Cum va arăta „clinica” de la Spitalul Județean din Bistrița ce va concura cu marile centre universitare din țară

Cum va arăta „clinica” de la Spitalul Județean din Bistrița ce va concura cu marile centre universitare din țară

La Bistrița se pregătește o clinică specializată în cardiologie și gastroenterologie intervențională și neurochirurgie, estimată la 60 de milioane de euro. În spatele acestui proiect grandios nu se află vreun investitor privat, ci tocmai Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița începe să facă pași în materializarea unuia dintre cele mai grandioase proiecte de până acum. Este vorba despre o clinică specializată în cardiologie și gastroenterologie intervențională și neurochirurgie, care va fi ridicată chiar în curtea spitalului, în locul unor anexe ce urmează a fi demolate.

Clădirea care se va întinde pe 2.444 de metri pătrați va fi legată de corpul principal printr-o pasarelă, beneficiind de asemenea de 9 alte puncte de acces, inclusiv unul auto. Unitatea medicală a cerut deja avizele necesare la Agenția pentru Protecția Mediului.

Noul corp de clădire va avea 4 etaje, subsolul fiind dedicat depozitării și unui adăpost pentru protecție civilă. La parter va funcționa un garaj pentru personal, secția de dializă și recepție marfă.

La primul etaj vor funcționa managementul, compartimentul juridic, cel de relații cu publicul, serviciul de statistică medicală, achiziții publice, resurse umane, salarizare, contabilitate, informatică, o sală de conferințe cu 150 de locuri, secția ORL cu 25 de paturi, secția gastroenterologie cu 10 paturi.

La etajul al doilea va fi amenajată secția de oftalmologie cu 25 de paturi, cea de cardiologie cu 55 de paturi, din care 10 paturi pentru unitatea de supraveghere și tratament avansat al pacienților cardiaci critici și o sală cu angiograf.

Etajul al treilea este dedicat unui bloc operator și secțiilor de neurochirurgie cu 15 paturi și a celei de chirurgie plastică ce va avea 10 paturi. La acest etaj vor fi amenajate și două săli de operații pentru neurochirurgie și una pentru gastroenterologie.

La etajul al patrulea vor funcționa secția de boli infecțioase cu 25 de paturi, cea de neurologie cu 55 de paturi, din care 10 fiind dedicate accidentelor vasculare cerebrale.

„Pentru realizarea proiectului este necesară demolarea următoarelor corpuri de clădiri: C2- centrala termică de 492 m2, C3 – post transformare şi ateliere mecanice de 215 m2, C4 – staţie oxigen şi compresoare 130 m2, C6 – garaj , depozit alimente cu suprafaţa contruită 99 m2, C7 – magazie de 198 m2, C9 – bazin de apă de 349 m2”, se mai arată în proiectul depus la APM Bistrița-Năsăud.

Investiția este estimată la 60 de milioane de euro și deocamdată nu ar fi identificată o sursă de finanțare. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni, clădirea fiind preconizată a fi ridicată în perioada 2020-2022.

 

 

