28 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

WEEKEND pe ȘOSEA: Cu ce ”specimene” au avut de-a face polițiștii. Plus accidentele înregistrate

Polițiștii, de la toate departamentele, au avut un weekend plin. De la cadavru descoperit plutind, la alcoolemie, accidente, acte lipsă, polițiștii au avut de întocmit actele necesare fiecărei situații.

În perioada 11-13 mai a.c., polițiștii de la ordine publică și rutieră au acționat pe raza întregului județ. Aceștia au urmărit asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și creșterea gradului de siguranță rutieră în trafic.

Acțiunile au vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și depistarea celor care conduc vehicule, deși se află sub influența alcoolului.

Cu ocazia activităților desfășurate în perioada menționată, au fost constatate și aplicate în total peste 460 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 120.000  de lei.

Unui număr de 30 de conducători auto le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

În 11 mai, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud și cei ai Postului de Poliție Dumitra au organizat şi desfăşurat, pe raza comunei, o acţiune preventivă, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român Bistrița-Năsăud. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost retrase șapte certificate de înmatriculare și au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 5.500 de lei.

În noaptea de 12/13 mai a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, Secției 1 Poliţie Rurală Bistrița şi Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului au desfăşurat acțiuni pentru prevenirea şi combaterea transportului ilicit de material lemnos şi a evenimentelor rutiere. Cu această ocazie au fost verificate în trafic peste 20 de autoturisme, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.920 lei.

Tot în noaptea de 12/13 mai a.c., între orele 22:00-06:00, polițiștii au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor cu violență și a celor pe linie rutieră, pe raza de competență a Poliţiei oraşului Sîngeorz-Băi și a Secţiei de Poliţie Rurală 7 Sîngeorz-Băi. În cadrul acțiunii, au fost constatate trei infracțiuni la regimul rutier (o conducere cu permisul suspendat și două infracțiuni de conducere cu alcoolemie), au fost reținute patru permise de conducere și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 1.160 de lei.

Beat și fără permis

 La data de 12 mai a.c., pe DJ162, un bărbat de 30 ani din Miceștii de Câmpie, în timp ce conducea un autoturism, a fost oprit în trafic de polițiști pentru control. În urma verificărilor efectuate polițiștii au constat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost pozitiv. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

La plimbare cu mașina, deși nu avea voie

În noaptea de 12/13 mai a.c., polițiștii rutieri din Sîngeorz-Băi au depistat în trafic un bărbat de 27 ani din Ilva Mică, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

A crezut că dacă e prin localitatea de domiciliu, poate conduce și băut

În aceeași noapte, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Sîngeorz-Băi au identificat în trafic un tânăr de 24 ani din Maieru, în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Maieru, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Tânăr, cu alcoolu-n sânge

La data de 13 mai a.c., polițiștii l-au depistat în trafic pe un tânăr de 23 ani, din Ilva Mare. Acesta conducea un autoturism, deși consumase băuturi alcoolice, rezultatul testării cu aparatul etilotest fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La 40 de ani, rupt de beat, la volan

La data de 13 mai a.c., pe DN 17, în  localitatea Prundu Bîrgăului, polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 40 ani care conducea o autoutilitară, deși se afla sub influenţa alcoolului. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, unde i s-au recoltat două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Băut, pe străzile din municipiu

La data de 13 mai a.c., pe un bulevard din municipiul Bistrița, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat pe un bărbat, din localitate care conducea un autoturism, deși consumase băuturi alcoolice.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, în vederea recoltării de mostre biologice.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere cu alcoolemie.

