FOTO/VIDEO: Un italian, campion mondial la pizza, face spectacol pe Pietonal!

FOTO/VIDEO: Un italian, campion mondial la pizza, face spectacol pe Pietonal!

Un „italiano vero”, campion mondial la pizza, prepară pentru bistrițeni o pizza cum numai în Italia mănânci! Bucătarul oferă adevărate spectacole și jonglerii cu aluat, spre deliciul trecătorilor.

E incredibil cum o mâncare atât de simplă ca pizza a ajuns să cucerească absolut toată lumea și să vorbească despre cucina italiana prin intermediul a milioane de ambasade numite pizzerii. Ai putea să crezi că nu găsești pizza bună în afara granițelor Italiei, dar pizza preparată după rețeta de la mama Italia o poți mânca și în Bistrița, la Pizzeria San Nicola!

Începând de acum, în micul burg bistrițean găsești pizza cu poveste pe blat italian din șapte tipuri de făină. Dacă ți-e dor de gustul clasic al adevăratei pizza italienă coaptă în cuptor cu lemne, sau vrei s-o descoperi pentru prima dată, aici o găsești în diverse combinații care mai de care mai fanteziste.

De patru ori campion mondial la pizza de calitate, Michele Accetta – un italiano vero, vă așteaptă pe Pietonalul Liviu Rebreanu nr. 30, la Pizzeria San Nicola, cu spectacole culinare și rețete din sudul Italiei, cum doar bunica bucătarului mai făcea.

„Am început să lucrez de la 17 ani ca ospătar într-un restaurant. Acolo era un pizzer de la care am furat secretele acestei meserii. De la 18 ani am început să prepar singur pizza cu sosurile învățate de la bunica mea. Tot de la bunica am învățat să fac paste”, spune Michele Accetta.

Pe lângă pizza, care e specialitatea bucătarului, în meniu veți găsi și tradiționalele paste pe care le pregătește personal în bucătăria restaurantului. Nici bruschetele, salatele și fructele de mare nu lipsesc din palmaresul italianului.

Înainte de a trece la prepararea renumitei pizza „Fantezia bucătarului” care nu va avea niciodată aceeași rețetă chiar dacă e comandată de două persoane de la aceeași masă, bucătarului italian îi place să își binedispună clienții și le oferă adevărate spectacole în care jonglează cu aluat, spre deliciul trecătorilor care se opresc pentru câteva minute să îl privească pe italianul care învârte aluatul în aer și creează costume din blatul de pizza.

„Îmi place foarte mult să fac spectacol înainte de a trece la prepararea unei pizza. Îmi place să învârt aluatul în aer. Iar fericirea din ochii oamenilor, în special ai copiilor mă bucură nespus”, povestește italianul.

Pizza cum numai în Italia se mai mănâncă, o găsiți la Pizzeria San Nicola de pe Pietonalul Liviu Rebeanu nr. 30. Pentru rezervări numărul de telefon este 0751 671 695, iar dacă dați un Like paginii de Facebook Pizzeria San Nicola veți fi la curent cu toate specialitățile pe care bucătarul campion mondial le pregătește pentru bistrițeni.

