FII REPORTER: După experiența de azi-noapte de la Centrul de Permanență, nu mai intru nici de sunt pe moarte

FII REPORTER: După experiența de azi-noapte de la Centrul de Permanență, nu mai intru nici de sunt pe moarte

Un cuplu s-a prezentat azi-noapte la Centrul de Permanență din Subcetate. Doar că atitudinea doctorului nu a fost cea așteptată. „Să mă umilească și mai mult? Nici dacă eram pe moarte nu mai intram!”, au spus aceștia.

În cartierul Subcetate s-a deschis, acum patru luni, un centru de permanență medicală. Mai mulți medici de familie fac de gardă, prin rotație.

Un cuplu de bistrițeni s-a prezentat azi-noapte acolo, soția fiind bolnavă.

De ieri se simțea rău soția. Am luat tratament de la farmacie, dar azi noapte a fost mai rău. Am zis că nu e chiar de urgență – spital și că poate primim ceva sprijin de la Centru. Am mers pe la 4 dimineața”, ne-a povestit Cristian.

Doar că la Centrul de permanență, atitudinea medicului a fost total nepotrivită.

„Am ajuns și ușa era închisă. Am sunat. Am așteptat puțin și apoi am mai sunat scurt de două ori. Puțin însemnând 1-2 minute. După încă vreun minut când am dat să plecăm, a ieșit medicul cu o falcă în cer și una în pământ că de ce ne permitem să sunăm de trei ori. Am dat să zic ceva, luat prin surprindere de atitudinea lui, și obosit fiind nu știu ce m-am bâlbâit pe acolo, iar el a început să mă imite”, a mai spus bistrițeanul.

Mai mult, când i-a cerut să se prezinte, răspunsul medicului ar fi fost unul halucinant: „Da ce… Vrei să-mi faci reclamație?

Reporterii Bistrițeanul.ro s-au prezentat puțin înainte de ora 07:00 la centrul de permanență, unde l-au găsit pe medicul Daniel Kis.

„Nu e vorba că nu am vrut să îi ajut. Deci atâta le-am spus. O tot apăsat de nu știu câte ori. Eram dincolo și până mi-am luat halatul și am venit la ușă, ei stăteau cu degetul pe sonerie. Și atâta le-am spus – vă rog frumos, puteați să sunați o singură dată și eu veneam. Atât. Nu i-am certat, nu le-am făcut nimic. I-am invitat pe urmă înăuntru și au refuzat să vină. Atât”, a explicat medicul pentru Bistrițeanul.ro.

Cristian recunoaște că i-a invitat înăuntru, însă nu au mai vrut să meargă.

Păi la cum ne-a tratat și dacă eram pe moarte nu am mai fi putut intra. Ce urma dacă intram? Să ne umilească și mai mult? Și de atitudinea lui și de faptul că a început să mă imite – ironizeze… Acolo ce scuze are?”, a spus Cristian.

Atitudinea ironică și de superioritate a medicului a fost prezentă inclusiv în discuția cu reporterii.

Reporter: „Nu mi se pare normal să îi certați. Atitudinea nu a fost una potrivită!

Medic: „Mai aveți și alte întrebări? Altceva? Alte sfaturi dacă mai aveți de dat?”, a întrebat ironic medicul, conversația fiind întreruptă de un tânăr care s-a prezentat la Centrul de permanență cu o problemă de sănătate.

Reporter: „Da! Ați putea să nu mai fiți ironic!

 

 

 

 

 