De la Visuia, până în Micești, cu alcool „la bord”

La data de 13 mai a.c., pe raza localității Miceștii de Câmpie, polițiștii Secției 1 l-au depistat în trafic pe un bărbat din Visuia în timp ce conducea un autoturism, deși consumase băuturi alcoolice.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest, a indicat o valoare de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat și s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Nici la Pintic nu merge să conduci fără permis

La data de 12 mai a.c., pe DJ173, în localitatea Pinticu, polițiștii l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 19 ani din localitate care conducea un autoturism, deși nu deținea permis de conducere.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Accidente rutiere

Mărișelu vs Sebiș, la Domnești

La data de 11 mai a.c., pe DJ154, pe raza localităţii Domneşti, un tânăr de 19 ani din Mărişelu în timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţiei de mers spre stânga și a intrat în coliziune cu un alt autoturism care era angajat regulamentar în depăşirea acestuia şi care era condus de un tânăr de 26 ani din Sebiş.

În urma accidentului, tânărul de 19 ani a fost rănit ușor. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative. S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Fără permis, și băut, a accidentat un tânăr

La data de 12 mai a.c., pe DJ173, în localitatea Jelna, un bărbat de 47 ani din Blăjenii de Jos, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pătruns contrasens și a intrat în coliziune cu un de un zid din beton de pe marginea drumului.

În urma accidentului, un pasager de 20 ani din Arcalia a fost rănit ușor.

Din verificările efectuate, a rezultat faptul că bărbatul de 47 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Un bărbat din Mureș a lovit o copilă, pe trecerea de pietoni

La data de 12 mai a.c., un bărbat de 41 ani din Albești, județul Mureș, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din municipiul Bistrița nu a acordat prioritate de trecere și a accidentat ușor o minoră de 16 ani din localitate, care traversa regulamentar strada, pe trecere pentru pietoni.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Rupt de beat, a condus câțiva kilometrii și a făcut accident

La data de 12 mai a.c., un bărbat de 47 ani din Salva, care conducea un autoturism pe raza orașului Năsăud, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care circula regulamentar și care era condus de un tânăr de 24 ani din Zagra și a intrat în coliziune cu acesta.

Accidentul s-a soldat doar cu avarii la ambele autoturisme.

Șoferul vinovat a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Rupt de beat, s-a oprit cu mașina în peretele unei case

La data de 12 mai a.c., un bărbat de 35 ani din Năsăud în timp ce conducea un autoturism prin localitate a pierdut controlul acestuia, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu peretele unui imobil.

În urma accidentului rutier, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Din Luduș, a făcut accident în Unirea

La data de 13 mai a.c., pe DN17, în localitatea Unirea, un bărbat de 27 de ani din Luduș, care conducea un autoturism, a pierdut controlul direcției de deplasare, a intrat în șanțul situat pe sensul opus de mers și a lovit un capăt de pod.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și a doi pasageri.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă pentru vătămare corporală din culpă.

Neatent, beat, și fără permis, a făcut accident

La data de 13 mai a.c., un bărbat de 48 de ani din Şieu Odorhei, care conducea un autoturism, nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers și a intrat în coliziune cu un autoturism care era oprit la o trecere pentru pietoni.

Șoferul vinovat a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv. De asemenea, polițiștii au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule, suspendat.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

A ieșit de pe carosabil și a mutat un cap de pod

La data de 13 mai a.c., pe DN17, în Viișoara, un bărbat de 37 de ani din Bistrița în timp ce conducea un autoturism, pe fondul neatenției în conducere, a pierdut controlul direcției de deplasare, a lovit un cap de pod, după care s-a oprit în șanțul  situat pe partea dreaptă a direcției sale de deplasare.

În urma accidentului, șoferul și o pasageră au fost răniți ușor. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă de către polițiștii Biroului Rutier.

Drumu-i lung și-a obosit…

La data de 14 mai a.c., pe DN17, în Uriu, un tânăr de 24 ani din Galaţi în timp ce conducea un autoturism, pe direcția Beclean-Dej, pe fondul oboselii în conducere, a ațipit la volan, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil, situat pe partea stânga a sensului său de mers.

În urma accidentului, trei pasagere cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani au fost rănite.

Conducătorul auto a fost testat alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l.

Cercetările continuă de către polițiștii din Beclean.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.