10 şcoli în şantier, 32 fără autorizaţii ISU: Unii dintre elevi încep mâine şcoala în Căminul Cultural

10 şcoli în şantier, 32 fără autorizaţii ISU: Unii dintre elevi încep mâine şcoala în Căminul Cultural

Un nou an şcolar debutează mâine în şcolile din Bistriţa-Năsăud, dintre care 10 vor fi o vreme în şantier, iar 32 nu au autorizaţii ISU. Unii dintre elevi vor face provizoriu cursuri în Căminul Cultural.

Avem în patrimoniu 482 clădiri pentru 188 de școli, dintre care 32 nu au autorizație ISU. Pentru autorizația sanitară de funcționare încă se fac investigații”, a precizat pentru Bistriţeanul.ro Camelia Tabără, inspectorul şcolar general al ISJ Bistriţa-Năsăud.

În linii mari, Inspectoratul Şcolar nu se confruntă cu probleme: „Sunt 10 situații de școli în care vor exista șantiere și după începutul anului școlar. Aici fie se va modifica programul de funcționare, din cauza spaţiilor restrânse în care se desfăşoară cursurile. Fie elevii vor fi mutaţi în alte spații. Este şi cazul şcolii de la Figa care se mută în Căminul Cultural. Ceea ce înseamnă că la nivelul autorităţii locale s-au găsit soluţii, astfel încât copiii să înceapă şcoala în condiţii de securitate, chiar dacă e vorba de situaţii provizorii…”, a mai explicat Camelia Tabără.

De notorietate naţională, Slătiniţa…

Chestiunea de care suntem întrebați foarte des în ultima vreme este cea a toaletelor în curtea şcolii. Avem 15 corpuri de clădire care dețin grupuri sanitare în curte. Una dintre ele este și Slătinița care a devenit de notorietate deja, dar și Vermeșul”, admite Camelia Tabără.

În ambele cazuri problemele se vor rezolva ne-a asigurat inspectorul general.

La Vermeș sunt deja demarate lucrările, iar la Slătinița se va adopta o soluție provizorie, adaptată realităţii că în localitate nu există canalizare și rețea apă-canal.

Se pare că sunt variante foarte moderne și pot fi instalate fose septice și rezervoare de apă. La Slătinița, faptic nu mai avem şcoală. Numărul elevilor a scăzut simțitor în ultimii ani… Copiii din Slătinița figurează în rețeaua școlară, dar au intrat într-un regim de clase simultane”, a punctat Camelia Tabără.

Însă numărul redus al elevilor din Slătiniţa ar fi generat un simultan de trei clase, ceea ce ar fi generat condiţii dificile pentru învăţat. Astfel încât elevii de acolo au preferat să vină la Şcoala Gimnazială Nr. 4, şcoala la care sunt arondaţi. Mulți au deja frați în școală, iar pentru ei se asigură transportul în condiții de securitate maximă – a mai explicat Camelia Tabără.

La Slătiniţa funcţionează în acest moment doar o grupă de grădiniță, dar lucrurile trebuie reglate și pentru acei copii – consideră Camelia Tabără.

Mai avem două structuri cu aceeași problemă: la Hălmăsău sunt 11 elevi într-o școală aflată în ultimul an de funcționare, după care școala se va închide. La fel şi la Grădinița cu Program Normal nr. 2 din Tiha Bârgăului, care urmează să se mute în școala aflată în curs de amenajare…”, a conchis Camelia Tabără.

