VIDEO – Călătoria cu trenul, plină de adrenalină. CFR-ul ne invită la plimbări cu… șoricei

VIDEO – Călătoria cu trenul, plină de adrenalină. CFR-ul ne invită la plimbări cu… șoricei

CFR-ul ne garantează o experiență de neuitat dacă ne încumetăm să luăm trenul spre Cluj-Napoca. CFR ne asigură și o companie, așa să nu ne plictisim în cele 4 ore cât durează să ajungem la destinație. Este vorba despre șoricei… care și-au făcut prezența prin vagoanele operatorului feroviar.

O bistrițeancă a surprins zilele trecute, într-o călătorie pe ruta Bistrița-Cluj-Napoca un oaspete mai puțin obișnuit, care a ajuns în vagonul în care se afla. Este vorba despre un șoarece, care, din cauza mișcărilor bruște ale trenului este surprins în timp ce se rostogolește pe podeaua vagonului.

Întreaga scenă a fost surprinsă cu telefonul mobil de Antonia Andreica:

După cum se poate observa, micul șoarece se rostogolește-n voie prin vagonul trenului, fără să aibă vreo grijă. Cât a durat asta? Până ce un băiețel l-a luat de codiță și l-a înfășurat într-un șervețel. La următoarea oprire oaspetele a fost eliberat în siguranță, spre fericirea călătorilor.

Personalul trenului nu a fost tras de mânecă pe motiv că oricum nu s-ar face ceva în această privință. Lucru de înțeles, având în vedere starea trenurilor și măsurile care nu s-au luat până acum. Incidentul „șoarecele” a avut loc în ultima zi a lunii iunie, iar autoarea filmulețului este Antonia Andreica.

Acestea nu sunt singurele „surprize” din trenurile operatorului feroviar. Iată ce am primit pe adresa redacției Bistrițeanul, de la o pasageră care nu mai poate accepta condițiile din trenurile CFR, pe bună dreptate!

„Vă trimit atașat câteva fotografii realizate în data de 02.07.2018 în trenul  R4103 (ora 07:37) care face legătura între Bistrița și Cluj. Starea vagoanelor este deplorabilă după cum se poate observa în imagini. Rugina este prezentă peste tot și ar trebui să te bucuri dacă ajungi la destinație fără să cazi efectiv din tren prin podea sau parțile laterale. Nu mai descriu mizeria de neimaginat din aceste vagoane (scaune îmbâcsite, coji de semințe, manelele care răsună în tot trenul, rugină, vântul care intră prin locurile care au fost «roase» de rugină, geamuri care nu se deschid și sunt prinse în șuruburi sau bucăți de lemn ca să nu cadă în mers, miros insuportabil de urină) și lista poate continua. Asta se întâmplă în România, Bistrița 2018! Nici animalele nu se pot trasporta în asemenea condiții mizere mai ales când trebuie să suporți toate acestea timp de aproape 4 ore pentru un drum de 120 de km. De ce nu ne putem bucura de o călătorie cu trenul într-un oraș ce se vrea a fi civilizat, într-o țară normală? Speranța noastră în autorități se diminuează tot mai mult și asta pentru că au alte priorități decât siguranța cetățenilor!”, explică Alina Nedelea.

Întrebarea rămâne: Câte semnale mai sunt de tras până vom putea circula decent cu trenurile românești?

