WEEKEND pe ȘOSEA: Cu ce ”specimene” au avut de-a face polițiștii. Plus accidentele înregistrate

WEEKEND pe ȘOSEA: Cu ce ”specimene” au avut de-a face polițiștii. Plus accidentele înregistrate

Polițiștii, de la toate departamentele, au avut un weekend plin. De la cadavru descoperit plutind, la alcoolemie, accidente, acte lipsă, polițiștii au avut de întocmit actele necesare fiecărei situații.

În perioada 11-13 mai a.c., polițiștii de la ordine publică și rutieră au acționat pe raza întregului județ. Aceștia au urmărit asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și creșterea gradului de siguranță rutieră în trafic.

Acțiunile au vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și depistarea celor care conduc vehicule, deși se află sub influența alcoolului.

Cu ocazia activităților desfășurate în perioada menționată, au fost constatate și aplicate în total peste 460 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 120.000  de lei.

Unui număr de 30 de conducători auto le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

În 11 mai, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud și cei ai Postului de Poliție Dumitra au organizat şi desfăşurat, pe raza comunei, o acţiune preventivă, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român Bistrița-Năsăud. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost retrase șapte certificate de înmatriculare și au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 5.500 de lei.

În noaptea de 12/13 mai a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, Secției 1 Poliţie Rurală Bistrița şi Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului au desfăşurat acțiuni pentru prevenirea şi combaterea transportului ilicit de material lemnos şi a evenimentelor rutiere. Cu această ocazie au fost verificate în trafic peste 20 de autoturisme, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.920 lei.

Tot în noaptea de 12/13 mai a.c., între orele 22:00-06:00, polițiștii au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor cu violență și a celor pe linie rutieră, pe raza de competență a Poliţiei oraşului Sîngeorz-Băi și a Secţiei de Poliţie Rurală 7 Sîngeorz-Băi. În cadrul acțiunii, au fost constatate trei infracțiuni la regimul rutier (o conducere cu permisul suspendat și două infracțiuni de conducere cu alcoolemie), au fost reținute patru permise de conducere și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 1.160 de lei.

Beat și fără permis

 La data de 12 mai a.c., pe DJ162, un bărbat de 30 ani din Miceștii de Câmpie, în timp ce conducea un autoturism, a fost oprit în trafic de polițiști pentru control. În urma verificărilor efectuate polițiștii au constat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost pozitiv. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

La plimbare cu mașina, deși nu avea voie

În noaptea de 12/13 mai a.c., polițiștii rutieri din Sîngeorz-Băi au depistat în trafic un bărbat de 27 ani din Ilva Mică, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

A crezut că dacă e prin localitatea de domiciliu, poate conduce și băut

În aceeași noapte, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Sîngeorz-Băi au identificat în trafic un tânăr de 24 ani din Maieru, în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Maieru, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Tânăr, cu alcoolu-n sânge

La data de 13 mai a.c., polițiștii l-au depistat în trafic pe un tânăr de 23 ani, din Ilva Mare. Acesta conducea un autoturism, deși consumase băuturi alcoolice, rezultatul testării cu aparatul etilotest fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La 40 de ani, rupt de beat, la volan

La data de 13 mai a.c., pe DN 17, în  localitatea Prundu Bîrgăului, polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 40 ani care conducea o autoutilitară, deși se afla sub influenţa alcoolului. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, unde i s-au recoltat două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Băut, pe străzile din municipiu

La data de 13 mai a.c., pe un bulevard din municipiul Bistrița, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat pe un bărbat, din localitate care conducea un autoturism, deși consumase băuturi alcoolice.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, în vederea recoltării de mostre biologice.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere cu alcoolemie.

