Captivi într-un sistem rigid şi învechit. Singura profesoară de 10 din judeţ: „E umilitoare și jenantă situația cadrelor didactice…”

Captivi într-un sistem rigid şi învechit. Singura profesoară de 10 din judeţ: „E umilitoare și jenantă situația cadrelor didactice…”

Oameni de cultură din Sîngeorz-Băi, dar şi prieteni sau admiratori ai profesoarei Anamaria Mihăilă – singura profesoară din județ care a obținut 10 la examenele de Titularizare şi Definitivat în acest an – s-au revoltat, aflând că profesoara nu a reuşit să-şi găsească post în Bistriţa-Năsăud, deşi şi-ar fi dorit să predea aici.

Despre acest subiect puteţi citi mai multe detalii accesând linkul de mai jos:

Ruşinos: Singurul profesor din judeţ cu 10 la Titularizare şi Definitivat nu şi-a găsit post în Bistriţa-Năsăud

În Bistrița, am ajuns cazul unor dezbateri despre un sistem greu de înțeles. Mă uimește atenția aceasta excesivă. Nu aș vrea să se politizeze atâta în jurul notelor mele de la examenele de anul acesta. Se știe foarte clar ce se întâmplă: nu sunt posturi, e un sistem prea strâmt pentru atâția oameni, unele posturi nu sunt scoase la concurs decât în momente potrivite etc… 

În altă ordine de idei, e umilitoare și jenantă situația la care sunt expuse cadrele didactice. Urăsc vara și vacanțele: acele momente când primul lucru pe care îl fac dimineața e să urmăresc dacă s-a actualizat lista posturilor. De cele mai multe ori, din puține devin și mai puține. Aici suntem, atât putem deocamdată…” – remarca ieri profesoara Anamaria Mihăilă.

INEDIT! Cea mai bună profă de română din două județe este cântăreață de muzică populară

M-a sunat foarte multă lume, de la diverse instituții publice… Lucrurile au luat-o într-o direcţie pe care nu mi-aş fi dorit-o… Voi rămâne la Cluj… Postul care a apărut în Sîngeorz, în şedinţa desfăşurată după ce mi-am luat eu postul în Cluj, ar fi fost liber doar până în februarie, din câte mi-au explicat ulterior cei din conducerea liceului. Aş fi riscat să rămân fără post în mijlocul anului şcolar…”, a mai precizat Anamaria Mihăilă pentru Bistriţeanul.ro.

Profesoara a avut o discuţie cu şeful Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud, Camelia Tabără, care îi recomandase un post în Bistriţa.

Din păcate, şi acel post s-a ocupat înainte, în etapa de detaşări… Celelalte posturi de suplinire rămase în judeţ erau fie incomplete, şi nu aveau 18 ore, pentru o catedră completă – fie erau pe o perioadă fixă de timp, ianuarie, februarie – până s-ar fi întors titularul. Trebuia să aleg între a plăti chirie în Bistrița sau a beneficia de cămin în Cluj, cu niște costuri mult mai mici…”, a mai precizat Anamaria Mihăilă.

Captivi într-un sistem de învăţământ rigid şi învechit…

Nici nu ştiu exact a cui e vina… Este vina sistemului, probabil, deşi sună destul de abstract să vorbim aşa. Dar având în vedere că sunt în ultimul an de doctorat, la Cluj, am preferat să rămân încă un an acolo…

Deşi lucrurile nu sunt foarte diferite, pentru că voi preda într-un colegiu tehnic, nu într-un liceu teoretic, așa cum mi-aș fi dorit… Dar asta este, măcar am prins un post… Sper ca anul viitor să se deblocheze posturile, să dau examen, şi să obţin titulatura în judeţ…”, a conchis Anamaria Mihăilă. 