INEDIT: Ies la lumină fascinante poveşti despre aviatori şi avioane de acum 75 de ani noiembrie 14, 2019 - Bistriţenii pasionaţi de istorie vor putea descoperi detalii captivante despre destinele unor aviatori, dar şi poveşti fascinante despre locurile în care s-au prăbuşit avioane pe aceste meleaguri, acum 75 de ani.
Prins drogat, la volan, pe străzile din Bistrița! noiembrie 14, 2019 - Polițiștii au oprit aseară în trafic un autoturism. Șoferul s-a dovedit a fi drogat. Mai mult, pasagerul din dreapta avea și un pliculeț cu substanțe vegetale. 
Mâine începe Bistriţa Folk: Întâlnire de suflet la Biblioteca „George Coșbuc”, concerte la „Dacia” noiembrie 14, 2019 - Ediția 2019 a Festivalului Național Bistrița Folk va debuta mâine, la prânz, la Biblioteca Judeţeană „George Coșbuc” din Bistriţa, cu o întâlnire de suflet. Vineri și sâmbătă, începând cu ora 18.00, la Centrul Cultural Dacia se vor derula concertele folk şi concursul dedicat tinerilor iubitori ai acestui gen muzical. 
OFICIAL! Alocațiile copiilor vor crește din 2020. Legea a fost promulgată noiembrie 14, 2019 - Vești bune pentru părinți și copii! Acum totul e oficial! Valoarea alocației de stat va crește în fiecare an, din anul 2020! Legea a fost promulgată de președintele României.
Big Brother și-n Sîngeorz! Câte camere vor urmări orice mișcare din orașul stațiune: noiembrie 14, 2019 - În tot mai multe localități se instalează camere de supraveghere. O astfel de decizie a luat și primarul orașului stațiune. Zeci de camere vor fi montate în perioada următoare.
TRAFIC DE MINORI: Mamă și fiică reținute! noiembrie 14, 2019 - Ieri au avut loc trei percheziții domicilare pe raza județului nostru. S-ar părea că patru bistrițeni ar fi racolat, transportat și obligat minore să se prostitueze. Două fe,mei au fost reținute.
Hyundai dezvăluie primele detalii despre revoluţionarul concept SUV plug-in hybrid noiembrie 14, 2019 - Hyundai dezvăluie imagini şi un material video despre conceptul inovator de clasa SUV cu sistem de propulsie plug-in hybrid. Acesta va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.
FOTO „Pepinieră” de handbaliste de performanță. Cum au fost convinse aproape 300 de fete să facă sport noiembrie 14, 2019 - După ce decenii sportul simbol al județului a fost fotbalul, autoritățile județene au schimbat macazul în ultimii ani și s-au concentrat asupra handbalului. Județul nu a ajuns doar să aibă o echipă în cele mai bune 5 din țară, ci își face propria pepinieră de handbaliste de performanță.
Bunicul agresor pus sub control judiciar. DE la ce a pornit totul: noiembrie 14, 2019 - Un incident mai puțin obișnuit a avut loc ieri la Căminul de bătrâni din municipiu. Un bunic a fost înjunghiat de un altul, cu doi ani mai tânăr. Victima a ajuns la Cluj. DE la ce a pornit totul:
GRAV şi ILEGAL, în Ilişua! Autorităţile îşi bat joc de un monument de importanţă naţională noiembrie 14, 2019 - Autorităţile din Uriu, care ar trebui să vegheze ca legea să fie respectată şi în Ilişua, îşi bat joc de unul dintre monumentele de importanţă naţională.
ÎNGRIJORĂTOR: Bistrițenii continuă să-și radieze firmele! noiembrie 14, 2019 - Numărul firmelor bistrițene radiate în primele 9 luni e mai bine de dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, Bistrița Năsăud se clasează pe locul III la nivel național în ce privește creșterea semnificativă a radierilor. Numai în luna septembrie, zeci de bistrițeni au pus lacătul pe firme.
Aquabis: Două străzi din Bistriţa, fără apă potabilă astăzi noiembrie 14, 2019 - Două străzi din Bistriţa rămân astăzi fără apă. Cei de la Aquabis au de montat  un reductor de presiune pe conducta de distribuție a apei potabile.
REVOLTĂ a primarilor pe firma care adună gunoaiele: „Am ajuns să fim exploatați de Supercom!” noiembrie 14, 2019 - Prețurile practicate de SRL-ul care colectează gunoaiele, care cresc precum Făt Frumos, încep să revolte inclusiv primarii din mediul rural, care spun că au ajuns să fie exploatați de Supercom, iar cetățenii îi arată cu degetul din cauza dărilor mari la gunoi.
GRATUIT! Astăzi și mâine, testări ale glicemiei, la Policlinică: noiembrie 14, 2019 - Cu ocazia ZIlei Mondiale a diabetului, unitățile medicale oferă testări gratuite. Două zile la rând, la Policlinia Bistrița puteți să vă testați glicemia. Fii înțelept și rămâi sănătos:
FOTO/VIDEO: Incendiu devastator în Șanț. Patru familii au rămas fără locuințe noiembrie 14, 2019 - Cel mai violent incendiu din ultimii ani, înregistrat în județul nostru a avut loc la miezul nopții. Patru case din localitatea Șanț s-au făcut scrum. 15 persoane care locuiau în casele cuprinse de flăcări au rămas pe drumuri.