De la Visuia, până în Micești, cu alcool „la bord”

La data de 13 mai a.c., pe raza localității Miceștii de Câmpie, polițiștii Secției 1 l-au depistat în trafic pe un bărbat din Visuia în timp ce conducea un autoturism, deși consumase băuturi alcoolice.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest, a indicat o valoare de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat și s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Nici la Pintic nu merge să conduci fără permis

La data de 12 mai a.c., pe DJ173, în localitatea Pinticu, polițiștii l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 19 ani din localitate care conducea un autoturism, deși nu deținea permis de conducere.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Accidente rutiere

Mărișelu vs Sebiș, la Domnești

La data de 11 mai a.c., pe DJ154, pe raza localităţii Domneşti, un tânăr de 19 ani din Mărişelu în timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţiei de mers spre stânga și a intrat în coliziune cu un alt autoturism care era angajat regulamentar în depăşirea acestuia şi care era condus de un tânăr de 26 ani din Sebiş.

În urma accidentului, tânărul de 19 ani a fost rănit ușor. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative. S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Fără permis, și băut, a accidentat un tânăr

La data de 12 mai a.c., pe DJ173, în localitatea Jelna, un bărbat de 47 ani din Blăjenii de Jos, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pătruns contrasens și a intrat în coliziune cu un de un zid din beton de pe marginea drumului.

În urma accidentului, un pasager de 20 ani din Arcalia a fost rănit ușor.

Din verificările efectuate, a rezultat faptul că bărbatul de 47 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Un bărbat din Mureș a lovit o copilă, pe trecerea de pietoni

La data de 12 mai a.c., un bărbat de 41 ani din Albești, județul Mureș, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din municipiul Bistrița nu a acordat prioritate de trecere și a accidentat ușor o minoră de 16 ani din localitate, care traversa regulamentar strada, pe trecere pentru pietoni.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Rupt de beat, a condus câțiva kilometrii și a făcut accident

La data de 12 mai a.c., un bărbat de 47 ani din Salva, care conducea un autoturism pe raza orașului Năsăud, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care circula regulamentar și care era condus de un tânăr de 24 ani din Zagra și a intrat în coliziune cu acesta.

Accidentul s-a soldat doar cu avarii la ambele autoturisme.

Șoferul vinovat a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Rupt de beat, s-a oprit cu mașina în peretele unei case

La data de 12 mai a.c., un bărbat de 35 ani din Năsăud în timp ce conducea un autoturism prin localitate a pierdut controlul acestuia, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu peretele unui imobil.

În urma accidentului rutier, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Din Luduș, a făcut accident în Unirea

La data de 13 mai a.c., pe DN17, în localitatea Unirea, un bărbat de 27 de ani din Luduș, care conducea un autoturism, a pierdut controlul direcției de deplasare, a intrat în șanțul situat pe sensul opus de mers și a lovit un capăt de pod.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și a doi pasageri.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă pentru vătămare corporală din culpă.

Neatent, beat, și fără permis, a făcut accident

La data de 13 mai a.c., un bărbat de 48 de ani din Şieu Odorhei, care conducea un autoturism, nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers și a intrat în coliziune cu un autoturism care era oprit la o trecere pentru pietoni.

Șoferul vinovat a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv. De asemenea, polițiștii au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule, suspendat.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

A ieșit de pe carosabil și a mutat un cap de pod

La data de 13 mai a.c., pe DN17, în Viișoara, un bărbat de 37 de ani din Bistrița în timp ce conducea un autoturism, pe fondul neatenției în conducere, a pierdut controlul direcției de deplasare, a lovit un cap de pod, după care s-a oprit în șanțul  situat pe partea dreaptă a direcției sale de deplasare.

În urma accidentului, șoferul și o pasageră au fost răniți ușor. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă de către polițiștii Biroului Rutier.

Drumu-i lung și-a obosit…

La data de 14 mai a.c., pe DN17, în Uriu, un tânăr de 24 ani din Galaţi în timp ce conducea un autoturism, pe direcția Beclean-Dej, pe fondul oboselii în conducere, a ațipit la volan, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil, situat pe partea stânga a sensului său de mers.

În urma accidentului, trei pasagere cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani au fost rănite.

Conducătorul auto a fost testat alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l.

Cercetările continuă de către polițiștii din Beclean.

