32.3 C
Bistrița
joi, iunie 30, 2022

Zeci de mii de lei amendă după ce au organizat ilegal un târg de cai VIDEO

Un târg de cai organizat în Bistrița-Năsăud a atras amenzi de aproape 50.000 de lei. Nu avea autorizație de funcționare, iar polițiștii au constatat mai multe nereguli.

Târgul de cai a adunat mai mulți negustori și clienți într-un spațiu amenajat, însă întreaga activitate funcționa ilegal, fiind încălcate mai multe legi, printre care evaziune fiscală și nereguli privind circulația pe drumurile publice.

Verificările au fost făcute de către Poliția Animalelor cu sprijinul polițiștiilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Ordine Publică, al specialiștilor criminaliști și au beneficiat de suportul Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud.

Activitatea Târgului a fost oprită, iar polițiștii au aplicat 41 de sancțiuni, în valoare totală de aproape 49.000 de lei.

„Acestea au vizat încălcări ale următoarelor prevederi legale:  Legea 205/2004 privind protecția animalelor, Hotărârea de Guvern 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor,  Ordonanța de Urgență 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, Ordonanța de Urgență 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și Legea 232/2003 privind privind corelarea unor dispozitii din legislatia financiar-fiscală”, conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

„De asemenea, ca măsuri complementare, polițiștii au dispus ridicarea a 3 certificate de înmatriculare și confiscarea sumei de 119.5 lei.

32 de persoane au fost legitimate și 56 de cabaline au fost verificate.

În cadrul activităților, polițiștii au beneficiat și de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi „Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud”, a transmis IPJ BN.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...