Goana după semnături! „Oamenii sunt dezgutați de mediul politic”

Goana după semnături! „Oamenii sunt dezgutați de mediul politic”

Deputatul USR Cristina Iurișniți a admis azi, într-o conferință de presă, că a întâlnit mulți oameni care sunt convinși că „politica nu este pentru ei, că este un lucru murdar care nu-i interesează. Ieri, la Năsăud, când am fost la strângerea de semnături, am avut parte de asemenea reacții din partea oamenilor „dezgutați de tot ce înseamnă mediul politic”.

Nicolae Pavelean, coordonatorul desemnat de echipa USR pentru campania în alegerile europarlamentare, a explicat că strângerea de semnături a început la Bistrița marți, în parcul municipal și în zona pietonală.

Pentru a respecta legislația în vigoare, trebuie să strângem minim 200.000 de semnături, dar, per total noi ne-am propus să ajungem la 300.000. La nivel local – voluntarii Plus și USR și-au propus să strângă de la bistrițeni între 3 și 4.000 de semnături… Deocamdată ne bazăm pe echipoe mobile, să ieșim pe teren și să interacționăm cu oamenii, dar avem și un punct fix de colectare de semnături – la sediul USR pe strada  Gh. Șincai, nr. 16, et. I. În curând vom avea amplasate și câteva corturi – primul aprobat, în Decebal, și – sperăm – unul în fața Winmarkt… Ne bazăm pe voluntari și simpatizanți care ne ajută constant și avem deja câteva sute de semnături adunate…”, a mai spus Nicolae Pavelean.

Despre vizita la Năsăud și strângerea de semnături care a avut loc acolo, deputatul USR Cristina Iurișniți a admis că a întâlnit mulți oameni care sunt convinși că „politica nu este pentru ei, că este un lucru murdar care nu-i interesează. Ieri, la Năsăud, când am fost la strângerea de semnături, am avut parte de asemenea reacții din partea oamenilor. Oamenii sunt dezgutați de tot ce înseamnă mediul politic, dar trebuie să-i aducem mai aproape de noi, trebuie să-i convingem că doar prin implicare putem aduce schimbarea pe care ne-o dorim…”

Lorant Sas, coordonatorul Plus în Bistrița-Năsăud, a remarcat, la rândul său, numărul mare de tineri întâlniți în aceste zile: „Încurajator, nu ne așteptam, dar am întâlnit mulți tineri care încă nu au 18 ani dar care s-au arătat doritori să semneze listele. Este pentru prima oară când simt emulația aceasta…

Important este să aducem tinerii alături de noi, să fie conștienți că trebuie să-și exercite acest drept și să-i conștientizeze importanța. Să nu cadă în pasivitate și să nu respingă tot ce însemană politică, educare în viața cetății sau în viața publică… Ei vor fi viitorul în România. După atacurile fără precedent la adresa Justiției, deja justiția este îngenuncheată, am trecut deja limita roșie”, consideră Cristina Iurișniți.

Deputatul USR și-a propus ca „decât să ajungem în acest dezastru foarte aproape de noi – putem să-i aducem pe acești tineri mai aproape de noi prin această campanie care poate fi dătătoare de speranță… Asta sperăm, asta ne dorim: să-i convingem să se implice cât de mult în viața politică…

