21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

FOTO – S-a deschis piața de legume din Decebal: E foarte frumos! Nici nu ne bate vântul!

Comercianții de legume s-au întors, de azi, în Piața Decebal. Deși sunt bucuroși că s-au întors, nu pot spune același lucru despre lucrările făcute în zonă. „E foarte frumos! Nici nu ne bate vântul!”, au spus ironic unii dintre aceștia.

La început de iunie, comercianții din zona legume a Pieței Decebal au fost mutați în Piața Independenței Nord. Zona în care ei vindeau intra în reabilitare, într-un proiect de modernizare a Pieței Decebal.

Luni, comercianții din zona fructe – flori au fost duși în Piața Independenței Nord, zona lor urmând a intra în reabilitare. Iar cei de la legume s-au întors din nou în Decebal, după patru săptămâni.

Și nouă ne-au zis inițial că numai două săptămâni stăm acolo. Am înțeles că așa le-ar fi spus și lor. Lasă că o să vadă că de la două săptămâni se fac mai multe”, povesteau un grup de vânzătoare din piață.

Într-adevăr, municipalitatea a anunțat că lucrările în zona fructe – flori vor dura patru săptămâni.

Comercianții de legume sunt bucuroși că s-au întors în zona Decebal.

„E bine că ne-am întors. Acolo nu am prea avut vânzări. Așa că ne bucurăm să fim înapoi”, au spus mai mulți comercianți care-și aranjau marfa pe tarabe.

Bucuria nu e împărtășită însă când vine vorba de lucrările efectuate. Tarabele doar au fost vopsite, fiind la fel de degradate ca și atunci când au început lucrările. Mixtura asfaltică turnată arată deplorabil.

E foooarte frumos! Nici nu ne bate vântul! E extraordinar de frumos!”, au spus ironic mai multe comerciante.

Cu toate acestea, vânzătorii nu s-au arătat prea interesați de cum sunt lucrările. Erau preocupați să își ia o tarabă, două sau trei, în funcție de câtă marfă au, să aranjeze produsele frumos pe ele și apoi să se întoarcă spre bistrițeni zâmbind:

Cu ce să vă servim astăzi? Avem….”, te întâmpinau comercianții, ca și cum nicio clipă nu au lipsit din locul în care au lucrat de ani de zile.

Conform proiectului de reabilitare a Pieței Decebal, lucrările includ:

 • schimbarea panelor
 • curățirea și revopsirea structurii principale
 • ridicarea învelitorii
 • montarea unor jgheaburi cu secțiunea mai mare
 • schimbarea învelitorii cu alta nouă, din tablă cutată zincată, prevopsită
 • montarea de luminatoare în învelitoare din materiale noi și rezistente în timp
 • schimbarea instalației electrice și a corpurilor de iluminat cu altele pe leduri cu consum mai mic și putere de iluminat mai mare
 • schimbarea flashingurilor din tablă
 • închiderea frontonului dinspre Piața de fructe și flori cu materiale noi, de calitate și rezistente în timp
 • placaje la pereți cu materiale compoziție imitație lemn
 • racordarea burlanelor de la Piața de flori și fructe la canalizarea stradală
 • montarea de ferestre pe frontonul dinspre Cuza Vodă

Valoarea investiției ar fi de aproximativ 116.000 euro, suportați din bugetul local. Aceste lucrări ar asigura funcționarea fără probleme a Pieței pe o durată de 30 de ani, cu mici reparații curente și de întreținere.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...