WEEKEND pe ȘOSEA: Cu ce ”specimene” au avut de-a face polițiștii. Plus accidentele înregistrate

WEEKEND pe ȘOSEA: Cu ce ”specimene” au avut de-a face polițiștii. Plus accidentele înregistrate

Polițiștii, de la toate departamentele, au avut un weekend plin. De la cadavru descoperit plutind, la alcoolemie, accidente, acte lipsă, polițiștii au avut de întocmit actele necesare fiecărei situații.

În perioada 11-13 mai a.c., polițiștii de la ordine publică și rutieră au acționat pe raza întregului județ. Aceștia au urmărit asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și creșterea gradului de siguranță rutieră în trafic.

Acțiunile au vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și depistarea celor care conduc vehicule, deși se află sub influența alcoolului.

Cu ocazia activităților desfășurate în perioada menționată, au fost constatate și aplicate în total peste 460 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 120.000  de lei.

Unui număr de 30 de conducători auto le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

În 11 mai, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud și cei ai Postului de Poliție Dumitra au organizat şi desfăşurat, pe raza comunei, o acţiune preventivă, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român Bistrița-Năsăud. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost retrase șapte certificate de înmatriculare și au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 5.500 de lei.

În noaptea de 12/13 mai a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, Secției 1 Poliţie Rurală Bistrița şi Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului au desfăşurat acțiuni pentru prevenirea şi combaterea transportului ilicit de material lemnos şi a evenimentelor rutiere. Cu această ocazie au fost verificate în trafic peste 20 de autoturisme, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.920 lei.

Tot în noaptea de 12/13 mai a.c., între orele 22:00-06:00, polițiștii au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor cu violență și a celor pe linie rutieră, pe raza de competență a Poliţiei oraşului Sîngeorz-Băi și a Secţiei de Poliţie Rurală 7 Sîngeorz-Băi. În cadrul acțiunii, au fost constatate trei infracțiuni la regimul rutier (o conducere cu permisul suspendat și două infracțiuni de conducere cu alcoolemie), au fost reținute patru permise de conducere și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 1.160 de lei.

Beat și fără permis

 La data de 12 mai a.c., pe DJ162, un bărbat de 30 ani din Miceștii de Câmpie, în timp ce conducea un autoturism, a fost oprit în trafic de polițiști pentru control. În urma verificărilor efectuate polițiștii au constat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost pozitiv. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

La plimbare cu mașina, deși nu avea voie

În noaptea de 12/13 mai a.c., polițiștii rutieri din Sîngeorz-Băi au depistat în trafic un bărbat de 27 ani din Ilva Mică, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

A crezut că dacă e prin localitatea de domiciliu, poate conduce și băut

În aceeași noapte, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Sîngeorz-Băi au identificat în trafic un tânăr de 24 ani din Maieru, în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Maieru, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Tânăr, cu alcoolu-n sânge

La data de 13 mai a.c., polițiștii l-au depistat în trafic pe un tânăr de 23 ani, din Ilva Mare. Acesta conducea un autoturism, deși consumase băuturi alcoolice, rezultatul testării cu aparatul etilotest fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La 40 de ani, rupt de beat, la volan

La data de 13 mai a.c., pe DN 17, în  localitatea Prundu Bîrgăului, polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 40 ani care conducea o autoutilitară, deși se afla sub influenţa alcoolului. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, unde i s-au recoltat două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Băut, pe străzile din municipiu

La data de 13 mai a.c., pe un bulevard din municipiul Bistrița, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat pe un bărbat, din localitate care conducea un autoturism, deși consumase băuturi alcoolice.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, în vederea recoltării de mostre biologice.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere cu alcoolemie.