Foto deschidere @ Cristina Iurișniti

Alocațiile copiilor se măresc din ianuarie 2020! Parlamentul a votat în unanimitate! octombrie 15, 2019 - La începutul anului, valoarea alocațiilor copiilor s-a dublat. Astăzi s-a marcat încă o victorie în acest domeniu. Parlamentul a votat, în unanimitate, majorarea alocațiilor, începând cu ianuarie 2020. Acestea vor crește în fiecare an.
Turiștii vor avea în sfârșit acces la lacul de la Colibița! Zonă de promenadă iluminată și cu loc de plajă octombrie 15, 2019 - Autoritățile locale, sprijinite de cele județene, pregătesc o zonă de promenadă la Colibița, asigurând în sfârșit accesul turiștilor și bistrițenilor la lac. Aceasta se va întinde pe mai bine de 4 kilometri, va avea băncuțe și chiar și o zonă cu nisip unde se poate face plajă.
FOTO/VIDEO – Transportul elevilor la Rodna: Mămica insistă, autoritățile spun că nu se poate! octombrie 15, 2019 - O mămică din Rodna e dispusă să mute munți pentru fiul ei. Problema e legată de transportul la și de la școală. Deși instituțiile i-au spus că nu se poate, mămica insistă. Mai mult, e determinată să meargă până în pânzele albe. Urmează să ia legătura cu politicieni.
EXTRA: Se întâmplă în Bistriţa! octombrie 15, 2019 - Nu e rost de plictiseală, în zilele care urmează, la Bistriţa: ni se pregăteşte o lume fantastică, cu peisaje nocturne, legende și personaje mitice, dansuri vechi și noi! Totodată, la Centrul Cultural Dacia, se lansează o nouă publicaţie:
Rostul de dimineaţă: Niciodată toamna… Când ies fantomele la vânătoare… octombrie 15, 2019 - Niciodată toamna nu fu mai frumoasă sufletului nostru copleşit de moarte… Dar şi când ies fantomele la vânătoare… nimic nu le poate sta în cale…!
FOTO: Roșcovan, câinele bătut crunt în Târlișua, pleacă în Germania! octombrie 15, 2019 - Roșcovan, un câine de aproape trei ani, a fost bătut cu bestialitate și lăsat aproape mort. Proprietarul de drept a venit din străinătate tot într-o suflare, ca să se ocupe de el. Acum, amândoi se vor întoarce în Germania. AFLĂ starea cățelului:
Cupa Casa EMA la înot: Zeci de medalii pentru sportivii din Bistriţa! octombrie 14, 2019 - Sâmbăta aceasta a avut loc cea de-a 9-a ediție a unui eveniment devenit deja tradiţie: Cupa Casa EMA la înot, cea mai importantă competiție de natație din județul Bistrița-Năsăud!
Încă o trecere la nivel cu calea ferată cu dale elastice. Pe unde vom trece ca-n palmă: octombrie 14, 2019 - Încă o trecere la nivel cu calea ferată din Bistrița va avea dale elastice, după cea de pe Drumul Dumitrei Vechi. De dale se va ocupa Primăria Bistrița, iar de semaforizarea sa - CFR.
S-a deschis CMC Brands! Dacă iubiți blugii și hainele faine, musai să treceți pe la ei! octombrie 14, 2019 - Dacă iubiți blugii și hainele faine, musai să treceți pe la CMC Brands în Piaţa Unirii Nr. 3! Un nou magazin şi-a deschis azi larg porţile, cu o mulţime de surprize pentru toţi bistriţenii îndrăgostiţi de blugi.
WEEKEND-ul polițiștilor: Drogați și beți la volan, infractori identificați și închiși, mașini recuperate octombrie 14, 2019 - A fost un weekend plin pentru polițiștii bistrițeni. Aceștia au depistat persoane bete sau drogate la volan. Au depistat, reținut și încarcerat diferiți infractori. Au descoperit și o mașină căutată de nemți. Iar dosarele penale și amenzile au curs ca pe bandă rulantă.
Gelateria Aniela: Toamnă cu miros de lapte și scorțișoară! octombrie 14, 2019 - Toamna aceasta e ...altfel! Și-a schimbat parfumul și miroase a lapte și scorțișoară! Fierbinți și puse împreună într-o ceașcă, numai bune de savurat. Cu ceai de ghimbir sau o cafea, servite în timp ce stai la Gelateria Aniela, cuibărit într-o pătură pe terasă sau înăuntru, la căldurică! Bineînțeles le poți găsi puse și separat, în preparate calde sau reci, depinde de poftele pe care le ai.
FOTO – Dipșa: A rămas blocată în mașină, după ce s-a oprit direct în capul de pod octombrie 14, 2019 - Un accident rutier a avut loc în Dipșa. O mașină a ajuns într-un cap de pod. Șoferița a rămas blocată. A fost extrasă, transportată la spital, iar polițiștii fac verificări.
Iohannis: Războiul cu PSD nu s-a terminat. Urmează bătăliile pentru prezidențiale, locale și parlamentare octombrie 14, 2019 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la întrunirea liberalilor din zona Vest, că PNL şi românii sunt în război cu PSD care, din prima zi de mandat, a început ”să atace România şi pe români”.
Se caută mecanic auto, bucătar, contabil sau barman! NOI locuri de muncă, în Bistriţa! octombrie 14, 2019 - PP Auto caută pentru angajare un mecanic auto cu experienţă în reparaţii şi diagnosticare, iar Panebo Gaz angajează contabil! Se caută şi bucătari, barmani, ingineri, brutari sau conducători auto! Se oferă condiţii avantajoase de muncă şi plată!
VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc! octombrie 14, 2019 - Peste 20 de câini stau într-o curte pe strada Tărpiului. Imaginile video surprinse de vecini au oripilat internauții. Câinii se mănâncă între ei și chiar au mâncat puiuți. Proprietarul a ținut să explice că își asumă ceea ce s-a întâmplat. ”Nu am timp destul, dar îi iubesc. Îi hrănesc și mă joc cu ei jumătate de oră pe zi!” a spus acesta. VEDEȚI și declarația reprezentanților DSVSA BN, cât și a unei iubitoare de câini: