-3.3 C
Bistrița
miercuri, februarie 1, 2023

Alo!?! Primăria Bistrița, marcajele le faceți cu lavabilă? Țin de-o ploaie!

În ultima perioadă, angajații DSP Bistrița au fost văzuți prin oraș, trasând marcajele rutiere. Totuși, unele dintre ele dispar… după o ploaie. Reprezentanții DSP Bistrița spun însă că vopseaua folosită e una specială, iar banii dați pentru aceasta nu sunt chiar puțini.

Uite marcajul rutier! Nu mai e! Uite trecerea de pietoni! Nu mai e trecerea de pietoni! Cam asta au observat bistrițenii că se întâmplă în municipiu.

Cel mai elocvent exemplu a fost cel al noii treceri de pietoni din dreptul Prefecturii. Despre acest lucru, Bistrițeanul.ro a scris aici:

Trecerea de pietoni de la Prefectură, vizibilă până la prima ploaie. Municipalitatea a ieșit cu pensula la două luni de la inaugurare

Totuși, reprezentanții DSP Bistrița spun că altul a fost motivul intervenției.

„La aproape două luni după ce am trasat trecerea respectivă de pietoni, am intervenit în zonă pentru trasarea parcărilor și a altor marcaje rutiere. Și atunci am decis să mai dăm încă o dată și peste trecerea de pietoni”, a declarat Ioan Crețiu, șeful DSP BN.

Acesta a mai explicat că se folosește o vopsea specială.

„Folosim vopsea acrilică de marcaje rutiere albă, care are agent tehnic. Se organizează licitații. Ultima licitație a fost câștigată de SC Chimtitan SRL din București. Am cumpărat de la ei 8000 de kilograme, la prețul de 5,5 lei/kg, fără TVA”, a explicat Crețiu.

Această vopsea se folosește la trasarea marcajelor rutiere verticale. Trebuie aplicată când șoseaua e uscată, afară să fie minim 5 grade Celsius, iar după aplicare, nu trebuie să se treacă peste ea pentru aproximativ 30 de minute. Iar perioada de „valabilitate” e de 6 luni. Aceasta e legea în ce privește densitatea trasării marcajelor.

„Pentru marcajele longitudinale, nu ne ocupăm noi. Licitația a fost câștigată de o firmă din Cluj-Napoca, ce folosește tot același tip de vopsea. Am contractat marcarea a 8.500 mp de marcaje longitudinale, cu 9,48 lei/mp fără TVA. Aceștia au trasat deja prin oraș aceste marcaje, dar se vor întoarce pentru a trasa marcajele longitudinale pe străzile care au fost asfaltate în ultima perioadă”, a mai spus șeful DSP BN.

Conform legislației, marcajele ar trebui refăcute primăvara și toamna, însă nu totdeauna se fac așa. Iar valabilitatea de 6 luni e în condiții optime, în zonele des tranzitate fiind imposibil să reziste atât de mult.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: