieră. „Suntem singurii producători din România care avem atestate aceste produse și încercate cu institute de specialitate”, a subliniat Caius Bulea.
TOP 4 cele mai inovatoare produse cosmetice L’Oreal Paris iulie 3, 2020 - Machiajul este cel care pune în valoare frumusețea și feminitatea, cel care desăvârșește întreaga ținută, accentuează atuurile și ascunde imperfecțiunile. Astfel, renumitul brand francez L'Oreal Paris a conceput diverse mijloace cosmetice decorative, datorită cărora a reușit să ajungă unul dintre cele mai îndrăgite branduri și care te vor ajuta să obții cel mai superb și rezistent machiaj.
Polițiștii vor să-i dea ”cadou„ de majorat, o lună de ”concediu” după gratii iulie 3, 2020 - Un tânăr de 18 ani riscă să ajungă o lună de zile după gratii. Acesta e cadoul de majorat pe care polițiștii vor să i-l facă în urma ilegalităților constatate. Decizia finală aparține însă instanței de judecată.
Planificați o escapadă de weekend, în munți? S-a reparat drumul de la Valea Mare spre Lacul Lala! iulie 3, 2020 - Ploile din ultima perioadă și viiturile au distrus și drumul ce duce spre Lacul Lala, pe la Valea Mare. Din fericire, acesta a fost reparat. Așa că cei ce doresc să facă o escapadă de weekend, spre Vârful Ineu, pot folosi și DN 17 D.
BN: 10 cazuri noi de Covid 19, în ultimele 24 de ore! Și patru vindecări iulie 3, 2020 - Județul nostru are încă 10 persoane infectate cu COVID 19. Acestea au fost depistate în ultimele 24 de ore. La nivel național, într-o zi, s-au infectat 420.
Controale la balastiere! Amenzi de aproape o jumătate de milion de lei! iulie 3, 2020 - ABA Someș Tisa a făcut controale la balastiere, în mai multe județe, printre care și Bistrița Năsăud. S-a lăsat cu amenzi de aproape un jumătate de milion de lei. Și s-au întocmit și dosare penale.
BIASICOM: Friteuză cu aer cald XXL la doar 269,99 lei iulie 3, 2020 - Pofta de cartofi prăjiți ți-o poți satisface oricând, într-un mod sănătos. Cu Friteuza cu aer cald, nu ai nevoie de ulei, așa că mâncarea e mult mai sănătoasă. Iar acum, la BIASICOM, găsești friteuză XXL, ca să poți face cartofii prăjiți dintr-o dată, pentru TOATĂ familia, la un super preț. Oferta e de 269,99 lei, economisind 100 de lei din prețul inițial!
Un SRL de apartament „născut” anul trecut bagă în buzunar peste un milion de euro pentru celula 2 de la Tărpiu iulie 3, 2020 - S-a produs minunea: începe construcția celei de-a doua celule de la Tărpiu. Problema e că pe potul de 1,3 milioane de euro a pus mâna  o firmă de apartament din București, care și-a început activitatea abia anul trecut.
Secția de Neurologie funcționează cu 2 medici, ceilalți fiind puși pe dreapta de Covid iulie 3, 2020 - Gabriel Lazany, managerul SJU Bistrița a dezvăluit faptul că Secția de Neurologie funcționează doar cu doi medici, după ce trei au fost depistați pozitiv cu Covid-19. În total, la Neurologie își desfășoară activitatea 5 medici.
Aquabis: Se cuplează rețeaua nouă de distribuție a apei, în Năsăud. Câteva străzi, fără apă iulie 3, 2020 - Se cuplează rețeaua nouă de distribuție a apei, în Năsăud - anunță Aquabis. Câteva străzi din oraș vor rămâne astăzi, 3 iulie 2020, fără apă:
FOTO: Dorel, mai cu grijă! I-au făcut mașina praf, după ce au tuns iarba! iulie 2, 2020 - S-a întâmplat azi, pe o străduță din municipiu. Mai mulți angajați ai unei firme au tuns iarba. Doar că nu le-a păsat că au făcut praf și o mașină. Nu doar că a fost acoperită de firele tăiate, dar a fost și zgâriată. Acum proprietarul umblă de la o instituție la alta să-și facă dreptate.
Accesul interzis! Ce se-ntâmplă la stadion: iulie 2, 2020 - Stadionul Gloria a fost scos la licitație. La doar trei zile de la data când ar fi trebuit să aibă loc licitația, s-a pus lacătul! Pe poarta închisă a apărut mesajul ”Accesul interzis în tribune”. CE se întâmplă:
VIDEO: Aproape 19 milioane de euro, investiți în ultimii patru ani, la Lunca Ilvei. Ce regretă primarul Flaviu Lupșan iulie 2, 2020 - Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live, primarul Flaviu Lupșan, din Lunca Ilvei, a vorbit despre proiectele care s-au derulat în localitate, în ultimii ani. Ce regretă primarul Flaviu Lupșan:
Doar 12 bistrițeni vindecați de COVID 19 au donat plasmă. Iar numărul donatorilor va mai scădea! AFLĂ motivul: iulie 2, 2020 - Județul nostru se laudă cu aparat de plasmafereză pentru recoltarea de la pacienții vindecați de COVID 19. Totuși, până acum, doar 12 persoane au donat. Iar numărul donatorilor va mai scădea. AFLĂ motivul:
BN: NOUĂ cazuri noi de COVID 19 și CINCI vindecări în ultimele 24 de ore iulie 2, 2020 - Numărul cazurilor noi de COVID 19 la nivelul județului, e oscilant, de la o raportare la alta. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 9 cazuri noi. Totodată, 5 bistrițeni s-au vindecat. La nivel național, 450 de cazuri noi depistate de la ultima raportare.
VIDEO: Femeie lovită din plin, pe trecerea de pietoni, în Tiha Bârgăului iulie 2, 2020 - O femeie care traversa strada pe trecerea de pietoni a fost lovită, din plin, de un autoturism. Și o fetiță care se afla în mașină a ajuns la spital. Evenimentul rutier a avut loc în Tiha Bârgăului.
EXCELENT! Confort sporit pentru pacienții de la spital: Toate paturile din unitatea medicală au fost înlocuite iulie 2, 2020 - Spitalul Județean de Urgență Bistrița a reușit înlocuirea paturilor din întreaga unitatea medicală. Ultimele paturi au sosit la spital în urma sponsorizării din partea Nuclearelectrica și a unei alocări din partea Ministerului Sănătății.
VIDEO: Ce se întâmplă cu drumurile recent modernizate în Rodna, distruse de inundațiile săptămânii trecute iulie 2, 2020 - Ce se întâmplă cu drumurile recent modernizate în Rodna, distruse de inundațiile săptămânii trecute. Cine plătește pagubele? Este vorba de bani pierduți? Primarul Valentin Grapini a explicat situația: „Este foarte greu, în asemenea situații. Lucrăm contra cronometru…”
EXPLOZIE de creativitate și culoare, de mâine, la Târgul Breslelor Moderne iulie 2, 2020 - Inima cetății Bistrița va fi plină în acest weekend de creativitate, frumusețe și culoare. Meșteșugari din Bistrița-Năsăud vă vor aștepta cu drag la Târgul Breslelor Moderne. Iar rodul talentelor lor vă va merge, cu siguranță, direct în inimă.