POVEŞTI DIN SAT: Vergelul și angajarea octombrie 20, 2019 - „Bine ai făcut că ai mai vinit pe la noi, doamnă! Mi-am mai amintit o poveste, din vremea cân’ eram holtei și nu avem atâta minte, câtă am amu’. Ascultă, ori scrie, ori fă ce-i ști ‘mneata!
Radu Moldovan: Consiliul Local trebuie să facă urgent un credit și să modernizeze integral toate străzile din Bistrița octombrie 20, 2019 - Bistrița s-a transformat într-un adevărat șantier pe toată perioada verii. Municipalitatea a modernizat integral 47 de străzi, însă bistrițenii au criticat dur modul în care au fost făcute lucrările. Emil Radu Moldovan, președintele CJ BN, cere de urgență Consiliului Local accesarea unui credit pentru asfaltarea tuturor străzilor din oraș.
Două angajate ale unui hotel, luate pe sus de poliție! Ce au făcut: octombrie 20, 2019 - Controalele inspectorilor de la imigrări nu se lasă fără rezultate. Acum o săptămână au fost descoperiți 6 ucrainieni lucrând ilegal. Săptămâna aceasta, alte două persoane au fost identificate în aceeași situație. Acestea sunt originare din Republica Moldova și lucrau într-un hotel.
Radu Moldovan: ȘOC pentru PSD! Alegerile europarlamentare ne-au trimis la odihnă octombrie 20, 2019 - Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a vorbit la mai bine de cinci luni despre rezultatul alegerilor europarlamentare. După închiderea urnelor și numărarea voturilor, PSD a pierdut alegerile și s-a plasat pe locul al doilea. „Poporul român ne-a trimis puțin la hodină” a spus președintele CJ într-o emisiune Bistrițeanul LIVE.
VIDEO: La soare te poți uita, dar la panouri ba! MUTAȚI panourile! octombrie 20, 2019 - Situație oarecum comică, la semnarea contractului pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Panourile cu imaginile reprezentative erau înfipte bine în pământ, dar puse invers! La soare te puteai uita, dar la ele ba.
„Profu” cucerește juriul de la festivalul internațional de la Sibiu și aduce la Bistrița premiul cel mare octombrie 20, 2019 - Documentarul „Profu” a reușit să cucerească juriul festivalului internațional de film de la Sibiu! Producția în spatele căreia se află un alt bistrițean a fost desemnată „cel mai bun film din competiția România”.
Aquabis: Avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în Subcetate octombrie 20, 2019 - S-a produs o avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în cartierul Subcetate din Bistriţa! Cum vor fi afectaţi locuitorii din zonă:
„Sunt orașe care sunt orașe doar pe hârtie”. Cum vede un candidat la alegerile prezidențiale reorganizarea administrativ-teritorială octombrie 20, 2019 - Potrivit candidatului la alegerile prezidențiale din partea PMP, Theodor Paleologu este greșit ca în toată țara să se aplice ce se decide de la București. De asemenea, acesta este de părere că o comasare a comunelor și chiar și a județelor ar fi benefică pentru buna gestionare a fondurilor.
VIDEO: Cele mai frumoase creaţii semnate de Chopin – luni, la Bistriţa! octombrie 20, 2019 - O provocare, pentru toţi nostalgicii, romanticii şi visătorii din Bistriţa: luni, 21 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Sinagoga Bistrița, vor avea parte de cele mai frumoase creaţii ale compozitorului polonez Frédéric Chopin!
Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."
Radu Moldovan: PRELEVARE de orice tip de organ, în curând, la Bistrița! octombrie 19, 2019 - De când a preluat frâiele Spitalului Județean, Gabriel Lazany s-a zbătut și pentru a acredita unitatea în prelevarea de organe. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a adus o veste bună. ”La Bistrița se va putea, în curând, preleva orice fel de organ!” a spus acesta.
FOTO/VIDEO. Răscolitor până la lacrimi: „Nu-i lumină nicări… Au murit toţi oamenii…” octombrie 19, 2019 - Grigore Leşe s-a dovedit răscolitor până la lacrimi, ieri seară, la Centrul Cultural Dacia. Alături de el, pe scenă, au urcat câţiva dintre cei mai luminoşi, expresivi şi tulburători artişti. "Am devenit foarte foarte răi. Incredibil de răi. Nu mai avem gram de răbdare unul cu altul”, a spus Radu Moldovan, prezent la eveniment.