De la Visuia, până în Micești, cu alcool „la bord”

La data de 13 mai a.c., pe raza localității Miceștii de Câmpie, polițiștii Secției 1 l-au depistat în trafic pe un bărbat din Visuia în timp ce conducea un autoturism, deși consumase băuturi alcoolice.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest, a indicat o valoare de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat și s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Nici la Pintic nu merge să conduci fără permis

La data de 12 mai a.c., pe DJ173, în localitatea Pinticu, polițiștii l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 19 ani din localitate care conducea un autoturism, deși nu deținea permis de conducere.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Accidente rutiere

Mărișelu vs Sebiș, la Domnești

La data de 11 mai a.c., pe DJ154, pe raza localităţii Domneşti, un tânăr de 19 ani din Mărişelu în timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţiei de mers spre stânga și a intrat în coliziune cu un alt autoturism care era angajat regulamentar în depăşirea acestuia şi care era condus de un tânăr de 26 ani din Sebiş.

În urma accidentului, tânărul de 19 ani a fost rănit ușor. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative. S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Fără permis, și băut, a accidentat un tânăr

La data de 12 mai a.c., pe DJ173, în localitatea Jelna, un bărbat de 47 ani din Blăjenii de Jos, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pătruns contrasens și a intrat în coliziune cu un de un zid din beton de pe marginea drumului.

În urma accidentului, un pasager de 20 ani din Arcalia a fost rănit ușor.

Din verificările efectuate, a rezultat faptul că bărbatul de 47 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Un bărbat din Mureș a lovit o copilă, pe trecerea de pietoni

La data de 12 mai a.c., un bărbat de 41 ani din Albești, județul Mureș, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din municipiul Bistrița nu a acordat prioritate de trecere și a accidentat ușor o minoră de 16 ani din localitate, care traversa regulamentar strada, pe trecere pentru pietoni.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Rupt de beat, a condus câțiva kilometrii și a făcut accident

La data de 12 mai a.c., un bărbat de 47 ani din Salva, care conducea un autoturism pe raza orașului Năsăud, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care circula regulamentar și care era condus de un tânăr de 24 ani din Zagra și a intrat în coliziune cu acesta.

Accidentul s-a soldat doar cu avarii la ambele autoturisme.

Șoferul vinovat a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Rupt de beat, s-a oprit cu mașina în peretele unei case

La data de 12 mai a.c., un bărbat de 35 ani din Năsăud în timp ce conducea un autoturism prin localitate a pierdut controlul acestuia, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu peretele unui imobil.

În urma accidentului rutier, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Din Luduș, a făcut accident în Unirea

La data de 13 mai a.c., pe DN17, în localitatea Unirea, un bărbat de 27 de ani din Luduș, care conducea un autoturism, a pierdut controlul direcției de deplasare, a intrat în șanțul situat pe sensul opus de mers și a lovit un capăt de pod.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și a doi pasageri.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă pentru vătămare corporală din culpă.

Neatent, beat, și fără permis, a făcut accident

La data de 13 mai a.c., un bărbat de 48 de ani din Şieu Odorhei, care conducea un autoturism, nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers și a intrat în coliziune cu un autoturism care era oprit la o trecere pentru pietoni.

Șoferul vinovat a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv. De asemenea, polițiștii au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule, suspendat.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

A ieșit de pe carosabil și a mutat un cap de pod

La data de 13 mai a.c., pe DN17, în Viișoara, un bărbat de 37 de ani din Bistrița în timp ce conducea un autoturism, pe fondul neatenției în conducere, a pierdut controlul direcției de deplasare, a lovit un cap de pod, după care s-a oprit în șanțul  situat pe partea dreaptă a direcției sale de deplasare.

În urma accidentului, șoferul și o pasageră au fost răniți ușor. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă de către polițiștii Biroului Rutier.

Drumu-i lung și-a obosit…

La data de 14 mai a.c., pe DN17, în Uriu, un tânăr de 24 ani din Galaţi în timp ce conducea un autoturism, pe direcția Beclean-Dej, pe fondul oboselii în conducere, a ațipit la volan, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil, situat pe partea stânga a sensului său de mers.

În urma accidentului, trei pasagere cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani au fost rănite.

Conducătorul auto a fost testat alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l.

