Ioan Turc: Piața Decebal, mai mult „muruită” decât reabilitată

Ioan Turc: Piața Decebal, mai mult „muruită” decât reabilitată

Lucrările de reabilitare au fost mult contestate după redeschiderea Pieței Decebal. Mare lucru nu s-a schimbat. Ioan Turc a explicat azi că au rămas aceleași mese odioase, s-au vopsit doar niște stâlpi, iar pe jos s-a „muruit” cu ceva numit asfalt.

După patru săptămâni lungi, a fost finalizată reabilitarea sectorului de legume-fructe din Piața Decebal, iar comercianții au revenit „acasă”. Ioan Turc s-a arătat oripilat de-a dreptul de lucrările făcute în piață.

„Ceea ce am văzut acolo m-a oripilat. Dacă ai teren și infrastructură așa cum se întâmplă în Piața Decebal, cu 116.000 euro cât spune Primăria că a făcut reabilitările, adică peste 550.000 lei sau peste 5 miliarde și jumătate vechi, faci două case serioase la cheie. PSD-ul din Primărie cu 5 miliarde și jumătate a muruit pe jos cu ceva la care îi spun asfalt. Au vopsit niște stâlpi, au schimbat acoperișul și vezi Doamne au pus luminatori. Mesele au rămas aceleași – odioase, cu muchii deschise ca niște cuțite în care te poți tăia, iar multe sunt dezasamblate.”, a spus Ioan Turc, în cadrul unei conferințe de presă.

Referitor la tarabele rămase aceleași, pe care comercianții își expun marfa, liderul PNL BN atrage atenția că mesele nu fac altceva decât să amplifice efectul de seră. Potrivit acestuia, căldura este întreținută și de luminatorii montați în acoperiș. Turc spune că problema luminii pe perioada de vară nu există, iar iarna la orele dimineții și după ora 17 iluminatul se poate rezolva electric.

Potrivit acestuia, mesele de beton de dinainte erau mult mai potrivite pentru cei care își vând marfa în piață, dar și pentru cei care o cumpără, pentru că mențin o anumită temperatură și nu se transformă ca tarabele de tablă vara în plită încinsă și iarna în congelator.

„Am solicitat de mai multe ori, am recomandat celor din Primărie să cumpere hala Decebal care poate fi transformată într-o piață închisă cu temperatură controlată, în care comerțul să se facă în condiții umane, atât pentru cei care vând, cât și pentru cei care cumpără. După părerea mea, cei din Primăria Bistrița au ratat poate singura lor ocazie de a face ceva cu adevărat bun pentru orașul ăsta.”, a concluzionat Ioan Turc.

Despre lucrările de reabilitare ale Pieței Decebal, puteți reciti în materialul de mai jos:

FOTO – S-a deschis piața de legume din Decebal: E foarte frumos! Nici nu ne bate vântul!

