Cristina Țopescu: O moarte tragică, o lecție cumplită despre singurătate și depresie

Cristina Țopescu: O moarte tragică, o lecție cumplită despre singurătate și depresie

Cristina Țopescu – cunoscuta realizatoare TV, fiica lui Cristian Țopescu – a fost descoperită fără suflare, ieri seară, în casa ei din Otopeni. Era înconjurată doar de câinii ei. Nimeni nu o mai căutase de trei săptămâni… „Faptul că ne dăm like-uri la postări haioase nu înseamnă interacțiune umană. Am 72.000 de foloweri și aproape 3.000 de prieteni online care nu fac un scuipat când am nevoie de 100 de euro împrumut

Moartea tragică a jurnalistei Cristina Țopescu a inflamat internetul. Prietenii ei și colegii au rămas stupefiați, constatând că nu mai vorbiseră cu ea de aproape o lună de zile. În plin secol al comunicării, când fiecare este la un click distanță de fiecare, primim, așadar, încă o cumplită lecție despre singurătate și depresie.

Designerul Dan Pavel comentează, la rândul său, tristul eveniment. „Sincer, dacă aș avea de ales între a muri singur în casă sau a-mi trage ultima suflare înconjurat de șerpi, aș prefera să fiu descoperit trei luni mai târziu. Când nu mai suportă vecinii mirosul de la mine din apartament. Eu sunt singuratic și, de când am devenit popular online, sunt din ce în ce mai mizantrop. Reacțiile astea trădează o lipsă de înțelegere a relațiilor interumane.

Singurătatea e pandemia secolului 21 și se datorează degradării calității interacțiunilor dintre oameni. Faptul că ne sunăm de 3 ori pe săptămână, că lucrăm 10 proiecte împreună sau că am băut o bere odată, nu ne face prieteni. Ne face buni colegi, amici, cunoscuți, dar atât. Oamenii aruncă prea ușor cu acest cuvânt «prieten», așa cum aruncă și cu «te iubesc» până se devalorizează complet.

Faptul că ne dăm like-uri la postări haioase nu înseamnă interacțiune umană. Am 72 de mii de foloweri și aproape 3 mii de prieteni online care nu fac un scuipat când am nevoie de 100 de euro împrumut sau dacă trebuie să-mi schimbe cineva plosca când rămân paliu.

Dar așa ne facem noi datoriile de prieteni. Un sms de sărbători, un mesaj pe Facebook de ziua ta, un like pentru căței sau pentru cât de frumos a fost ăla micu la serbarea de sfârșit de an. Un swipe left pe Tinder, un comentariu… și interacțiunea e gata.

Nu ne vorbim omenește… Stăm cu ochii cârpiți în ecrane ca să putem interacționa…

Ne trimitem sms-uri până și când suntem în relații. Ce spune asta despre noi, când putem face sex, dar nu ne putem vorbi omenește, de trebuie să stăm cu ochii cârpiți în ecrane ca să putem interacționa? Câte cupluri vedeți zilnic în jurul vostru, la restaurante, în parcuri, la plajă, care stau pe telefoane și uită efectiv că sunt împreună? Am avut întâlniri cu femei care stăteau pe telefon din primul minut după «bună ziua». Ce relație poți stârni cu o dronă robotizată?

Avem senzația că suntem înconjurați de oameni, dar suntem singuri și intermediem totul prin tehnologie și prin ipocrizie. Probabil că doamna Țopescu a înțeles că 80% din interacțiunile dintre oameni sunt degeaba. Și a preferat să nu se obosească…

Am o grămadă de prieteni în lumea reală, dar dacă nu eram însurat, anul trecut mi-ar fi călcat pragul doar mama și băiatul de la cablu. Am luni de zile în care plătesc telefonul degeaba. Mă ține bateria câte 8 zile pentru că nu am Facebook instalat, nu stau pe WhatsApp, nu am Messenger, Tinder, Signal, Instagram, SnapChat… nu sună nimeni… . Dacă rămân văduv, puteți ghici după câte luni mă găsește poliția putrezit în casă.

Unii dintre noi aleg singurătatea. Om avea motivele noastre…” 

