Ford dezvăluie o gamă de vehicule electrificate care va depăși gama de modele cu motorizări convenționale benzină și diesel până în 2022

Ford dezvăluie o gamă de vehicule electrificate care va depăși gama de modele cu motorizări convenționale benzină și diesel până în 2022

Ford lansează în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt cea mai puternică gamă de vehicule electrificate din istoria sa. Aceasta include noul Puma EcoBoost Hybrid, noile modele plug-in hybrid Explorer și Tourneo Custom și noua generație a SUV-ului Kuga – primul model Ford care este oferit în versiuni de propulsie mild-hybrid, full-hybrid și plug-in hybrid.

 • Momentul de cotitură dinspre motorizările convenționale benzină sau diesel către cele electrificate este așteptat până în 2022. În acel moment, mai mult de 50% dintre vehiculele Ford destinate transportului de pasageri vor fi electrificate.
 • Noile soluții de încărcare domestică de tip wall box vor reduce timpul de încărcare cu până la o treime pentru clienții modelelor plug-in hybrid Ford. Serviciile de instalare și tarifele bazate pe energie verde vor fi oferite în parteneriat cu șase furnizori europeni de top, printre care Centrica.
 • O nouă aplicație pentru telefon permite acces facil la mai mult de 118.000 de puncte de încărcare în Europa în parteneriat cu NewMotion.
 • Ford Puma – un nou capitol în identitatea de design Ford – își face debutul la un salon auto, fiind dezvăluit în premieră în echiparea de top Puma Titanium X.
 • Vizitatorii Salonului Auto vor putea să experimenteze primul simulator de accelerație a vehiculelor electrice și o serie de activități bazate pe realitatea augmentată. Acestea fac parte din noua serie de experiențe Go Electric.

Ford demonstrează în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, implicarea în viitorul electrificat al clienților săi.

Compania a dezvăluit cea mai completă gamă de vehicule electrificate din istoria sa, acestea urmând să ajute la o rocadă între vânzările de modele electrificate și cele cu motorizări convenționale pe benzină și diesel în Europa până la finalul anului 2022.

În cursul acestui an, Ford a anunțat că fiecare model din gamă va include cel puțin o versiune electrificată – mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau full-electric – dezvoltând astfel una dintre cele mai complexe game dedicate clienților europeni. Compania va lansa 17 vehicule electrificate până în 2024, opt dintre acestea fiind prezentate în premieră în 2019.

Ford se așteaptă ca motorizările electrificate să reprezinte mai mult de jumătate din vânzările companiei până la finalul anului 2022, creând o rocadă între versiunile electrificate și cele convenționale benzină și diesel. Până în acel moment, compania se așteaptă ca vânzările totale de mașini electrificate depășească un milion de exemplare.

“Pe măsură ce electrificarea devine curentul principal de dezvoltare al industriei auto, creștem substanțial numărul de opțiuni cu propulsie electrificată pentru clienții noștri, care vor putea să aleagă varianta care se potrivește cu nevoile lor”, spune Stuart Rowley, președinte Ford Europa. „Prin facilitatea tranziției către un vehicul electrificat, estimăm ca până în 2022, majoritatea vânzărilor noastre de autoturisme să fie reprezentată de modele electrificate.”

Standul complet electrificat pe care Ford îl dezvăluie la Salonul Auto de la Frankfurt este populat de cea mai complexă gamă de mașini cu propulsie alternativă pe care a prezentat-o vreodată compania. Lista de modele include:

 • Versiunea Kuga Plug-In Hybrid a noii generații a SUV-ului compact Ford – Kuga devine astfel cel mai electrificat vehicul din istoria Ford, fiind primul care oferă variante de propulsie mild-hybrid, full-hybrid cu auto-încărcare și plug-in hybrid.
 • Noul Explorer Plug-In Hybrid, SUV care le oferă pasagerilor șapte locuri, și noul Tourneo Custom Plug-In Hybrid, care oferă spațiu pentru până la opt pasageri – ambele pun la dispoziția clienților autonomie pur electrică în paralel cu libertatea și cu autonomia permise de un motor tradițional pe combustie.
 • Noul Puma EcoBoost Hybrid, un crossover compact inspirat din lumea SUV-urilor care oferă tehnologie mild-hybrid ce reduce emisiile de CO2, optimizând în același timp consumul și oferind o experiență de șofat plină de satisfacții. Modelul va fi prezentat în premieră în stilata versiune de echipare Titanium X.
 • Noul Ford Mondeo Hybrid wagon, cu tehnologie de auto-încărcare, model care beneficiază de un sistem propulsie full-hybrid ce combină un motor pe benzină cu unul electric. Tehnologia este o alternativă convingătoare la tehnologia diesel și permite o rulare rafinată în modul complet electric în special în oraș și în scenarii de șofat care presupun opriri și porniri dese.

Noul SUV electric de performanță inspirat de Mustang va sosi în 2020 și va oferi posibilitatea de încărcare rapidă, autonomia pur electrică țintită de acest model urmând să fie de 600 de kilometri conform metodei de calcul World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP)*.

“Nu există o soluție atotcuprinzătoare când vine vorba de electrificare – circumstanțele și necesitățile de transport ale clienților diferă”, spune Joerg Beyer, director executiv al biroului de Inginerie în cadrul Ford Europa. “Strategia noastră este să identificăm și să oferim opțiunea de motorizare electrificată potrivită pentru vehiculul potrivit, transformând experiența clienților noștri cu astfel de mașini într-una agreabilă”.

Soluții facile de încărcare

Ford va colabora cu șase furnizori de energie din toată Europa, pentru a le putea oferi clienților de vehicule electrificate servicii de încărcare domestice de tip wall box și acces la tarife bazate pe energie verde, permițând în acest fel o încărcare mai simplă, mai rapidă și mai puțin costisitoare a mașinilor electrificate.

Colaborarea recent anunțată cu Centrica va pune la dispoziție aceste servicii în Marea Britanie și Irlanda. De asemenea, partenerii Ford din zona de energie vor sprijini prin serviciile lor de instalare rețeaua de dealeri Ford din Europa.

Soluția wall box dezvoltată de Ford permite o putere de încărcare cu până la 50% mai mare față de o priză domestică normală, reducând astfel timpii de încărcare cu până la o treime pentru clienții modelelor Ford plug-in hybrid care doresc să alimenteze bateria mașinii în garajul propriu.

“Parteneriatele noastre cu aceste companii de top din domeniul energetic, inclusiv Centrica, ne permit să oferim o experiență completă pentru încărcarea mașinii, inclusiv furnizare, instalare și tarife speciale bazate pe energia verde pentru wall box-ul nostru cu încărcare rapidă”, spune Roelant de Waard, vicepreședinte al birourilor de Marketing, Vânzări și Service în cadrul Ford Europa.

Ford lansează, de asemenea, o aplicație pentru telefon și tabletă care le permite posesorilor și operatorilor de mașini plug-in hybrid să localizeze facil punctele de încărcare, să ajungă la ele și să plătească pentru încărcare. În parteneriat cu NewMotion, Ford oferă acces la una dintre cele mai extinse rețele de stații de încărcare la nivel european. Noua aplicație va permite accesul și plata rapide la peste 118.000 de puncte de încărcare aflate în 30 de țări de pe Continent. Clienții vor putea să utilizeze aceste stații inițiind și plătind serviciile de încărcare cu un singur cont de utilizator, rezultatul fiind o experiență simplificată de utilizare.

În plus, aplicația de mobil FordPass și modemul FordPass Connect, integrat în vehicule, le permit șoferilor să monitorizeze de la distanță nivelul de încărcare a bateriei.

 Seria de experiențe Go Electric debutează la rândul său la Salonul Auto de la Frankfurt, ajutând la de-mistificarea electrificării în fața clienților. Vizitatorii secțiunii Go Electric vor descoperi exponate interactive, experiențe captivante și un simulator de accelerație a mașinilor electrice care va fi prezentat aici în premieră mondială.

În cadrul Go Electric, vizitatorii se vor întâlni cu o gamă de experiențe concepute pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine tehnologiile de astăzi și de mâine, dar și să descopere cele mai bune soluții pentru nevoile fiecăruia.

Lista de experiențe Go Electric include:

 • Un simulator de accelerație a mașinilor electrice care replică senzațiile pe care le oferă accelerația liniară a acestui tip de propulsie.
 • O călătorie prin realitatea augmentată în care fiecare tip de propulsie oferit de Ford este prezentat și explicat în detaliu: de la tehnologia mild-hybrid la 48V de pe noul Ford Puma, până la cea complet electrică care va fi oferită pe vii SUV-ul de performanță inspirat de Mustang.
 • O experiență tactilă interactivă care îi va ajuta pe clienți să aleagă cea mai bună variantă de propulsie pentru nevoile lor.
 • Un exponat care utilizează hardware real cu ajutorul căruia clienții vor înțelege cât de repede pot fi încărcate vehiculele plug-in hybrid și cele full-electrice în multiple scenarii.

Vizitatorii pot să experimenteze secțiunea Go Electric în cadrul Salonului auto de la Frankfurt până în 22 septembrie. Ulterior, seria de experiențe va face un tur european care va trece prin Italia (25 octombrie – 4 noiembrie), Franța (16-24 noiembrie), Spania și Marea Britanie în 2019 și la începutul anului 2020.

Pentru informaţii cu privire la ofertele de preţ a  intregii game Ford, vă aşteptăm la showroom-ul CENTRAL MOTORS, din Bistriţa, cartier Viisoara, Nr. 301 A, sau ne puteţi contacta la numărul de telefon 0263 222 888.

Vrei specializare în Inginerie Managerială sau Științele Comunicării? Ești binevenit la Universitatea Ecologică din București, Centrul Bistrița iunie 3, 2020 - Vrei să te specializezi în Inginerie Managerială sau Științele Comunicării? La Universitatea Ecologică din București, Centrul Bistrița au început înscrierile! Care este data limită: 
Un bărbat și-a găsit sfârșitul, în timp ce se afla în carantină iunie 3, 2020 - Un bărbat întors din Germania nu a respectat măsura izolării la domiciliu și a fost plasat în carantină instituționalizată. În cursul zilei de astăzi acesta nu și-a ridicat micul dejun și prânzul. Jandarmii care asigurau paza au verificat dacă sunt nereguli, moment în care l-au găsit pe bărbat în stare de inconștiență. Din păcate bărbatul a decedat.
CRUNT! Și-a lovit cu pumnii și picioarele fetița de doar doi anișori iunie 3, 2020 - La aproape doi ani de la comiterea unor fapte de neimaginat asupra propriului copil, o bistrițeancă este trimisă în judecată. Aceasta va răspunde în fața judecătorilor, după ce și-a lovit fetița de doar doi anișori cu pumnii și picioarele.
Autoritățile locale, nevoite să „se spele pe cap” cu cei carantinați forțat și să recupereze singure banii pe cazare iunie 3, 2020 - Cei care nu respectă măsura izolării la domiciliu și sunt prinși brambura pe străzi sunt obligați să stea în carantină 14 zile și să suporte costurile cu cazarea și masa, adică în jur de 1.000 de euro. Autoritățile locale trebuie să se descurce și să recupereze aceste sume de la cei carantinați forțat, care, se pare, nu prea se grăbesc să achite facturile.
În Los Angeles, în schimbul pașilor de dans a ajuns instructor de fitness, inclusiv pentru persoane cu dizabilități iunie 3, 2020 - Cristian Pavel este un tânăr instructor de fitness din Bistrița. Când era copil visa să ajungă gimnast, apoi fotbalist, dar dansul l-a ajutat să-și descopere adevărata pasiune, în Los Angeles, unde a plecat să trăiască “visul american”. Acolo, dansul sportiv învățat acasă l-a ajutat să supraviețuiască, iar în schimbul pașilor de rumba și merengue a...
Ionuț Simionca (PMP): Datorită unor măsuri imposibil de respectat, proprietarii teraselor riscă amenzi enorme iunie 3, 2020 - Măsurile de relaxare adoptate de la începutul lunii au oferit o gură de aer proaspăt proprietarilor de terase, care au fost lăsați să deschidă pentru public, dar numai în anumite condiții foarte stricte care, în unele cazuri, riscă să se întoarcă împotriva întreprinzătorilor.
Bistrița-Năsăud: Trei cazuri pozitive în ultimele 24 de ore! La nivel național, 19.669 persoane infectate iunie 3, 2020 - Avem 343 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate trei cazuri noi de infecție cu coronavirus. La nivel național, în același interval de timp au fost raportate 152 de cazuri noi de infecție.
FOTO: Lupii fac prăpăd pe Valea Ilvelor! Au omorât zeci de animale iunie 3, 2020 - Gospodarii de pe Valea Ilvelor sunt terorizați de lupi. Atacurile se dau în zona de graniță dintre Leșu Ilvei și Ilva Mare. Deja au omorât zeci de viței și de oi. Cei de la Fondul de Vânătoare le-au transmis sătenilor că nu au voie să vâneze lupii.
