Ioan Turc: Piața Decebal, mai mult „muruită” decât reabilitată

Ioan Turc: Piața Decebal, mai mult „muruită” decât reabilitată

Lucrările de reabilitare au fost mult contestate după redeschiderea Pieței Decebal. Mare lucru nu s-a schimbat. Ioan Turc a explicat azi că au rămas aceleași mese odioase, s-au vopsit doar niște stâlpi, iar pe jos s-a „muruit” cu ceva numit asfalt.

După patru săptămâni lungi, a fost finalizată reabilitarea sectorului de legume-fructe din Piața Decebal, iar comercianții au revenit „acasă”. Ioan Turc s-a arătat oripilat de-a dreptul de lucrările făcute în piață.

„Ceea ce am văzut acolo m-a oripilat. Dacă ai teren și infrastructură așa cum se întâmplă în Piața Decebal, cu 116.000 euro cât spune Primăria că a făcut reabilitările, adică peste 550.000 lei sau peste 5 miliarde și jumătate vechi, faci două case serioase la cheie. PSD-ul din Primărie cu 5 miliarde și jumătate a muruit pe jos cu ceva la care îi spun asfalt. Au vopsit niște stâlpi, au schimbat acoperișul și vezi Doamne au pus luminatori. Mesele au rămas aceleași – odioase, cu muchii deschise ca niște cuțite în care te poți tăia, iar multe sunt dezasamblate.”, a spus Ioan Turc, în cadrul unei conferințe de presă.

Referitor la tarabele rămase aceleași, pe care comercianții își expun marfa, liderul PNL BN atrage atenția că mesele nu fac altceva decât să amplifice efectul de seră. Potrivit acestuia, căldura este întreținută și de luminatorii montați în acoperiș. Turc spune că problema luminii pe perioada de vară nu există, iar iarna la orele dimineții și după ora 17 iluminatul se poate rezolva electric.

Potrivit acestuia, mesele de beton de dinainte erau mult mai potrivite pentru cei care își vând marfa în piață, dar și pentru cei care o cumpără, pentru că mențin o anumită temperatură și nu se transformă ca tarabele de tablă vara în plită încinsă și iarna în congelator.

„Am solicitat de mai multe ori, am recomandat celor din Primărie să cumpere hala Decebal care poate fi transformată într-o piață închisă cu temperatură controlată, în care comerțul să se facă în condiții umane, atât pentru cei care vând, cât și pentru cei care cumpără. După părerea mea, cei din Primăria Bistrița au ratat poate singura lor ocazie de a face ceva cu adevărat bun pentru orașul ăsta.”, a concluzionat Ioan Turc.

Despre lucrările de reabilitare ale Pieței Decebal, puteți reciti în materialul de mai jos:

FOTO – S-a deschis piața de legume din Decebal: E foarte frumos! Nici nu ne bate vântul!