Foto @ Arhivă 

Victorie pentru deputatul PMP Ionuț Simionca. Parlamentul va vota eliminarea pensiilor speciale ianuarie 22, 2020 - Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, salută consensul existent la nivel parlamentar pentru eliminarea acelor pensii speciale care crează privilegii nemeritate și pun presiune pe bugetul de stat.
VIDEO – Primarul susține că Bugetul pe 2020 e sumbru! CE proiecte sunt totuși, cap de listă: ianuarie 22, 2020 - Ovidiu Crețu a explicat că bugetul municipiului pe 2020 nu arată prea bine. Totuși, există trei proiecte care sunt cap de listă. Lucrările ar fi trebuit să înceapă la acestea în 2018. ”Modificările legislative ne-au împins până în 2020. Dar anul acesta vor începe lucrările la toate aceste trei proiecte!” a declarat edilul.
Vor să cumpere o mașină pentru Centrul de Transfuzii! IMPLICĂ-TE! Mai au nevoie de ajutor! ianuarie 22, 2020 - O mână de tineri au decis să facă tot ce le stă în putință pentru a salva cât mai multe vieți. Au ales metoda donării de sânge. Pentru ca un număr cât mai mare de persoane să poată dona, sau pentru ca sângele să ajungă cât mai rapid acolo unde e nevoie, și-au propus să achiziționeze o mașină. Aceasta va fi folosită pentru a ajuta Centrul de Transfuzii Bistrița. IMPLICĂ-te și tu! Mai au nevoie de ajutor pentru a o achita!
Sute de bistrițeni amendați că au aruncat gunoiul aiurea! ianuarie 22, 2020 - Anul trecut, aproape 300 de bistrițeni au fost amendați pentru că au aruncat gunoiul aiurea. Suma încasată la bugetul orașului de la bistrițenii nedisciplinați se apropie de 100.000 de lei. Ce măsuri pregătește municipalitatea:
EDITORIAL: Are dreptate primarul! Trebuie să ne ardă incompetența la buzunare ca să ne învățăm minte. Rău și pe toți! ianuarie 22, 2020 - Da. Prostia costă. Și ca să o simțim, trebuie să ne ardă la buzunare incompetența și dezinteresul față de cetățeni al aleșilor noștri. Iată, am ajuns să trăim și ziua în care suntem certați și amenințați cu arsura la buzunar pentru lipsa lor de organizare. Pentru afacerile de partid și pentru tot eșecul în administrarea banului public, plătit de noi, în fiecare taxă și impozit. Bravo! Avem exact ce votăm și merităm.
Cupa României Fan Courier: Gloria 2018 s-a calificat în optimi, după ce a învins la scor CSU Universitatea de Vest Timișoara ianuarie 22, 2020 - Gloria 2018 s-a calificat în optimi, după ce a învins la scor CSU Universitatea de Vest Timișoara. Ce urmează pentru jucătoarele Gloriei:
VIDEO – Ioan Turc: PNL BN va face cunoscut numele candidaților pentru primăriile din județ, până la 1 martie ianuarie 22, 2020 - Alegerile locale pentru primari vor avea loc în luna iunie a acestui an. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, liderul PNL BN a anunțat că până în 1 Martie se va face publică lista propunerilor pentru fotoliile din județ.
VIDEO – Ovidiu Crețu: În Bugetul pe 2020 voi prinde TOATE investițiile necesare pârtiei ianuarie 22, 2020 - Mandatul lui Ovidiu Crețu se termină în luna iunie a acestui an. Acesta a anunțat că va prinde TOATE investițiile care mai sunt necesare pentru pârtie în bugetul pe 2020. ”Primarul face bugetul, așa că voi prinde tot ce mai e nevoie acolo. Astfel, pârtia va putea fi funcțională un întreg sezon rece, dacă temperaturile sunt cu minus” a spus edilul.
Cazuri noi de gripă în județ! Un copilaș, printre cei afectați ianuarie 22, 2020 - 7 noi cazuri de gripă s-au înregistrat săptămâna trecută în județul nostru. Printre cei diagnosticați cu gripă se numără și un copilaș sub 4 ani. Din fericire, niciunul dintre cei diagnosticați nu a avut nevoie de internare.
Finanțele au o nouă conducere! Dorina Cicioc revine în funcție! ianuarie 22, 2020 - S-a făcut mutarea și la Bistrița. Cristian Parasca a fost demis din funcția de director al Finanțelor Publice. Locul său a fost luat de Dorina Cicioc. Aceasta revine la cârma instituției după ce a fost înlocuită în 2012.
S-a stins o legendă a Bistriței: Martin Ohler, meseriașul din Sugălete specializat în mecanică fină ianuarie 22, 2020 - Astăzi ne luăm adio de la una dintre legendele urbane ale orașului... S-a stins din viață meșterul Martin Ohler. Cu atelierul său de lângă casa parohială a Bisericii Evanghelice se deschidea  impresionanta istorie a ansamblului Sugălete…
VIDEO – 8 persoane, printre care și un bebeluș, salvați din incendiu! AFLĂ povestea de la Mocod: ianuarie 22, 2020 - Ora 04.00 dimineața. Un drum lung spre casă a doi maramureșeni se oprește brusc în Mocod, la ieșirea spre Nimigea. Văd acoperișul unei case în flăcări și încep să claxoneze în disperare. Între timp unul dintre ei sună la 112:
FOTO/VIDEO: S-a deschis CHANSON CERAMIC! Ceramică rară, pentru pretențioși! ianuarie 22, 2020 - Dacă aveți în plan amenajarea unui spațiu comercial sau a casei și visați la un proiect unic, cu accente inedite, rare, atunci trebuie să ajungeți și pe la show-room-ul de ceramică spaniolă Chanson Ceramic, deschis luni la Bistrița, într-un spațiu cochet de lângă Hanul Ancuței, lângă Prefectură. Oricât de mic sau de mare v-ar fi bugetul, veți găsi aici accentele de ceramică care să-l facă unic.
Aquabis: Defecțiuni la rețeaua de distribuție a apei potabile din Năsăud. Cum vor fi afectați locuitorii ianuarie 22, 2020 - Au apărut două dfecțiuni la rețeaua de distribuție a apei potabile din Năsăud, informează cei de la Aquabis. Cum vor fi afectați locuitorii: 
FOTO/VIDEO – MOCOD: De la un coș de fum s-a aprins tot acoperișul! ianuarie 22, 2020 - Pompierii au intervenit în această dimineață în localitatea Mocod. Acoperișul unei case aflată la ieșirea spre Nimigea a fost cuprinsță de flăcări. Totul a pornit de la coșul de fum al imobilului.