FOTO/VIDEO: Investiții de peste 40 milioane euro, la Năsăud. Proiectul la care primarul Mircea Romocea ține foarte mult iunie 3, 2020 - Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul.ro, primarul Mircea Romocea, a vorbit despre proiectele aflate în derulare în Năsăud. Sunt investiții de peste 40 de milioane de euro care se vor pune în practică, a subliniat Mircea Romocea. Mircea Romocea, primarul din Năsăud, a precizat că din bugetul local, s-a...
FOTO – Sebiș: „Înarmați” cu găleți, sătenii au ajutat la stingerea unui incendiu, folosind apă din râu iunie 3, 2020 - Un incendiu a izbucnit azi-noapte la o distilerie de țuică din Sebiș. Deși era în toiul nopții, sătenii s-au „înarmat” cu găleți și au ajutat la stingerea incendiului. Au folosit apă din râul care se afla în apropiere.
VIDEO: IMPACT puternic între un autoturism și un tractor în Ilișua iunie 3, 2020 - Un accident rutier a avut loc în Ilișua. Un bărbat care conducea un tractor a virat stânga, fără să se asigure. Autoturismul care era angajat în depășirea sa l-a lovit din plin. VEZI imagini cu momentul impactului:
Aquabis: O avarie accidentală afectează trei localități din județ. Stradă din Bistrița, fără apă iunie 3, 2020 - O avarie accidentală va afecta astăzi, până după-amiază, trei localități din Bistrița-Năsăud, anunță Aquabis.
Raul Gălan despre protestele din SUA: „Rasismul și inegalitatea socială extremă sunt cauzele majore ce provoacă aceste proteste” iunie 2, 2020 - În Statele Unite ale Americii protestele violente şi ciocnirile între manifestanţi şi forţele de ordine continuă după ce un bărbat de culoare a fost călcat pe gât de un polițist. Bistrițeanul Raul Gălan care se află în SUA face o clarificare referitoare la aceste evenimente, văzute de la fața locului. „Rasismul e foarte real atât în viața de zi cu zi, cât și la nivel structural”, spune tânărul.
Bistrița-Năsăud înregistrează încă un deces al unui bistrițean infectat cu COVID-19 iunie 2, 2020 - Grupul de Comunicare Strategică a emis un nou raport privind numărul de decese al românilor depistați cu COVID-19. Printre ultimele decese anunțate în urmă cu puțin timp se numără și un bistrițean.
OAMENI din BN: Eric Stana, absolvent CNAM, despre Romania Skillers. „Cel mai avantajos job în viitor, pentru tineri!” iunie 2, 2020 - Eric Stana a absolvit recent Colegiul „Andrei Mureșanu” din Bistrița și se pregătește pentru examenul de Bacalaureat. Din martie 2014, în timpul liber se ocupă de canalul Romania Skillers, pe Youtube. Se pot câștiga, uneori, sume exorbitante de milioane de euro. Cel mai bun lucru pe care l-a învățat în cei 5-6 ani de Youtube? „Merită să fii tu însuți. În orice situație și indiferent de circumstanțe...”
Vrei să te faci asistentă medicală? Au început înscrierile la Școala Sanitară Postliceală „Carol Davila” iunie 2, 2020 - Școala Sanitară postliceală „Carol Davila” Bistrița organizează sesiune de admitere pentru anul școlar 2020 / 2021.
Bătăușul de la KFC, reținut! Azi instanța va decide luarea unei măsuri preventive: iunie 2, 2020 - Prima zi de libertate ar putea fi ultima, cel puțin pentru o perioadă, pentru un tânăr din Bistrița. Acesta a lovit cu pumnul și accidentat cu mașina pe un alt tânăr. Întreaga scenă a avut loc ieri, la KFC.
S-a decis! CE se întâmplă cu mult așteptatele festivaluri UNTOLD, NEVERSEA și Electric Castle: iunie 2, 2020 - Tinerii, și nu numai, aștepau cu mare drag perioada verii. Festivalurile din sezonul cald adunau mii de persoane și distracția era la maxim. Pandemia de coronavirus a dat însă multe planuri peste cap. CE au decis organizatorii legat de festivalurile UNTOLD, NEVERSEA și Electric Castle:
VIDEO: Doi cai frumoși, noaptea, pe DJ 172 C iunie 2, 2020 - S-a întâmplat azi-noapte, pe drumul care leagă Ilva Mică de Strâmba. Doi cai se plimbau pe carosabil. La un moment dat, erau deja agitați din cauza mașinilor care treceau prin zonă. Frumoși, frumoși, dar periculoși... mai ales la ora respectivă... în trafic.