Sursa @ Dan Pavel

Rostul de dimineață: Dacă iarna e în toi, nici primăvara nu poate fi prea departe… ianuarie 21, 2020 - În timp ce Bistrița zace copleșită de cerul plumburiu și mohorât, departe de lumea dezlănțuită, pe crestele Munților Rodnei primăvara își face loc cu coatele iar peisajele îți taie respirația…!
SCHIMBĂRI DE PROPORȚII! Jandarmii ar putea dispărea din orașe. Ce se va întâmpla cu ei: ianuarie 21, 2020 - Adevărul.ro a publicat un document în care se vorbește despre planurile pe care le are ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela pentru Poliție și Jandarmerie. Una dintre schimbările de proporții despre care se vorbește în document presupune dispariția jandarmilor din orașe. Ce se va întâmpla cu ei:
Maternik vs. școala din Șanț – conducerea unității mai bifează o victorie. Mesajul profesorului: „Nu pui mâna pe mine că eu te omor!” ianuarie 21, 2020 - Scandalul dintre profesorul de sport Vasile Maternik și conducerea unității de învățământ unde acesta predă este departe de a lua sfârșit. Ieri, profesorul a încercat din nou să se întoarcă în școală și a fost îndepărtat cu jandarmii, conducerea școlii mai bifând o victorie, folosindu-se de o prevedere din Legea Educației:
Aquabis: O stradă din Năsăud, fără apă potabilă astăzi ianuarie 21, 2020 - O stradă din Năsăud rămâne astăzi, 21 ianuarie 2020, fără apă potabilă pentru câteva ore – anunță Aquabis.
Carne de pasăre, dintr-o zonă cu gripa aviară, a ajuns la noi în județ! ianuarie 21, 2020 - Peste 17.000 de kilograme de carne de curcan din Ungaria a ajuns în 26 de județe ale țării. Aceasta provine dintr-o zonă cu restricție, din cauza gripei aviare. Se pare că în Bistrița-Năsăud nu s-a mai găsit niciun kilogram de carne de curcan, aceasta fiind cel mai probabil deja achiziționată.
FOTO: Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiști ianuarie 20, 2020 - Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiștii din Bistrița. „Este o lucrare specială care are toate șansele să devină piesă de muzeu! Este chiar pârtia de schi în miniatură… De fapt Dumnezeu a făcut-o, eu doar am văzut-o și i-am dat viață”, ne-a explicat Sorin Tisa, artistul care a conceput-o.
Crește ajutorul de deces! Aproape 5500 lei pentru pensionari și asigurați ianuarie 20, 2020 - E publicat în Monitorul Oficial, că de luna aceasta, ajutorul de deces crește. Pensionarii și asigurații vor primi aproape 5.500 lei. Rudele acestora vor primi o indemnizație de peste 2.700 lei.
Patru minori găsiți de polițiști, în weekend! O fată n-a mai vrut acasă! ianuarie 20, 2020 - Poliția bistrițeană a fost alertată cu privire la dispariția a patru copii minori, din care trei din Centre de plasament. O adolescentă nu a mai vrut înapoi acasă.
Un maramureșean și-un bistrițean, reținuți de polițiști! Unul pentru tâlhărie, altul c-a făcut accident! ianuarie 20, 2020 - În acest weekend, polițiștii au reținut doi tineri. Unul din Ruscova, altul din Bistrița. Unul a intrat cu mașina, rupt de beat, într-o poartă. Altul, pentru tâlhărie calificată. Ambii au ajuns în fața instanței de judecată:
VIDEO Cum au înțeles bistrițenii să selecteze gunoiul? Ce „se ascunde” în pubelele dedicate reciclabilelor ianuarie 20, 2020 - Haine, deșeuri menajere și orice altceva ! Asta au găsit reprezentanții ADI Deșeuri în containerele semi-îngropate dedicate deșeurilor reciclabile. Agenția atrage atenția că așa nu facem altceva decât să „contaminăm” deșeurile reciclabile, care nu mai pot fi refolosite ulterior.
Stewo Plastic Prod Năsăud caută un inspector resurse umane! Amicii Building angajează ingineri! ianuarie 20, 2020 - Amicii Building caută pentru angajare șoferi categoria B și C+E! De asemenea, firmele din Bistrița caută farmacist, economist, ajutor de bucătar, ingineri sau agent de vânzări. Află ce avantaje și beneficii primești în schimb:
FOTO/VIDEO – MODELZO: 1 + 1 GRATIS! Rămâne cum s-a stabilit ianuarie 20, 2020 - Este mijlocul sezonului rece și încă există atâtea piese vestimentare pe care ai dori să le încerci în peisajul de basm. La Modelzo, poți face o achiziție extraordinară. La un produs cumpărat, primești unul gratis! Așa că poți avea un outfit diferit pentru fiecare zi de iarnă! Rămâne cum s-a stabilit!
PERFORMANȚĂ! De ziua sa și-a făcut cadou al 10-lea titlu de campion național la GO ianuarie 20, 2020 - Unul dintre frații Dobraniș, care au pus Bistrița pe harta națională a GO-ului și România pe cea internațională, a reușit performanța de a-și face cadou de ziua sa al 10-lea titlu de campion național la sportul minții.
FOTO: Bistrițenii au luat cu asalt pârtia Cocoș, în weekend! ianuarie 20, 2020 - Municipalitatea a deschis Pârtia Cocoș, doar parțial. Cu toate acestea, sute de bistrițeni s-au înghesuit în acest weekend să testeze cei 300 m de pârtie. CÂȚI au fost în primele zile:
ULTIMA ORĂ! Profesorul din Șanț, încătușat de jandarmi ianuarie 20, 2020 - Vasile Maternik, profesorul de sport din Șanț, a încercat și astăzi să se reîntoarcă la ore, după ce a făcut o „pauză” de mai bine de o lună. Acesta a încercat să intre cu forța în școală, jandarmii prezenți la fața locului fiind nevoiți să îl încătușeze și să-l ducă la poliție.