Sursa foto @ Facebook – Ioan Turc

FOTO/VIDEO: Confort pentru muncitorii Aquabis. Trei autoutilitare de lux vor reînnoi parcul auto acum 31 de minute - Aquabis, principalul furnizor de apă din județ, va achiziționa trei autoutilitare noi, pentru buna desfășurare a activității. Toate bune și frumoase, doar că... mașinile vor fi adevărați bolizi cu dotări demne de filmele SF. Oare vor merge la intervenții muncitorii cu ele sau e o comandă cu dedicație specială?
Ai timp de telefon după ce oprești roata! De când intră în vigoare noile sancțiuni: acum 2 ore - O nouă modificare a legilor rutiere prevede înăsprirea anumitor sancțiuni. Atsfel, a crescut valoare amenzii aplicate pentu folosirea telefonului în timpul condusului. Și nu doar a telefonului, ci a oricărui dispozitiv mobil. DE CÂND intră legea în vigoare și care e valoarea sancțiunilor:
Un medic a rămas fără job pentru că nu s-a prezentat la serviciu. Totul a pornit de la o plângere acum 2 ore - Un medic de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița a rămas fără job după ce a refuzat să se prezinte la serviciu când a fost solicitat. Totul a pornit de la o plângere a unui pacient.
ȘOCANT: Un bărbat cu un topor, în microbuzul școlar de la Nimigea acum 3 ore - Un caz șocant a fost filmat ieri, la Nimigea. Din microbuzul școlar a coborât un bărbat cu un topor. Instituțiile au demarat cercetările, susținând că ar fi fost singura dată când s-a întâmplat. Elevii ar susține altceva.
Un bistrițean, șeful – șoc numit de Dăncilă la PSD Cluj acum 4 ore - Șeful interimar al PSD Cluj a fost schimbat ieri din funcție. În locul lui, premierul Dăncilă a numit...un bistrițean. Noul ”șef - șoc” al organizației locuiește de ani buni în Cluj, fiind o prezență noncornformistă în media clujeană sau națională. La fel și pe rețelele de socializare.
AZI este ziua de reduceri la abonamentele de la Casa EMA acum 4 ore - AZI poți să te bucuri de pachetele de relaxare și sport de la Casa EMA la preț redus! Așa că profită și hai la centrul SPA din parc sau intră pe site și ia direct de acolo abonamentul de piscină.
Când va ateriza primul elicopter SMURD pe acoperișul spitalului: acum 5 ore - Spitalul Județean de Urgență Bistrița este al doilea din țară care va fi dotat cu un heliport pe acoperiș. Managerul spitalului spune că primele elicoptere SMURD vor ateriza pe acoperișul unității medicale mai repede decât am crede.
Aquabis: Străzi din Năsăud şi Sângeorz-Băi – fără apă acum 5 ore - Două străzi din Năsăud şi Sângeorz-Băi rămân astăzi fără apă, pentru câteva ore, anunţă Aquabis.
FOTO: Motivele pentru care românii semnează în număr mare pentru candidatura lui Iohannis acum 20 de ore - Faptul că este un adversar de neclintit al PSD, reprezentarea cu cinste a României în plan extern, lupta împotriva corupției și convingerea că poate transforma România într-o țară normală, în care totul să funcționeze așa cum trebuie - acestea sunt câteva dintre argumentele formulate de românii care au semnat pentru candidatura lui Klaus Iohannis.
Drogat, cu camioneta, pe una dintre cele mai aglomerate șosele din țară acum 21 de ore - Un tânăr de 26 de ani din Bistrița-Năsăud a fost depistat în urmă cu două zile drogat, la volanul unei camionete. Acesta se plimba pe una dintre cele mai aglomerate șosele din țară și mai avea asupra sa și câteva pliculețe cu droguri.
VIDEO: Ioan Turc (PNL): Marea realizare administrației PSD – înnegrirea străzilor din bordură în bordură acum 21 de ore - Ioan Turc a atacat din nou administrația bistrițeană. Acesta a criticat încă o dată modul în care se fac investițiile în orașul nostru. Tot ce a făcut actualul primar în cele trei mandate a fost doar o „înnegrire a străzilor din bordură în bordură”, spune Turc.
FOTO: Un stejar singuratic, pentru noi toţi, în inima Bistriţei…! acum 22 de ore - Un stejar singuratic ne aşteaptă pe toţi, în inima Bistriţei: gata să fie descoperit, între fâşii de enigmatică lumină, gata să fie ignorat, iubit sau măcar admirat…
VIDEO: Liberalii raportează – Peste 40.000 de bistrițeni au semnat pentru Iohannis acum 23 de ore - S-a încheiat cu succes campania de strângere de semnături pentru susținerea candidaturii la funcția de președinte a lui Klaus Iohannis. În județul nostru au semnat peste 40.000 de persoane. Și românii aflați în concediu în Bistrița și-au arătat susținerea față de actualul președinte.
IMPRESIONANT! Centrul de Transfuzii Bistrița, partener de nădejde al Spitalului în salvarea de vieți acum O zi - Fac un lucru impresionant și mobilizarea lor salvează multe vieți! Centrul de Transfuzii Bistrița este un partener de nădejde al Spitalului. Vital, s-ar putea spune. Asta pentru că aproape tot necesarul de sânge al unității spitalicești vine de la Centru.
FOTO: Încă 150 de borne au fost sculptate cu măiestrie pentru a înfrumuseța Via Transilvanica acum O zi - Via Transilvanica prinde contur tot mai mult și mai mult! Drumul care unește România este evidențiat prin borne unice, frumos sculptate. Artiști și sculptori din Cluj, Iași și chiar și din Bulgaria, tocmai au terminat de sculptat încă 150 de borne.