12.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Dealurile din jurul Sîngeorzului ar putea avea drumuri asfaltate, utilități și piste de biciclete

Un proiect de mare anvergură se pregătește pentru zona Sîngeorzului. Primarul „vede” drumuri asfaltate, cu utilități și piste de biciclete, ce duc la „case de hogină”. S-ar putea realiza, pe fonduri europene, DACĂ sîngeorzenii sunt dispuși să lase de la ei.

Nu contează că vii dintr-un oraș mic, atâta vreme cât ai o gândire mare. Iar acest lucru se aplică în cazul Sîngeorzului.

Deși un oraș micuț, potențialul e mare. Mai ales dacă se investește în turism. Iar primarul orașului „vede” deja o zonă dezvoltată turistic, pe dealurile din jurul orașului stațiune.

„Mă gândesc să facem un proiect de anvergură. Să atragem fonduri europene, în exercițiul financiar 2021 – 2027, ca să dezvoltăm turismul pe toate dealurile din spatele stațiunii. Să fie făcute case de hogină pe toate dealurile și să fie drumuri asfaltate, cu utilități și piste de biciclete care să ducă până în vârful dealului. Și e un proiect care se poate realiza. Că suntem pe locul III în absorbția de fonduri europene în exercițiul ăsta bugetar ce se încheie și de aceea ne-au provocat să gândim proiecte de anvergură”, a explicat pentru Bistrițesnul.ro primarul Traian Ogâgău.

Despre acest lucru, primarul orașului stațiune a „vorbit” chiar și pe Facebook, explicând cât e de la îndemână să se dezvolte agroturimul în zonă.

[arve url=”https://www.facebook.com/traian.ogagau.9/videos/2385842205069793/” maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.8″ /]

Dar pentru ca acest proiect să poată fi realizat, e nevoie ca sîngeorzenii să lase de la ei… la propriu! Pentru realizarea drumurilor spre vârful dealurilor ar trebui ca cei ce au terenuri în zonele respective să cedeze câte 2 metri de teren.

Pentru a vedea dacă oamenii ar fi dispuși să facă așa ceva, Traian Ogâgău a creat chiar și un sondaj.

Până la acest moment, majoritatea voturilor sunt favorabile.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?