 

Primarul din Parva, revoltat că părinții trebuie să suporte naveta copiilor la școală: „Suma de 400 de lei pentru un elev este prea mare” februarie 27, 2021 - Ioan Strugari, primarul comunei Parva, atrage atenția că în contextul în care naveta elevilor la școală nu va fi decontată, mulți părinți din localitate care au copii la liceele din Năsăud sau Bistrița nu își vor putea permite să plătească transportul. Transportul lunar pentru un singur elev costă în jur de 400 de lei.
Via Transilvanica, cea mai lungă potecă din țară, va avea propriul maraton februarie 27, 2021 - După ce anul trecut cei de la Tășuleasa Social au fost nevoiți să anuleze Via Maria Theresia, anul acesta, asociația anunță un nou maraton, care se va desfășura pe Via Transilvanica, cea mai lungă potecă din țară, la amenajarea căreia voluntarii și autoritățile locale din mai multe județe lucrează deja de câțiva ani.
FOTO: În acest an celebrăm 1 Martie cu mărțișoare dulci, de la Cuptorul lu Buna! februarie 27, 2021 - În locul unor mărțișoare de tinichea, lipsite de suflet sau semnificație, vă propunem – în acest an – să dăruiți mărțișoare dulci. Sunt delicioase, sunt naturale, sunt coapte în Cuptorul lu Buna (băcănia deschisă pe Independenței nr 73) și vor încălzi, cu siguranță, sufletul celor care le primesc în dar!
O femeie s-a prăbușit în curtea casei! Familia știa că e însărcinată! CE s-a descoperit: februarie 27, 2021 - Un echipaj al ISU BN și unul al SAJ au ”zburat” spre Șieu. O femeie însărcinată s-a prăbușit în curtea casei sale. Medicii dau o luptă contra cronometru pentru a o salva.
INEDIT: 100 de zile de școală la Logos + 100 de bomboane = 100 de copii fericiți… la Vaslui februarie 27, 2021 - Elevii de la Logos au sărbătorit ieri 100 de zile de la începutul anului școlar 2020 - 2021. Copiii s-au gândit și la cei mai nefericiți, cum sunt, de pildă, colegii lor din Vaslui. Așa că au decis să îmbine ceea ce au învățat la școală - GENEROZITATEA - cu această aniversare. Au adunat bomboane ce vor aduce zâmbete pe fețele micuților din Vaslui.
OFICIAL: Ciceu Giurgești, de mâine dimineață, în carantină! VEZI modelul de declarație pentru a putea ieși din casă: februarie 26, 2021 - Comuna Ciceu Giurgeștui va intra, de mâine dimineață, în carantină. Timp de două săptămâni comuna va avea filtre la intrare și ieșire. Iar sătenii vor putea ieși din casă doar pe baza unei declarații. VEZI cum arată declarația:
VIDEO – Sorin Hognogi, primarul din Spermezeu, atacă dur clasa politică: „În continuare ne angajăm rudele și ne punem consilieri – soțiile” februarie 26, 2021 - Sorin Hognogi, primar în Spermezeu: „Fac parte din mediul politic-administrativ doar de 12 ani… Dar parcă nu avansăm deloc. Parcă atunci când ceva începe să funcționeze bine, apare cineva și pune parcă frână la toate cele 4 roți odată. În continuare funcționăm după nepotisme. În continuare ne angajăm rudele, în continuare ne punem consilieri – soțiile...”
VIDEO – Paul Știr: An nou, problemă veche! Nu știm cum plătim asistenții personali ai persoanelor cu handicap februarie 26, 2021 - Primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr, a explicat azi, în cadrul unei conferințe la sediul PSD că actuala Guvernare nu a găsit soluții pentru o problemă veche: plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap. ”Nici în 2020 nu am știut cât va contribui Statul, nici acum nu știm. Și la Căian au rămas fără salarii două luni de zile” a declarat primarul.
„Efectul pervers” al mutării secției de Oncologie la Hotel Krone: medicii sunt amendați pentru că nu au unde parca regulamentar februarie 26, 2021 - Hotelul Krone a fost preluat de Consiliul Județean și găzduiește momentan secția de Oncologie a Spitalului de Urgență. Lipsa locurilor de parcare din zonă își spune cuvântul: medicii sunt nevoiți să își lase mașinile pe unde pot și se trezesc cu amenzi.
VIDEO: Primarul comunei Zagra: S-ar putea să ne confruntăm cu abandonul școlar din cauza închiderii școlii din Suplai februarie 26, 2021 - Aproape 30 de copii vor fi nevoiți să facă naveta la școală, din toamnă, după ce ISJ BN a decis să pună lacătul pe o școală și pe o grădiniță din comuna Zagra. ”Mi s-a spus că nu sunt bani și că școala trebuie să fie rentabilă. Păi nu educația e esențială? La Suplai ne putem lovi de un abandon școlar!” a spus primarul comunei Zagra, Eugen Bușcoi.
RĂZBUNARE EXTREMĂ! S-a certat cu părinții și le-a dat foc la casă februarie 26, 2021 - Un tânăr de 30 de ani a dat foc casei părinților săi, în urma unor discuții în contradictoriu cu aceștia. Casa din Budești a celor doi a fost distrusă în proporție de 50%. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.
Luni se deschid două noi centre de vaccinare! februarie 26, 2021 - Două centre de vaccinare se vor deschide luni, 1 martie 2021. De azi se fac programările în platformă. UNDE vor fi amenajate cele două centre:
Și Primăria Beclean se digitalizează! Taxele și impozitele se pot plăti online! februarie 26, 2021 - Vești bune pentru beclenari! Primăria orașului a urmat exemplul altor administrații, oferind câteva servicii în format digital! Astfel, de ieri, taxele și impozitele pot fi plătite online.
Ciceu Giurgești va intra în carantină! CE ar fi dus la o asemenea incidență: februarie 26, 2021 - Comuna Ciceu Giurgești va intra în carantină, după ce incidența cazurilor COVID a depășit 10/1.000. Astăzi la ora 12.00 va avea loc ședința în care se ia decizia finală, dar ”demersul e deja făcut”, conform prefectului județului. CE ar fi dus la o asemenea creștere a cazurilor:
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi în Rusu Bârgăului și Negrilești februarie 26, 2021 - O parte dintre locuitorii din Rusu Bârgăului și Negrilești rămân astăzi, 26 februarie 2021, fără apă potabilă pentru câteva ore - anunță Aquabis. 
Auditul, marele „mister” din Primăria Bistrița. Primarul Ioan Turc evită răspunsuri pe tema asta și în fața consilierilor locali februarie 26, 2021 - După „incidentul” cu firma de audit mult-lăudată de municipalitate, la care s-a renunțat după ce primarul Ioan Turc a constatat că administratoarea acesteia are probleme penale, edilul Bistriței pare să evite constant orice răspuns sau informație despre auditul în instituție.
TRANSMIXT: De luni, 1 martie, elevii navetiști din Bistrița-Năsăud NU mai pot circula gratuit cu autobuzul februarie 26, 2021 - Transmixt Bistrița a anunțat ieri seară că elevii navetiști din județ care aveau abonamente gratuite pentru transportul în comun NU le mai pot folosi, pentru că nu mai sunt valabile. Care este motivul:
FOTO/VIDEO: Accident cu victimă încarcerată în Jelna februarie 26, 2021 - Echipajele de intervenție ale ISU BN, SAJ BN și IPJ BN au fost solicitate în Jelna, la un accident rutier. Două autoturisme au colizionat, una părăsind partea carosabilă. O persoană a rămas încarcerată.
Accesare grant pentru capital de lucru februarie 26, 2021 - Societatea GUZU & KRAFT SRL anunță lansarea proiectul cu titlul „Accesare grant pentru capital de lucru” proiect nr RUE M2-3363 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
FOTO/VIDEO: Accident cauzat de un șofer începător pe Petru Maior. O femeie a rămas blocată februarie 26, 2021 - Un accident rutier a avut loc în această dimineață pe strada Petru Maior din municipiu. Un șofer începător a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens, lovind din plin o altă mașină. O femeie- pasagerul din dreapta- a rămas blocată în autoturism.