Cercetările continuă de către polițiștii din Beclean.

 

S-au ținut de cuvânt! A ajuns TIR-ul cu alimente de la Supercom, pentru sinistrații din Rodna iulie 4, 2020 - Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, primarul comunei Rodna a anunțat că se așteaptă un TIR cu alimente. Cei de la Supercom s-au ținut de promisiune și sinistrații din comună au primit pachete generoase.
Bistrița-Năsăud: Șapte cazuri pozitive și cinci vindecați. Nici o persoană nu se mai află în carantină instituționalizată iulie 4, 2020 - Avem 561 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore șapte bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, iar cinci persoane au fost declarate vindecate și externate. Începând de astăzi nici o persoană nu se mai află în carantină instituționalizată. La nivel național, în același interval de timp, au fost raportate 416 de cazuri noi de infecție.
Sorin Pop, din nou pe circuit! Ca să-l motiveze să ajungă pe podium, îl are alături pe cel mai înfocat fan iulie 4, 2020 - Că nu e concurs la care să nu participe și că nu se teme de competiție, nu e lucru nou! Sorin Pop e din nou pe circuit, la Adâncata! Și țintește din nou spre podium. Iar pentru a fi și mai motivat, și-a luat cu el pe cel mai înflăcărat fan: fetița lui.
Aquabis: Asigurați-vă stocurile necesare de apă. Se sistează apa în tot Becleanul, de duminică seară iulie 4, 2020 - Asigurați-vă stocurile necesare de apă: Se sistează apa în tot Becleanul, începând de duminică, 5 iulie 2020, orele 23.55 - anunță Aquabis.
Rostul de dimineață. Câteva impresii. Despre o minune care iese din tomberon… iulie 4, 2020 - O minune, ieșind din tomberon: Departe de lumea noastră, undeva prin Ilva Mare… Dar nu poate fi vorba decât despre câteva impresii, câteva senzații. Câteva atingeri de blană mătăsoasă: 
VIDEO: DN17C, blocat în Coșbuc și Romuli de aluviuni iulie 4, 2020 - Drumul Național 17 C este blocat pe raza a două localități: Coșbuc și Romuli, din cauza unei alunecări de teren și respectiv a aluviunilor care au ajuns pe carosabil. Intervin pompierii voluntari pende degajarea șoselei.
Aquabis: Două localități fără apă potabilă, astăzi iulie 4, 2020 - Două localități fără apă potabilă, astăzi, 4 iulie 2020 - anunță Aquabis.
BACALAUREAT 2020: Topuri și statistici. Ne mândrim cu elevii de 10, dar să nu-i ignorăm totuși pe ceilalți… iulie 3, 2020 - Ne mândrim cu elevii de 10, dar nu avem voie să-i ignorăm totuși pe ceilalți, care au depus și ei eforturi, au muncit și au obținut rezultate excelente la Bacalaureat. Este cazul unor licee cu performanțe remarcabile din Bistrița-Năsăud: „Este o generație de elevi extrem de buni. Sunt copii care muncesc mult peste program...”
VIDEO: Top 3 provocări cu care se confruntă Betak. Cum a supraviețuit compania din Bistrița în pandemie iulie 3, 2020 - Caius Bulea, directorul general Betak Bistrița, a participat la dezbaterea găzduită de Ziarul Financiar, despre evoluția investițiilor în infrastructură, în România, dar și despre exportul de componente de siguranță rutieră. „Suntem singurii producători din România care avem atestate aceste produse și încercate cu institute de specialitate”, a subliniat Caius Bulea.
