12.6 C
Bistrița
vineri, mai 7, 2021

DEZASTRU la spitalele de psihiatrie din țară! Cum stă treaba la Bistrița și Beclean:

Spitalele de psihiatrie din țară au fost luate la puricat de direcțiile de sănătate publică, la ordinul fostului ministru al Sănătății Sorina Pintea. Unele spitale din țară au grad de ocupare și de 170%. Cum stă treaba la Bistrița.

Toate spitalele de psihiatrie din țară au fost luate la puricat de inspectorii direcțiilor de sănătate publică, la ordinul fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea. Controlul a vizat calitatea actului medical și condițiile igienico-sanitare din unitățile de psihiatrie.

Printre neregulile constatate s-au numărat nerespectarea numărului de paturi în secție, starea necorespunzătoare de igienă la nivelul saloanelor, precum și pereți degradați, cu igrasie sau grupuri sanitare neigienizate corespunzător sau neasigurarea materialelor de igienă personală pentru pacienți.

De asemenea au fost constatate și probleme de supraaglomerare, la Iași de exemplu gradul de ocupare ajungând și la 173% în 2018.

Controale au avut loc și la Bistrița și Beclean, însă, potrivit directoarei Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud Anca Andrițoiu nu sunt probleme cu supraaglomerarea, negăsindu-se doi pacienți într-un pat sau mai multe paturi decât normal ca prin alte părți.

Au fost găsite însă mici probleme, pentru care s-au dat două avertismente și o amendă. Spitalul din Beclean a primit un avertisment pentru nerespectarea unor proceduri, iar secția de Psihiatrie din Bistrița a primit un avertisment și o amendă în valoare de 500 de lei, pentru neaplicarea unor tehnici și proceduri de curățenie. Neregulile găsite sunt în curs de remediere, a mai spus Anca Andrițoiu.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...

Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative...

GRĂBEȘTE-TE! La MAC GSM ai SUPER reduceri, PLUS ocazia de a câștiga un voucher de 500 de lei!

Mai sunt doar TREI zile de mega oferte la MAC GSM. Acum găsești sute de produse...