Sursa foto @ Facebook – Ioan Turc

FURIE. Examenele naţionale, privite din interior. Erori umane, subevaluări, supraevaluări. Malpraxis… acum 12 ore - „An de an - aceeași poveste. Erori umane, se spune. Subevaluări (elevi notați cu 4,70, deci picați, care după contestație obțin 5,80 sau 9), supraevaluări. E de fapt malpraxis. E ca atunci când mergi la medic și-ți greșește diagnosticul. Și te dai de ceasul morții și apoi te duci la alt medic care îți spune să te liniștești că nu e nimic grav..."
VIOLENȚA în familie: Două ordine de protecție emise în 24 de ore acum 14 ore - Din nefericire, cazurile de violență în familie sunt tot mai dese. Din fericire, există o măsură la îndemână, introdusă prin lege, de curând. În 24 de ore, polițiștii au emis două ordine de protecție. Doi bărbați și-au bătut soțiile.
ISJ Bistriţa-Năsăud: Profesorii să dea socoteală pentru rezultatele care se obţin acum 15 ore - Profesorii ar trebui să dea socoteală pentru rezultatele care se obţin – susţine Camelia Tabără, şeful Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud. Şcolile vor fi obligate să prezinte un raport anual de evaluare internă, cu măsurători foarte clare referitoare la numărul de elevi intraţi la început de ciclu şi cei care termină şcoala.
Doctorul Mureșan, propus de PNL-iști pentru titlul de ”Cetățean de Onoare al Bistriței” acum 16 ore - Una din propunerile pentru titlul de ”Cetățean de Onoare al Bistriței” îl are în vedere pe doctorul Mureșan. Managerul Sanovil a fost propus de conslierii locali din partea PNL. ”Este o personalitate recunoscută în plan local cât şi naţional, remarcându-se printr-o bogată activitate în domeniul medical şi managerial” își justifică liberalii alegerea.
FOTO: Încă un dosar penal pentru niște balastru acum 16 ore - Un bărbat s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins în flagrant. Acesta exploata sort și balastru, deși nu avea permis pentru așa ceva.
Aquabis: Lucrări de remediere, în Ilva Mică acum 17 ore - Se vor executa lucrări de remediere, astăzi, în localitatea Ilva Mică - anunţă Aquabis. Locuitorii vor rămâne pentru câteva ore fără apă:
ULTIMĂ ORĂ: Interpreta Adina Băieșiu, atacată în miezul zilei, pe o stradă din Bistrița. Semnalmentele individului care a vrut să o jefuiască: acum 17 ore - Atacată în plină stradă, chiar în miezul zilei! I s-a întâmplat cântăreței de muzică populară Adina Băieșiu, în urmă cu o oră. Un individ a atacat-o din spate și a încercat să-i fure geanta. Incidentul putea fi unul grav, tânăra fiind însărcinată în luna a VII-a. Adina Băieșiu a fost în urmă cu puțin timp...
Nemulţumire totală, la Inspectoratul Şcolar: Rezultate dezastruoase la LPS acum 18 ore - Suntem cu aproape două procente sub media naţională, când vine vorba de rezultate la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat. „Nu suntem mulţumiţi!" Inspectorat Şcolar va analiza şi va cere socoteală şcolilor care înregistrează rezultate modeste.
Cum va arăta „clinica” de la Spitalul Județean din Bistrița ce va concura cu marile centre universitare din țară acum 19 ore - La Bistrița se pregătește o clinică specializată în cardiologie și gastroenterologie intervențională și neurochirurgie, estimată la 60 de milioane de euro. În spatele acestui proiect grandios nu se află vreun investitor privat, ci tocmai Spitalul Județean de Urgență Bistrița.
Alo!?! Primăria Bistrița, marcajele le faceți cu lavabilă? Țin de-o ploaie! acum 20 de ore - În ultima perioadă, angajații DSP Bistrița au fost văzuți prin oraș, trasând marcajele rutiere. Totuși, unele dintre ele dispar ...după o ploaie. Reprezentanții DSP Bistrița spun însă că vopseaua folosită e una specială, iar banii dați pentru aceasta nu sunt chiar puțini.
Din Bistriţa, spre muntele Ararat: O expediţie fantastică, pe urmele legendei despre Arca lui Noe! acum 21 de ore - Încă o premieră montană, la Bistriţa: Profesorul Ioan Bâca, de la UBB, Extensia Bistriţa, a pornit într-o nouă expediţie fantastică, pe urmele legendei despre Arca lui Noe!
Moarte misterioasă la Viena: o tânără din Bistrița s-a prăbușit în plină stradă, în capitala Austriei acum 21 de ore - O bistrițeancă de 30 de ani s-a prăbușit luni pe o stradă din Viena, în timp ce se întorcea acasă de la serviciu. Aceasta nu a mai putut fi salvată, medicii declarând decesul. Deocamdată nu se știe ce a cauzat moartea fulgerătoare a româncei.
FOTO/VIDEO: Noapte de foc pentru pompierii bistrițeni. Incendiu devastator în Tiha Bârgăului acum O zi - Pompierii bistrițeni se luptă cu flăcările în Tiha Bârgăului. Un incendiu pornit de la un coteț de găini s-a extins cu repeziciune și la două anexe din apropiere.
FOTO/VIDEO: Văcuțe fericite, îngrijite și mulse de roboți, într-o fermă high-tech, la nici 10 km de Bistrița! UNIC în Transilvania acum O zi - Văcuțe mai fericite, răsfățate și bine îngrijite ca la Ferma Peica din Orheiu Bistriței n-o să găsiți în toată Transilvania! Dorm pe saltele, ascultă muzică simfonică, sunt scărpinate de câte ori au chef, sunt îngrijite și mulse de roboți, care fac toată munca grea a fermierului. Drept răsplată, văcuțele oferă mii de litri de lapte pe zi, gras, bun, ca la țară, iar o parte ajunge și la bistrițenii care știu de unde să își umple sticlele cu un lapte cum nu se mai găsește de mult pe rafturile magazinelor.
FOTO: „Sandviș” cu trei mașini pe o stradă din Beclean acum O zi - Salvatorii bistrițeni au fost solicitați la un accident în care au fost implicate trei mașini, pe o stradă din Beclean. Printre victime s-a aflat și un copil de aproximativ cinci ani care a avut nevoie de îngrijiri medicale.