VIDEO: Om de afaceri din Bistrița reținut pentru 24 de ore. AFLĂ pentru ce acum 2 ore - Un om de afaceri din Bistrița a fost reținut în această seară pentru 24 de ore. Acesta a fost dus în cătușe, cu mascații la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. Ce s-a întâmplat:
FOTO: A luat-o la sănătoasa prin porumb după ce a lovit două fete pe marginea drumului acum 8 ore - Un accident rutier destul de neobișnuit s-a petrecut în Nimigea de Sus. După ce a lovit două fete pe marginea drumului, șoferul a luat-o la sănătoasa prin porumb.
VIDEO: Ce le poate oferi Bistriţa celor din diaspora… ?! Cum îi încurajăm pe bistriţeni să revină acasă acum 8 ore - Cum îi încurajăm pe cei din diaspora să revină acasă? Cei care se aşteaptă la flori şi un covor roşu – să nu se întoarcă...! „Dacă la întoarcere, te aştepţi să găseşti o ţară plină de zâmbet, nu te întoarce! Dacă vrei să te întorci acasă, să pui umărul să faci o ţară mai frumoasă, atunci întoarce-te… Nu este uşor, dar..."
VIDEO: Se întâmplă în Bistriţa! acum 9 ore - Se propie Târgul Mare al Bistriței iar organizatorii au pregătit pentru melomanii din oraş câteva surprize imposibil de refuzat:
Directorul economic de la Aquabis a dat împrumut bani de-o vilă în oraș acum 11 ore - Încasează aproape 10.000 de lei pe lună, iar în ultimii ani a dat împrumut unor persoane fizice în valoare de 70.000 de euro. Este vorba despre un director din cadrul Aquabis, furnizorul de apă și canal, o societate public-privată.
Schimbă-ţi maşina veche cu un model Ford! Preţuri speciale prin Programul Rabla! acum 11 ore - Vino în Showroom-ul Ford Bistriţa, Cartier Viişoara nr 301A (lângă benzinăria Petrom) şi beneficiază de ofertele speciale. O nouă generaţie de maşini te aşteaptă!
FOTO/VIDEO: Noua secție ATI, inaugurată alături de ministrul sănătății Sorina Pintea acum 13 ore - Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și Unitatea de Transfuzii Sanguine au fost inaugurate astăzi. Alături de oficialitățile locale, la eveniment a participat ministrul sănătății Sorina Pintea.
Încă un cetăţean de onoare, în Bistriţa…?! acum 13 ore - Consilierii locali se întrunesc azi într-o şedinţă ordinară, iar primul proiect pe ordinea de zi se referă la un nou cetăţean de onoare în Bistriţa:
Cum a plătit Primăria Bistrița 50.000 de euro pentru cauciuc INEXISTENT pentru spațiile de joacă acum 15 ore - În urmă cu doi ani, Primăria Bistrița a plătit unei firme din Târgoviște peste 50.000 de euro pentru cauciuc menit să protejeze copiii în spațiile de joacă. Problema este că acest cauciuc nu a fost niciodată montat. Pe fir a intrat Curtea de Conturi, iar SRL-ul din Târgoviște a fost nevoit să dea banii înapoi.
Punct termic pus la pământ pentru a face loc primei parcări supraetajate din Bistrița acum 15 ore - Primăria Bistrița pregătește prima parcare supraetajată din oraș. Pentru ca aceasta să se transforme în realitate, va fi pus la pământ un punct termic, situat pe Aleea Heniu.
Preț redus azi la abonamentele de piscină și fitness de la Casa EMA! acum 16 ore - Azi e ziua din lună în care Casa EMA vine în întâmpinarea doritorilor de sport și relaxare: scad preţurile la cele două servicii principale! Profitaţi, aşadar, de Happy Day...!
11,5 milioane de euro pentru Colegiul Național „Liviu Rebreanu”. Toate sălile vor avea dotări audio-video de ultimă generație acum 17 ore - În ședința de ieri de Guvern au fost aprobați indicatorii pentru reabilitarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu”. Pentru reabilitarea colegiului sunt necesare 11,5 milioane de euro. Toate sălile de clasă vor avea dotări IT și audio-video de ultimă generație. De asemenea, va fi reabilitat și parcul dendrologic.
Câţi poliţişti cu studii superioare avem la Bistriţa? Un răspuns „interesant şi hazliu” acum O zi - 64% dintre cei care muncesc în Poliţia Locală au studii superioare. Un singur angajat nu a promovat examenul de Bacalaureat. Deşi s-a bârfit pe la colţuri că în Poliţia Locală funcţionează nepotismul, acest lucru nu este adevărat:
Cât de importanți sunt papucii, noțiunile de prim-ajutor sau cele de orientare pe munte?! 1200 de persoane „s-au pregătit” să facă față drumețiilor, într-un proiect inedit acum O zi - Încă o ediție a Școlii de Mers pe Munte s-a încheiat! Peste 200 de oameni au fost inițiați în tainele muntelui. workshop-urile au fost ținute de profesioniști printre care și Tibi Ușeriu!
FII REPORTER: Supermarketuri fără rampe de acces pentru persoanele cu handicap acum O zi - Accesul persoanelor cu dizabilități în magazine și supermarketuri este o adevărată aventură. Totul începe din parcare unde locurile sunt ocupate și se termină cu accesul în magazin și alegerea produselor. Totuși... există o lege care obligă comercianții să aibă la intrare căi de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă.