FOTO/VIDEO. Neobişnuit şi răscolitor concert: Eduard Kunz şi Yuri Medianik au umplut până la refuz Sinagoga

FOTO/VIDEO. Neobişnuit şi răscolitor concert: Eduard Kunz şi Yuri Medianik au umplut până la refuz Sinagoga

Neobişnuit şi răscolitor concert, ieri seară, la Singogă: pianistul Eduard Kunz s-a prezentat din nou impecabil în faţa melomanilor din Bistriţa. De data aceasta într-o neobişnuită formulă, alături de violonistul şi acordeonistul Yuri Medianik din Rusia. Au fost aplaudaţi frenetic, minute în şir, de admiratorii care au umplut până la refuz Sinagoga.

Numit de The Guardian un pianist magnific şi considerat de BBC între primii zece pianiști ai lumii, Eduard Kunz s-a născut în Siberia, a urmat o şcoală pentru copii supradotaţi şi şi-a dat doctoratul în muzică la Moscova şi Cambridge. A susţinut recitaluri în marile săli de concert ale lumii – iar ieri seară i-a răsfăţat pe melomaniidin Bistriţa cu câteva bijuterii muzicale.

A fost acompaniat de violonistul şi acordeonistul rus Yuri Medianik, cel care a şi deschis concertul cu seducătoarele preludii ale lui Bach.

A urmat o tulburătoare şi sobră meditaţie impresionant „coordonată” de pianistul Eduard Kunz care a interpretat 4 sonate ale lui Domenico Scarlatti.

În partea a doua a concertului, Eduard Kunz şi Yuri Medianik s-au dezlănţuit într-o explozie de ritmuri pasionale, cucerindu-şi definitiv publicul:

Concertul s-a încheiat cu emoţionanta compoziţie a lui Jerzy Petersburski – Soare înșelător (tema muzicală a filmului cu același nume regizat de Nikita Mihalkov și distins cu Oscar în 1994).

Yuri Medianik a studiat muzica la Moscova și Sankt Petersburg, ajungând să stăpânească nu doar acordeonul, ci şi vioara. A absolvit Conservatorul din Moscova şi Academia de Muzică Gnessin. Cântă la bayan (acordeon cu butoane) dar este şi un dirijor apreciat. La primul său turneu avea vârsta de 10 ani, la 14 ani înregistrând primul CD, alături de orchestra de cameră Bochum din Germania

Yuri Medianik a câștigat numeroase competiții ca acordeonist și violonist iar la 15 ani devenea membru de onoare al Conservatorului Kaunas din Lituania.

Din 2014, Yuri Medianik este managerul Teatrului de Operă Novaya din Moscova, iar în 2016, muzicianul a devenit fondator și dirijor al VGTRK Orchestra – Compania de Stat de Televiziune All-Russian Broadcasting. Compusul unic al orchestrei combină instrumentele academice cu seturi de tobe, chitare, sintetizatoare și secțiune din alamă. Orchestra interpretează muzică din diferite perioade și genuri, de la arie de operă barocă până la jazz. Din 2017, Yuri Medianik este şi ambasadorul unei fundaţii caritabile care se ocupă de copii bolnavi.

Într-un memorabil interviu pentru Scena9.ro, Eduard Kunz mărturisea că “după 17 taxiuri, 2 avioane, 4 trenuri ajungi în faţa unor oameni care nu înţeleg felul tău de a trăi – şi nu este vina lor. Nu înţeleg cât de mult contează fiecare minut din viaţa ta. Apoi te aşezi la pian şi, să zicem, lipseşte o coardă…

Trăim vremuri în care aproape în orice domeniu pare să fi dispărut profesionalismul. Taximetriştii nu ştiu unde să meargă, magazinele nu ştiu ce vând, băncile nu vor decât să-ţi fure banii. Profesionalismul pare să fi dispărut cu totul. Pentru cineva care face acelaşi lucru de 30 de ani – oamenii şi realitatea pot fi uneori extrem de enervante… Şi trebuie să te mulţumeşti şi cu asta. Nu poţi schimba oamenii. Nu poţi decât să îţi schimbi percepţia asupra lucrurilor. Iar acesta este un proces interior permanent… Poate fi provocator… Dar până acum a meritat…”

