20.2 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Cristina Țopescu: O moarte tragică, o lecție cumplită despre singurătate și depresie

Cristina Țopescu – cunoscuta realizatoare TV, fiica lui Cristian Țopescu – a fost descoperită fără suflare, ieri seară, în casa ei din Otopeni. Era înconjurată doar de câinii ei. Nimeni nu o mai căutase de trei săptămâni… „Faptul că ne dăm like-uri la postări haioase nu înseamnă interacțiune umană. Am 72.000 de foloweri și aproape 3.000 de prieteni online care nu fac un scuipat când am nevoie de 100 de euro împrumut

Moartea tragică a jurnalistei Cristina Țopescu a inflamat internetul. Prietenii ei și colegii au rămas stupefiați, constatând că nu mai vorbiseră cu ea de aproape o lună de zile. În plin secol al comunicării, când fiecare este la un click distanță de fiecare, primim, așadar, încă o cumplită lecție despre singurătate și depresie.

Designerul Dan Pavel comentează, la rândul său, tristul eveniment. „Sincer, dacă aș avea de ales între a muri singur în casă sau a-mi trage ultima suflare înconjurat de șerpi, aș prefera să fiu descoperit trei luni mai târziu. Când nu mai suportă vecinii mirosul de la mine din apartament. Eu sunt singuratic și, de când am devenit popular online, sunt din ce în ce mai mizantrop. Reacțiile astea trădează o lipsă de înțelegere a relațiilor interumane.

Singurătatea e pandemia secolului 21 și se datorează degradării calității interacțiunilor dintre oameni. Faptul că ne sunăm de 3 ori pe săptămână, că lucrăm 10 proiecte împreună sau că am băut o bere odată, nu ne face prieteni. Ne face buni colegi, amici, cunoscuți, dar atât. Oamenii aruncă prea ușor cu acest cuvânt «prieten», așa cum aruncă și cu «te iubesc» până se devalorizează complet.

Faptul că ne dăm like-uri la postări haioase nu înseamnă interacțiune umană. Am 72 de mii de foloweri și aproape 3 mii de prieteni online care nu fac un scuipat când am nevoie de 100 de euro împrumut sau dacă trebuie să-mi schimbe cineva plosca când rămân paliu.

Dar așa ne facem noi datoriile de prieteni. Un sms de sărbători, un mesaj pe Facebook de ziua ta, un like pentru căței sau pentru cât de frumos a fost ăla micu la serbarea de sfârșit de an. Un swipe left pe Tinder, un comentariu… și interacțiunea e gata.

Nu ne vorbim omenește… Stăm cu ochii cârpiți în ecrane ca să putem interacționa…

Ne trimitem sms-uri până și când suntem în relații. Ce spune asta despre noi, când putem face sex, dar nu ne putem vorbi omenește, de trebuie să stăm cu ochii cârpiți în ecrane ca să putem interacționa? Câte cupluri vedeți zilnic în jurul vostru, la restaurante, în parcuri, la plajă, care stau pe telefoane și uită efectiv că sunt împreună? Am avut întâlniri cu femei care stăteau pe telefon din primul minut după «bună ziua». Ce relație poți stârni cu o dronă robotizată?

Avem senzația că suntem înconjurați de oameni, dar suntem singuri și intermediem totul prin tehnologie și prin ipocrizie. Probabil că doamna Țopescu a înțeles că 80% din interacțiunile dintre oameni sunt degeaba. Și a preferat să nu se obosească…

Am o grămadă de prieteni în lumea reală, dar dacă nu eram însurat, anul trecut mi-ar fi călcat pragul doar mama și băiatul de la cablu. Am luni de zile în care plătesc telefonul degeaba. Mă ține bateria câte 8 zile pentru că nu am Facebook instalat, nu stau pe WhatsApp, nu am Messenger, Tinder, Signal, Instagram, SnapChat… nu sună nimeni… . Dacă rămân văduv, puteți ghici după câte luni mă găsește poliția putrezit în casă.

Unii dintre noi aleg singurătatea. Om avea motivele noastre…” 

Sursa @ Dan Pavel

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...