FOTO/VIDEO: TRAGEDIE pe Bulevardul Decebal! Pompierii au intervenit cu scara, la etajul patru februarie 25, 2021 - O bistrițeancă a sunat la 112 cerând ajutor pompierilor, după ce soțul ei nu-i răspundea. Echipajul ISU BN de intervenție la înălțime a ajuns rapid în zonă, dar din păcate, a fost prea târziu.
FOTO: Jandarmii au ”devenit” pompieri, după ce o mașină s-a aprins în mers februarie 25, 2021 - Un șofer a tras rapid mașina pe dreapta, de sub capotă ieșind fum. Când a ridicat capota, flăcările au izbucnit cu putere. Un echipaj de jandarmi aflat în patrulare în zonă a oprit și intervenit prompt, reducând astfel pagubele.
Prundu Bârgăului: Tânără însărcinată, lovită de o mașină condusă de un începător februarie 25, 2021 - Un accident rutier a avut loc în această seară în Prundu Bârgăului. O tânără însărcinată a fost lovită de o mașină. Victima a ajuns la spital.
În an pandemic, doar 14% din locurile de cazare din hotelurile și pensiunile din județ au fost efectiv ocupate februarie 25, 2021 - Pandemia de Covid-19 a lovit puternic în turismul global. Deși românii s-au orientat spre destinații din țară, anul trecut au fost ocupate cu 15% mai puține locuri de cazare, comparativ cu 2019. În Bistrița-Năsăud, doar 14% dintre locurile de cazare disponibile în hoteluri și pensiuni au fost ocupate.
VIDEO – Emoționant omagiu, la „Cuibul Visurilor” din Maieru: O expoziție de pictură, în amintirea unei mari campioane olimpice februarie 25, 2021 - Muzeul „Cuibul visurilor” din Maieru a inaugurat zilele trecute un emoționant omagiu în amintirea unei mari campioane olimpice. Este vorba despre atleta Maria Cioncan, originară din Maieru, care s-a stins la vârsta de 29 de ani, în urma unui tragic accident de mașină, în ianuarie 2007. Sportiva este celebrată în satul natal în peste 150 de picturi și desene ale copiilor.
Autorii a două furturi de la finele lui 2020, identificați de polițiști! februarie 25, 2021 - Un card cu tot cu PIN pe el și o sumă frumușică de bani au fost furate, din Maieru și Rodna, la finele anului trecut. Ieri, polițiștii bistrițeni au reușit să identifice autorii celor două furturi. Paguba totală ajunge la 13.500 de lei.
VIDEO: Mureșan (ISJ) recidivează! Rade școala din Suplai și grădinița din Aluniș fără să lupte pentru ele: „Legea e lege” februarie 25, 2021 - Aproape 30 de copii din Suplai și Aluniș vor fi nevoiți să facă naveta din toamna acestui an la Poienile Zagrei și respectiv Zagra la școală, după ce școala și respectiv grădinița din localitate se desființează. Reacția șefului ISJ la situația copilașilor de 6-7 ani care trebuie să coboare de pe munte cu noaptea în cap și să mai facă încă 10 km până la școală: „Legea e lege și trebuie s-o respectăm”.
Judecătorii despre profesorul bătăuș de la Șanț: „Cele trei minore resimt o stare de temere profundă față de profesor” februarie 25, 2021 - Judecătorii de la Năsăud l-au iertat o dată pe profesorul bătăuș de sport de la Șanț. În ianuarie însă l-au condamnat la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă la. Judecătorii au ajuns la concluzia că profesorul a semănat teroare în rândul elevilor, care se temeau teribil de excesele acestuia de furie.
Ministerul Educației se spală pe mâini privind tradiția de Mărțișor și 8 Martie! Decizia finală și posibila vină cade în cârca fiecărei unități școlare februarie 25, 2021 - Ministerul Educației a trimis un comunicat aseară prin care anunța că „nu intervine în tradiția de Mărțișor și 8 martie”. Deși legea spune că NU e voie schimbul de obiecte, în contextul pandemiei, Ministerul Educației spune că e decizia fiecărei unități de învățământ.
FOTO: Un transport agabaritic i-a spart televizorul! CUM a fost posibil: februarie 25, 2021 - Un incident bizar a avut loc aseară, în Herina. Un transport agabaritic a agățat cablurile de internet din localitate. Ghinionul unui bărbat a fost că i-a tras inclusiv televizorul, lovindu-l de perete și spărgându-l.