ALEGERI 2019: Cum face PSD campanie. Dezvăluirile lui Klaus Iohannis noiembrie 17, 2019 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România Normală este o Românie în care PSD nu se regăseşte nici în conducerea statului, nici în conducerea judeţelor. El a acuzat PSD că împroaşcă venin, minciuni şi fake news.
Rostul de dimineaţă: Cum ne credem şi cum suntem de fapt… noiembrie 17, 2019 - Cum ne credem şi cum suntem de fapt… Cum e distribuită puterea la noi? Cât de religioşi ne credem şi cât suntem în realitate…?! Cât de masculini, servili, liberi sau ospitalieri ne credem? Cum suntem în realitate...?
La Spital, ca-n marile centre: O comisie de medici analizează fiecare caz și stabilesc împreună tratamentul! noiembrie 17, 2019 - Un chirurg din cadrul Spitalului Județean a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro. Acesta a vorbit despre relația extraordinară care există între chirurgi. Dar a explicat că există și o comisie oncologică ce dezbate fiecare caz în parte. ”Ne consultăm ca să putem lua cea mai bună decizie pentru pacient!” a explicat dr Radu Elisei.
FOTO – GROAZNIC: Bunic mort într-un incendiu în Budac noiembrie 17, 2019 - Pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu, în Budacu de Sus. Din nefericire, după ce locuința a ars în întregime, înăuntru a fost găsit cadavrul unui bărbat.
VIDEO – Klaus Iohannis: PNL BN, ați câștigat bronzul! Vreau să câștigați atâtea primării încât sediul să vă fie neîncăpător! noiembrie 16, 2019 - În cadrul întâlnirii de la Sala Polivalentă, mai mulți reprezentanți ai PNL au luat cuvântul. Cu toții au felicitat filiala PNL BN și bistrițenii. ”Ați câștigat medalia de bronz. Sunteți în pole position pentru Primăria Bistrița. Vă doresc să câștigați atâtea primării la alegerile locale în așa fel încât sediul să fie neîncăpător când se întâlnesc toți primarii liberali” a declarat președintele Klaus Iohannis.
FOTO/VIDEO – Klaus Iohannis: Nu vreau dezbatere cu doamna Dăncilă! Sunt în război cu PSD! noiembrie 16, 2019 - Președintele României în exercițiu, Klaus Iohannis a fost prezent astăzi la Bistrița. A vorbit cu oamenii, a făcut declarații de presă și și-a provocat electoratul. ”Nu vreau o dezbatere cu doamna Dăncilă! Cu PSD nu sunt în competiție, sunt în război!” a declarat acesta.
FOTO: Tulburătoare poveşti despre eroi şi tragedii aviatice petrecute la câţiva paşi de Bistriţa noiembrie 16, 2019 - Poveşti extraordinare despre eroii care au pilotat avioane de vânătoare, pe aceste meleaguri, acum 75 de ani – vă stau la dispoziţie în aceste zile, la Muzeul Judeţean din Bistriţa. Aici a fost inaugurată o expoziţie cu totul specială, din care nu lipsesc tulburătoare fragmente de istorie.
Pepiniera de handbaliste junioare a județului se prezintă într-o super-competiție noiembrie 16, 2019 - La finalul acestei luni, bistrițenii vor avea ocazia să le cunoască pe cele aproape 300 de handbaliste care se pregătesc pentru ca peste câțiva ani să li se alăture sportivelor de la CS Bistrița. Totul va lua forma unei super-competiții!
VIDEO: Președintele Klaus Iohannis, așteptat de sute de bistrițeni pe Pietonal noiembrie 16, 2019 - Sute de bistrițeni au așteptat întâlnirea de astăzi cu președintele României, Klaus Iohannis. În scurt timp acesta va ajunge în fața Sălii Polivalente de unde le va vorbi bistrițenilor.
Dr. Radu Elisei: Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital! noiembrie 16, 2019 - În luna august 2018 la Spitalul Județean Bistrița a început să lucreze dr Radu Elisei, medic specialist în chirurgia generală. Acesta a fost prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, vorbind despre activitatea sa și operațiile în premieră făcute la Bistrița. ”Suntem o echipă extraordinară de chirurgi, la Spital!” a spus acesta.
VIDEO: Accident cu victimă încarcerată, la Rebrișoara! noiembrie 16, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Rebrișoara. Un autoturism cu semn de începător a intrat din plin în remorca unui tractor, încărcată cu pământ. Un tânăr a rămas încarcerat. 
RECORD de Black Friday: Un bistrițean a cumpărat un televizor de 30.000 de lei noiembrie 16, 2019 - Un bistrițean a bifat unul dintre recordurile înregistrate de Black Friday, după ce a cumpărat un televizor de 30.000 de lei. De unde este cumpărătorul cu mână largă
Rostul de dimineaţă: Prăbuşit la pământ, ca o glazură pe deasupra drumului… noiembrie 16, 2019 - Nu e uşor să-l priveşti în ochi. E de-al drumului. Este din zodia celor care păşesc graţios, te izbesc fulgerător cu o privire şi pleacă elegant mai departe... Fără să întoarcă privirea. Fără să te bage în seamă. Fără să-i pese...
Președintele Iohannis se va plimba mâine pe Pietonal! Între 14.00-15.00 noiembrie 15, 2019 - Președintele Klaus Iohannis va fi mâine în Bistrița-Năsăud, așa cum Bistrițeanul.ro vă anunța încă de luni. Susținătorii candidaturii sale la un nou mandat în fruntea țării, nu puțin în Bistrița-Năsăud după rezultatul obținut în primul tur, îl pot întâlni mâine în centrul Bistriței sau la Sala Polivalentă, acolo unde are loc întâlnirea oficială cu susținătorii săi.
Ioan Turc: Împreună putem trimite PSD să se reformeze în liniște! Cer liberalilor mobilizare totală! noiembrie 15, 2019 - Ioan Turc cere bistrițenilor să trimită PSD-ul să se reformeze în liniște. Liderul PNL BN le solicită membrilor de partid mobilizare totală pentru al doilea tur de scrutin.