Bistrița-Năsăud: Patru cazuri pozitive în ultimele 24 de ore! La nivel național, 19.517 persoane infectate iunie 2, 2020 - Avem 340 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate patru cazuri noi de infecție cu coronavirus. La nivel național, în același interval de timp au fost raportate 119 de cazuri noi de infecție.
Ultimul răcnet, la Liceul de arte „Corneliu Baba” din Bistrița! iunie 2, 2020 - Elevii Liceului de arte „Corneliu Baba” au toate motivele să fie încântați. Au primit, zilele trecute, câteva intrumente de ultimă generație, dotate cu programe de utilizare a tehnologiei în creație. Liceul de Arte Corneliu Baba devine astfel singurul din județ care poate să furnizeze servicii specializate pe acest segment de piață.
Șase luni – Atât va ”suporta” pământul mașinile abandonate! Iar autoritățile pot chiar să le vândă iunie 2, 2020 - Un proiect de lege reglementează problema mașinilor abandonate. Astfel, după șase luni de zile, dacă nu e mutată sau revendicată, va fi luată de pe domeniul public. AFLĂ detalii și cine mai trebuie să-și dea acordul:
VIDEO – Un bistrițean a încercat un „botez” ad-hoc într-o baltă, dis-de-dimineață. Un polițist și un pompier l-au „salvat” iunie 2, 2020 - Intervenție neobișnuită pentru pompierii bistrițeni în această dimineață pe strada Burgului din municipiu. După ce a fredonat câteva cântece religioase, un bărbat s-a aruncat într-un bazin cu apă adânc de 4 metri. Acesta s-a ales cu o hipotermie, apa având doar 9 grade.
BN: Încă un deces în contextul pandemiei! Al 29- lea iunie 2, 2020 - Grupul de Comunicare Strategică a transmis o nouă informație privind decesele survenite în contextul pandemiei. Dacă la nivel național numărul deceselor ajunge la 1.279, la noi în județ s-a înregistrat al 29-lea.
Aquabis: Defecțiune pe rețeaua de apă, în patru localități ale județului. Stradă din Năsăud, fără apă potabilă până mâine iunie 2, 2020 - S-a înregistrat o defecțiune, pe rețeaua de apă, în două localități ale județului - anunță Aquabis. O stradă din Năsăud rămâne fără apă, până mâine:
FOTO/VIDEO: Prima zi de „liber” la terase! Bistrițenii nu s-au lăsat speriați de nori iunie 1, 2020 - Terasele din centrul istoric au fost luate cu asalt de bistrițenii care așteaptă de luni bune să se relaxeze la un suc în aer liber. Administratorii de localuri s-au adaptat și au făcut tot posibilul să respecte regulile impuse de Ministerul Sănătății, iar clienții nu s-au lăsat așteptați.
FOTO/VIDEO: Un bărbat a fost spulberat de tren în Livezile iunie 1, 2020 - Un grav accident a avut loc în localitatea Livezile. O persoană a fost lovită de tren. Victima prezenta leziuni incompatibile cu viața.
BN: S-a înregistrat al 28-lea deces al unei persoane diagnosticate cu COVID 19 iunie 1, 2020 - Grupul de Comunicare Strategică a transmis alte decese survenite în rândul celor depistați pozitiv cu COVID 19. Printre ele, și un bistrițean. Astfel, la nivelul județului, numărul celor decedați și depistați cu COVID 19 ajunge la 28.
FOTO/VIDEO – Agresiune la KFC: Ar fi primit un pumn și apoi ar fi fost târât după mașină iunie 1, 2020 - S-a întâmplat în urmă cu puțin timp, la KFC. Între doi bărbați s-a iscat o neînțelegere. Iar unul s-a ales cu un pumn, fiind târât după mașină. AFLĂ detalii:
TRIUMF: De la liceul din Bistrița, la prestigiosul Conservator din Amsterdam! Zeci de alte premii, în plină pandemie iunie 1, 2020 - Chitaristul Alexandru Grecu, absolvent al Liceului de muzică „Tudor Jarda”, a fost admis la prestigiosul Conservator din Amsterdam. Nu este singurul elev care a punctat o victorie. Deși au traversat o perioadă dificilă, în care mulți s-au străduit să-și mențină echilibrul – micii muzicieni de la „Tudor Jarda” se pot lăuda cu zeci de premii cucerite la concursurile online.