13.2 C
Bistrița
marți, aprilie 16, 2024

INEDIT! Cea mai bună profă de română din două județe este cântăreață de muzică populară

În Bistrița-Năsăud și Cluj, singurul 10 curat la Limba Română la titularizare a fost obținut de o sîngeorzancă. Anamaria Mihăilă îmbină cu succes catedra cu muzica populară.

Anamaria Mihăilă este unul dintre profesorii de 10 ai țării. Aceasta a reușit să obțină 10 la examenul de titularizare la Limba Română, singurul 10 curat din Bistrița-Năsăud și Cluj, județele unde și-a încercat norocul pentru al treilea an.

Anamaria Mihăilă are 26 de ani, este din Sîngeorz-Băi și a terminat Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Tot acolo a terminat și masterul, pregătindu-și în prezent doctoratul.

Tânăra profesoară de doi ani, predând până acum în localitatea Feleacu de lângă Cluj-Napoca și în Turda. Anul acesta a vrut să-și încerce norocul și acasă și deși are 10 curat la titularizare sunt șanse ca anul școlar ce urmează să o prindă tot suplinitoare. Asta pentru că în Bistrița-Năsăud nu este niciun post titularizabil.

„Examenul a fost destul de greu, pentru că subiectele sunt foarte complexe, iar timpul foarte scurt.(…) Am sperat că se vor scoate ceva posturi titularizabile, însă în Bistrița nu e niciunul. Cred că o să fiu suplinitor și anul acesta”, precizează Anamaria.

Întrebată ce părere are despre această situație ingrată, Anamaria spune că sistemul este nedrept și că mulți profesori foarte buni care obțin note bune la titularizare sunt tentați să se reprofileze din cauza nesiguranței locului de muncă.

„Le ziceam copiilor mei de fiecare dată că notele nu sunt o miză. Știu că așa e, mai ales când dai titularizare în 2 județe fără posturi… Nota nu e o miză, dar e o dovadă. O dovadă de muncă și de dăruire. Îmi place nespus ceea ce fac, deși nu mă pot bucura niciodată pe deplin de roadele de la catedră. Pentru că migrez, în fiecare an, de la o școală la alta. Sunt un profesor suplinitor mândru și calificat. Atât cât se poate. Și da, sunt un om foarte iubit de Dumnezeu!”, a explicat situația Anamaria și pe pagina sa de Facebook.

Își împarte timpul între catedră și muzică populară

Limba Română nu este singura pasiune a sîngeorzencei. Aceasta cântă muzică populară de când era mică, făcând parte chiar din grupul de tinere talente ale Valeriei Peter Predescu.

De 3-4 ani a reînceput să își dedice timpul liber folclorului, reușind să înregistreze deja 7 piese. Alte 4 piese sunt în lucru, astfel că în scurt timp va termina primul album al său de muzică populară.

Foto: Anamaria Mihăilă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.