TOP 4 cele mai inovatoare produse cosmetice L’Oreal Paris iulie 3, 2020 - Machiajul este cel care pune în valoare frumusețea și feminitatea, cel care desăvârșește întreaga ținută, accentuează atuurile și ascunde imperfecțiunile. Astfel, renumitul brand francez L'Oreal Paris a conceput diverse mijloace cosmetice decorative, datorită cărora a reușit să ajungă unul dintre cele mai îndrăgite branduri și care te vor ajuta să obții cel mai superb și rezistent machiaj.
Polițiștii vor să-i dea ”cadou„ de majorat, o lună de ”concediu” după gratii iulie 3, 2020 - Un tânăr de 18 ani riscă să ajungă o lună de zile după gratii. Acesta e cadoul de majorat pe care polițiștii vor să i-l facă în urma ilegalităților constatate. Decizia finală aparține însă instanței de judecată.
Planificați o escapadă de weekend, în munți? S-a reparat drumul de la Valea Mare spre Lacul Lala! iulie 3, 2020 - Ploile din ultima perioadă și viiturile au distrus și drumul ce duce spre Lacul Lala, pe la Valea Mare. Din fericire, acesta a fost reparat. Așa că cei ce doresc să facă o escapadă de weekend, spre Vârful Ineu, pot folosi și DN 17 D.
BN: 10 cazuri noi de Covid 19, în ultimele 24 de ore! Și patru vindecări iulie 3, 2020 - Județul nostru are încă 10 persoane infectate cu COVID 19. Acestea au fost depistate în ultimele 24 de ore. La nivel național, într-o zi, s-au infectat 420.
Controale la balastiere! Amenzi de aproape o jumătate de milion de lei! iulie 3, 2020 - ABA Someș Tisa a făcut controale la balastiere, în mai multe județe, printre care și Bistrița Năsăud. S-a lăsat cu amenzi de aproape un jumătate de milion de lei. Și s-au întocmit și dosare penale.
BIASICOM: Friteuză cu aer cald XXL la doar 269,99 lei iulie 3, 2020 - Pofta de cartofi prăjiți ți-o poți satisface oricând, într-un mod sănătos. Cu Friteuza cu aer cald, nu ai nevoie de ulei, așa că mâncarea e mult mai sănătoasă. Iar acum, la BIASICOM, găsești friteuză XXL, ca să poți face cartofii prăjiți dintr-o dată, pentru TOATĂ familia, la un super preț. Oferta e de 269,99 lei, economisind 100 de lei din prețul inițial!
Un SRL de apartament „născut” anul trecut bagă în buzunar peste un milion de euro pentru celula 2 de la Tărpiu iulie 3, 2020 - S-a produs minunea: începe construcția celei de-a doua celule de la Tărpiu. Problema e că pe potul de 1,3 milioane de euro a pus mâna  o firmă de apartament din București, care și-a început activitatea abia anul trecut.
Secția de Neurologie funcționează cu 2 medici, ceilalți fiind puși pe dreapta de Covid iulie 3, 2020 - Gabriel Lazany, managerul SJU Bistrița a dezvăluit faptul că Secția de Neurologie funcționează doar cu doi medici, după ce trei au fost depistați pozitiv cu Covid-19. În total, la Neurologie își desfășoară activitatea 5 medici.
Aquabis: Se cuplează rețeaua nouă de distribuție a apei, în Năsăud. Câteva străzi, fără apă iulie 3, 2020 - Se cuplează rețeaua nouă de distribuție a apei, în Năsăud - anunță Aquabis. Câteva străzi din oraș vor rămâne astăzi, 3 iulie 2020, fără apă:
FOTO: Dorel, mai cu grijă! I-au făcut mașina praf, după ce au tuns iarba! iulie 2, 2020 - S-a întâmplat azi, pe o străduță din municipiu. Mai mulți angajați ai unei firme au tuns iarba. Doar că nu le-a păsat că au făcut praf și o mașină. Nu doar că a fost acoperită de firele tăiate, dar a fost și zgâriată. Acum proprietarul umblă de la o instituție la alta să-și facă dreptate.
Accesul interzis! Ce se-ntâmplă la stadion: iulie 2, 2020 - Stadionul Gloria a fost scos la licitație. La doar trei zile de la data când ar fi trebuit să aibă loc licitația, s-a pus lacătul! Pe poarta închisă a apărut mesajul ”Accesul interzis în tribune”. CE se întâmplă:
