1.3 C
Bistrița
duminică, noiembrie 27, 2022

Dealurile din jurul Sîngeorzului ar putea avea drumuri asfaltate, utilități și piste de biciclete

Un proiect de mare anvergură se pregătește pentru zona Sîngeorzului. Primarul „vede” drumuri asfaltate, cu utilități și piste de biciclete, ce duc la „case de hogină”. S-ar putea realiza, pe fonduri europene, DACĂ sîngeorzenii sunt dispuși să lase de la ei.

Nu contează că vii dintr-un oraș mic, atâta vreme cât ai o gândire mare. Iar acest lucru se aplică în cazul Sîngeorzului.

Deși un oraș micuț, potențialul e mare. Mai ales dacă se investește în turism. Iar primarul orașului „vede” deja o zonă dezvoltată turistic, pe dealurile din jurul orașului stațiune.

„Mă gândesc să facem un proiect de anvergură. Să atragem fonduri europene, în exercițiul financiar 2021 – 2027, ca să dezvoltăm turismul pe toate dealurile din spatele stațiunii. Să fie făcute case de hogină pe toate dealurile și să fie drumuri asfaltate, cu utilități și piste de biciclete care să ducă până în vârful dealului. Și e un proiect care se poate realiza. Că suntem pe locul III în absorbția de fonduri europene în exercițiul ăsta bugetar ce se încheie și de aceea ne-au provocat să gândim proiecte de anvergură”, a explicat pentru Bistrițesnul.ro primarul Traian Ogâgău.

Despre acest lucru, primarul orașului stațiune a „vorbit” chiar și pe Facebook, explicând cât e de la îndemână să se dezvolte agroturimul în zonă.

[arve url=”https://www.facebook.com/traian.ogagau.9/videos/2385842205069793/” maxwidth=”300″ aspect_ratio=”1:1.8″ /]

Dar pentru ca acest proiect să poată fi realizat, e nevoie ca sîngeorzenii să lase de la ei… la propriu! Pentru realizarea drumurilor spre vârful dealurilor ar trebui ca cei ce au terenuri în zonele respective să cedeze câte 2 metri de teren.

Pentru a vedea dacă oamenii ar fi dispuși să facă așa ceva, Traian Ogâgău a creat chiar și un sondaj.

Până la acest moment, majoritatea voturilor sunt favorabile.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...

S-a deschis SOF GSM, magazin de accesorii pentru telefoane, pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița

Un nou magazin de accesorii pentru telefoane s-a deschis în Bistrița, pe strada Andrei Mureșanu, chiar...