FOTO/VIDEO: Mii de bistriţeni, în stradă, la concertul The Motans acum 6 ore - „Poate, poate, apusul de soare e doar răsăritul văzut de la spate… Poate, poate într-o altă viaţă ne vom regăsi. Şi vom învăţa să fim fericiţi, admirând câte două răsărituri pe zi…!" Mii de bistriţeni, în stradă, la concertul The Motans...
FOTO: TRAGIC – Un bărbat a murit după ce s-a răsturnat cu mașina într-o curbă acum 9 ore - Un GRAV accident rutier s-a petrecut în localitatea Ciceu Cristești. Din cauza neadaptării vitezei într-o curbă, un bărbat și-a pierdut viața după ce mașina pe care o conducea s-a răsturnat. Un alt tânăr a fost rănit.
S-a chefuit la nuntă și a adormit în drum spre casă. Pățaniile șoferului trezit în trafic de Poliție și Ambulanță acum 13 ore - Căldura și alcoolul l-au „dărâmat” pe un șofer de 40 de ani. Acesta a fost găsit dormind în trafic, pe o stradă din Bistrița, cu motorul pornit. Deșteptarea i-au dat-o polițiștii și Ambulanța.
DE CITIT: Miezul nopții în grădina binelui și a răului acum 14 ore - De citit: Miezul nopții în grădina binelui și a răului. Naratorul, un jurnalist din New York, alege să rămână în Savannah, Georgia o vreme pentru a descrie locul și oamenii. Astfel că aproape fiecare locuitor dorește să-l informeze în legătură cu istoria orașului, poveștile vecinilor și, bineințeles, să-i ofere doza necesară de bârfă.
Aquabis: Se sistează apa în Simioneşti şi Monariu acum 16 ore - Aquabis SA îşi informează consumatorii că până luni, 26 august 2019, se sistează apa TOTAL în localităţile Simioneşti şi Monariu.
VIDEO: Parc industrial, într-un sat din Bistriţa-Năsăud…?! acum 16 ore - Poate părea o nebunie: mulţi se îndoiesc că un parc industrial este realizabil într-o comună sau un sat al judeţului. Dar este visul unui primar din Bistriţa-Năsăud, care vrea astfel să ofere mai multe locuri de muncă celor din comunitatea sa:
Bani mai puțini pentru directorul unui liceu din Bistrița în urma unui control făcut de Curtea de Conturi acum 18 ore - Un liceu din Bistrița a fost luat la puricat de Curtea de Conturi. Totul a pornit de la faptul că directorul era încadrat greșit la plată, astfel că încasa lunar mai mulți bani decât i se cuveneau. Curtea de Conturi a intrat pe fir și l-a lăsat cu mai puțini bani.
Rostul de dimineaţă. O expediţie tulburătoare: Spre centrul pământului. Unde stâncile oftează ameninţător… acum 20 de ore - În timp ce deasupra, bistriţenii de pretutindeni sărbătoreau după puteri – dedesubt doi speologi s-au încumetat să pătrundă din nou în măruntaiele peşterii Tăuşoare. Într-o expediţie tulburătoare care a surprins câteva momente miraculoase...
FOTO: Prea beat la volan ca să mai dea prioritate.. acum O zi - Un accident rutier s-a petrecut în localitatea Rusu Bârgăului. Doi bărbați au fost răniți după ce un șofer prea beat nu a acordat prioritate.
FOTO/VIDEO: Din Düsseldorf, acasă, ovaţionat şi aplaudat la scenă deschisă…! acum O zi - De pe scena operei din Düsseldorf, a ajuns, în această seară, pe scena de acasă… A fost ovaţionat şi aplaudat de prieteni şi admiratori care i-au scandat numele, într-un emoţionant şi memorabil concert în aer liber.
VIDEO: Gavrilaș Mureșan și Dorel Cosma sunt de astăzi cetățeni de onoare! acum O zi - Două personaje semnificative pentru municipiul Bistrița au devenit astăzi cetățeni de onoare! Celor doi bărbați le-a fost acordat acest titlu astă-seară, într-o ceremonie premergătoare concertelor de la Târgul Mare al Bistriței.
FOTO: Donații pentru Pompierii bistrițeni din partea partenerilor germani acum 2 zile - În zi de sărbătoare pentru orașul nostru, pompierii bistrițeni au primit în dar o serie de autospeciale de intervenție și echipamente specifice pompierilor. Acestea au fost donate de mai multe unități de pompieri din Germania, partenerii salvatorilor bistrițeni.
Autocarul echipei de handbal Gloria Bistrița implicat într-un accident în județul Sălaj acum 2 zile - Autocarul echipei de handbal Gloria Bistrița a fost implicat într-un accident în județul Sălaj, în drum spre casă. Un autoturism ar fi intrat cu viteză într-o curbă, iar autocarul a lovit un cap de pod.
Și-a lăsat fiica cu probleme psihice să hoinărească prin oraș. Cum a fost pedepsită bistrițeanca inconștientă acum 2 zile - O bistrițeancă și-a lăsat fiica cu probleme psihice să hoinărească prin oraș. Aceasta a fost găsită la câțiva kilometri buni de casă, de către polițiștii locali. După ce au dus-o acasă, agenții au și „pedepsit-o” pe mama acesteia:
Munții Călimani, cea mai populară destinație a weekendului pentru sportivi. Via Maria Theresia la ediția cu numărul VI acum 2 zile - Locul de întâlnire pentru sportivi weekendul acesta este Via Maria Theresia, cea mai lungă potecă tematică din munții României. Munții Călimani găzduiesc cea de-a VI-a ediție a competiției care a reunit 850 de sportivi din țară și din străinătate.