VIDEO: Aproape 19 milioane de euro, investiți în ultimii patru ani, la Lunca Ilvei. Ce regretă primarul Flaviu Lupșan iulie 2, 2020 - Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live, primarul Flaviu Lupșan, din Lunca Ilvei, a vorbit despre proiectele care s-au derulat în localitate, în ultimii ani. Ce regretă primarul Flaviu Lupșan:
Doar 12 bistrițeni vindecați de COVID 19 au donat plasmă. Iar numărul donatorilor va mai scădea! AFLĂ motivul: iulie 2, 2020 - Județul nostru se laudă cu aparat de plasmafereză pentru recoltarea de la pacienții vindecați de COVID 19. Totuși, până acum, doar 12 persoane au donat. Iar numărul donatorilor va mai scădea. AFLĂ motivul:
BN: NOUĂ cazuri noi de COVID 19 și CINCI vindecări în ultimele 24 de ore iulie 2, 2020 - Numărul cazurilor noi de COVID 19 la nivelul județului, e oscilant, de la o raportare la alta. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 9 cazuri noi. Totodată, 5 bistrițeni s-au vindecat. La nivel național, 450 de cazuri noi depistate de la ultima raportare.
VIDEO: Femeie lovită din plin, pe trecerea de pietoni, în Tiha Bârgăului iulie 2, 2020 - O femeie care traversa strada pe trecerea de pietoni a fost lovită, din plin, de un autoturism. Și o fetiță care se afla în mașină a ajuns la spital. Evenimentul rutier a avut loc în Tiha Bârgăului.
EXCELENT! Confort sporit pentru pacienții de la spital: Toate paturile din unitatea medicală au fost înlocuite iulie 2, 2020 - Spitalul Județean de Urgență Bistrița a reușit înlocuirea paturilor din întreaga unitatea medicală. Ultimele paturi au sosit la spital în urma sponsorizării din partea Nuclearelectrica și a unei alocări din partea Ministerului Sănătății.
VIDEO: Ce se întâmplă cu drumurile recent modernizate în Rodna, distruse de inundațiile săptămânii trecute iulie 2, 2020 - Ce se întâmplă cu drumurile recent modernizate în Rodna, distruse de inundațiile săptămânii trecute. Cine plătește pagubele? Este vorba de bani pierduți? Primarul Valentin Grapini a explicat situația: „Este foarte greu, în asemenea situații. Lucrăm contra cronometru…”
EXPLOZIE de creativitate și culoare, de mâine, la Târgul Breslelor Moderne iulie 2, 2020 - Inima cetății Bistrița va fi plină în acest weekend de creativitate, frumusețe și culoare. Meșteșugari din Bistrița-Năsăud vă vor aștepta cu drag la Târgul Breslelor Moderne. Iar rodul talentelor lor vă va merge, cu siguranță, direct în inimă.
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi, în Sângeorz-Băi și Rebrișoara iulie 2, 2020 - Se sistează apa potabilă astăzi, 2 iulie 2020, pe câteva străzi din Sângeorz-Băi și Rebrișoara - anunță Aquabis.
Bistrițenii ar putea fi scutiți de anumite taxe și impozite! Consilierii, chemați în ședință extraordinară pentru a vota: iulie 2, 2020 - Viceprimarul Cristian Niculae a convocat o ședință extraordinară de Consiliu Local. Pe ordinea de zi, un proiect cu facilități fiscale pentru bistrițeni. E vorba de reducerea sau scutirea de la plata unor taxe sau impozite.
Vitalia se pregătește să transforme gunoiul în combustibil destinat fabricilor de ciment iulie 1, 2020 - Octavian Morariu, președintele firmei Vitalia, care administrează centrul de la Tărpiu, a făcut cunoscut faptul că SRL-ul a investit într-un proces industrial de transformare al deșeurilor în combustibil, destinat fabricilor de ciment, printre altele. Investiția ar fi aproape finalizată.