Marina Coroian 

Se caută mecanic auto, bucătar, contabil sau barman! NOI locuri de muncă, în Bistriţa! octombrie 14, 2019 - PP Auto caută pentru angajare un mecanic auto cu experienţă în reparaţii şi diagnosticare, iar Panebo Gaz angajează contabil! Se caută şi bucătari, barmani, ingineri, brutari sau conducători auto! Se oferă condiţii avantajoase de muncă şi plată!
VIDEO – Proprietarul câinilor de pe Tărpiului: Îmi asum ce s-a-ntâmplat, stau rău cu timpul, dar îi iubesc! octombrie 14, 2019 - Peste 20 de câini stau într-o curte pe strada Tărpiului. Imaginile video surprinse de vecini au oripilat internauții. Câinii se mănâncă între ei și chiar au mâncat puiuți. Proprietarul a ținut să explice că își asumă ceea ce s-a întâmplat. ”Nu am timp destul, dar îi iubesc. Îi hrănesc și mă joc cu ei jumătate de oră pe zi!” a spus acesta. VEDEȚI și declarația reprezentanților DSVSA BN, cât și a unei iubitoare de câini:
FOTO: Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi… octombrie 14, 2019 - Cel mai mare pericol pentru bistriţenii de azi? „Dumnezeu ne oferă la fiecare pas semne…! Prin oamenii şi situaţiile cu care ne confruntăm şi care ar trebui să ne ajute să ne oprim locului şi să descoperim..."
Aquabis: Se sistează apa, în Prundu Bârgăului octombrie 14, 2019 - Astăzi , 14 octombrie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în  localitatea Prundu Bârgăului. Ce stradă va fi afectată:
FOTO/VIDEO: Munca migăloasă l-a scăpat de medicamente și i-a readus zâmbetul pe buze octombrie 14, 2019 - A fost forțat să se pensioneze de boală. Iar după ce iubirea vieții lui pleacă dintre cei vii, Luca Oroian simte că ”nu mai e bun la nimic”. Asta până și-a pus pasiunea în practică. Astfel, că e vorba de căluți, ultimul răcnet de motocicletă, un trabant sau un Taf, o căsuță pentru păpuși sau o cutie pentru bijuterii, nenea Luca Oroian nu se dă înapoi de la nicio provocare. Obiectele din lemn ce ies din mâinile sale sunt IMPRESIONANTE.
Cabinete medicale de la Policlinică, inundate! Cum este afectat programul unității medicale: octombrie 14, 2019 - Mai multe cabinete medicale de la policlinica Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost inundate. Deși problema a fost rezolvată, activitatea ambulatoriului a fost perturbată, fiind verificate echipamentele medicale din cabinetele respective.
Dacă ești convins că ea e aleasa, ia-i inelul de logodnă cu diamante de la Atlantis Gold! Luna asta, cu 10 la sută mai ieftin octombrie 13, 2019 - De cele mai multe ori dăruim bijuterii pentru a marca anumite momente importante din viața nostră: o cerere în căsătorie, căsătoria, botezul celui mic, o aniversare mai specială sau a unui om special din viața noastră. Și da, cadoul sub forma unei bijuterii este printre cele mai potrivite: cel drag poate avea mereu amintirea palpabilă a acelui moment fericit din viață, îl poate purta în fiecare zi și da, o bijuterie de aur este în același timp și o investiție bună, aurul este mereu o monedă de schimb.
Ambulanța, pe post de taximetru. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea octombrie 13, 2019 - Potrivit statisticilor, jumătate dintre românii care sună la 112 nu anunţă o urgenţă. Mulţi încă preferă să cheme Ambulanţa pentru dureri banale ori stări de febră, în loc să ceară ajutorul medicilor de familie sau centrelor de permanență. VEZI pentru ce cheamă bistrițenii salvarea:
FOTO. O apariţie seducătoare, la Bistriţa: „Animalele nu ştiu că ai sărbători, ai grijă de ele ca de un copil mic…” octombrie 13, 2019 - Fără îndoială, una dintre apariţiile seducătoare, ieri, la târgul săptămânal Produs în Bistriţa-Năsăud, în centrul oraşului, a fost standul familiei Oprea din Feldru. Este prima familie din judeţ care a primit calificativul de „produs montan” pentru brânza frământată şi caşul de oaie.
Bachus vizitează Teaca! 30 de sortimente de vin ajung în curtea Mocăniței Transilvaniei, care ducea licoarea la Casa Imperială Austriacă octombrie 13, 2019 - Bachus pune stăpânire pe Teaca săptămâna viitoare. 7 crame din Podgoria Lechința vor prezenta mai bine de 30 de sortimente de vin în curtea Mocăniței Transilvaniei, trenul care, acum câteva sute de ani, ducea vinul vestit de Lechința, la Curtea Regală Austriacă.
Bistrițenii au prins gustul aventurii și umblă hai hui în vacanțe, cu camperul! octombrie 13, 2019 - Un nou tip de vacanțe e la modă printre bistrițeni. Cea cu camperul. Dacă unii aleg să descopere România alături de familie sau de prieteni la volanul unei autorulote, alții aleg să umble hai hui prin Europa. Cei care au fost în asfel de vacanțe spun că experiența e una inedită, iar faptul că îți poți reconfigura traseul și vacanța după pofta inimii este partea cea mai frumoasă și aventuroasă. Câteva ore de condus și unghiul din care privești vacanța se schimbă total. Poți fi acum la munte și peste câteva ore la mare. Sau astăzi în Italia și mâine în Franța. Vrei pe Coasta de Azur? Setezi GPS-ul să te ducă acolo și nu-ți rămâne decât grija locurilor de vizitat, casa și masa sunt cu tine, mereu. Plus familia sau prietenii!
Unul și…bun?? Un singur ofertant pentru lucrările la UPU, la cea de-a doua licitație octombrie 13, 2019 - Încă din primăvara anului trecut se vorbea despre extinderea UPU. După ce documentația a fost finalizată, nimeni nu s-a arătat interesat de execuția lucrărilor. ”O veste care mă bucură foarte mult e că avem un ofertant, la cea de-a doua licitație pentru extinderea UPU” a declarat managerul Spitalului.
VIDEO: Ursul, la doi paşi de Bistriţa! octombrie 13, 2019 - Dacă până zilele trecute eram informaţi despre urşi care terorizează locuitorii din Cuşma sau Ocniţa – de acum ne putem aştepta să-l vedem mult mai aproape! Un urs a fost surprins azi-noapte, la doi paşi de Bistriţa…!
Aquabis: Avarie, în Negrileşti. Cum vor fi afectaţi locuitorii octombrie 13, 2019 - O avarie s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în localitatea Negrileşti. Cum vor fi afectaţi locuitorii:
VIDEO: SCANDAL într-un autocar Tabita Tour care mergea în Spania octombrie 13, 2019 - Scene halucinante s-au desfășurat în autogara din Arad. Protagonistul este un bistrițean, șofer al firmei de transport Tabita Tour. Bărbatul a sărit la bătaie și a agresat o femeie, pasageră în cursa ce trebuia să o ducă în Spania. Cei prezenți la toată scena spun că de vină ar fi șoferul, în timp ce alții dau vina pe femeie. VEZI ce se va întâmpla cu șoferul autocarului: