VIDEO- Radu Moldovan: Bilanț – PSD a stimulat procesul de dezvoltare al României, al județului

VIDEO- Radu Moldovan: Bilanț – PSD a stimulat procesul de dezvoltare al României, al județului

La final de mandat, ca președinte PSD BN, Radu Moldovan a vorbit zeci de minute despre realizările partidului din care face parte. Acesta a prezentat și investițiile pe care PSD BN le-a făcut de când e la cârma județului. Iar după ce a subliniat că „PSD a stimulat procesul de dezvoltare al României și al județului”, a făcut promisiuni de reușită pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

Vineri, Radu Moldovan, președintele CJ BN, a finalizat un mandat ca și președinte PSD BN. De asemenea, a fost reinvestit în funcție, neavând oponenți.

Și, așa cum e normal, la final de mandat, Radu Moldovan a vorbit despre investițiile pe care PSD BN le-a făcut în județ. Nu doar în ultimii patru ani, durata mandatului ce tocmai se încheia. Ci chiar din 2012, de când conducerea județului s-a schimbat în roșu.

„Toate investițiile reprezintă rodul muncii noastre, al tuturor. Din iunie 2012 și până astăzi, de când PSD e la conducerea administrativă a județului, s-au implementat, sunt în diferite stadii de execuție, investiții de peste 1,3 miliarde euro. Nu există comună, indiferent de culoarea politică a primarului, în care să nu se fi investit în acești 7 ani”, a explicat Radu Moldovan.

Iar mai jos, în materialul video, o „sinteză a sintezelor” privind investițiile:

– Total drumuri asfaltate- județene, comunale și agricole și forestiere- 1844,7 km – 468,6 milioane euro

– apă și canalizare – 103 milioane euro pentru lucrările deja finalizate plus încă peste 300 milioane euro- proiecte ce sunt în derulare sau urmează să fie finanțate

– în domeniul sănătății –numeroase proiecte finalizate și multe proiecte în derulare și dorința de a realiza un nou corp al Spitalului – 40 milioane euro

– infrastructură școlară – modernizare CNAM și CNLR, a 77 de școli, 45 de grădinițe – 43,8 milioane euro

– infrastructură culturală – modernizare 71 așezăminte culturale, Cinematograf Dacia, Complexul Muzeal, Biblioteca Județeană, Casa Argintarului, Casa cu lei, Palatul Culturii, Castelul Teleki din Poșmuș – 35,8 milioane de euro

– zona de mediu – modernizare Parc Municipal, Pădurea Schullerwald, Managementul Integrat al Deșeurilor, reabilitarea blocurilor din municipiu etc -92,2 milioane euro

– alte investiții propuse – 1,27 miliarde euro

Apoi, Radu Moldovan a prezentat viziunea pe care PSD BN o are în continuare, modul în care PSD ar trebui să acționeze la nivel național și a făcut promisiuni.

„PDS a stimulat procesul de dezvoltare al României, al județului Bistrița-Năsăud. Trebuie să vorbim mai mult despre ceea ce am făcut. Și despre proiectele pe care le avem. Și promit că vom câștiga alegerile prezidențiale din România”, a declarat Radu Moldovan.

Întregul discurs ovațional îl puteți urmări mai jos:

POVEŞTI DIN SAT: Vergelul și angajarea octombrie 20, 2019 - „Bine ai făcut că ai mai vinit pe la noi, doamnă! Mi-am mai amintit o poveste, din vremea cân’ eram holtei și nu avem atâta minte, câtă am amu’. Ascultă, ori scrie, ori fă ce-i ști ‘mneata!
Radu Moldovan: Consiliul Local trebuie să facă urgent un credit și să modernizeze integral toate străzile din Bistrița octombrie 20, 2019 - Bistrița s-a transformat într-un adevărat șantier pe toată perioada verii. Municipalitatea a modernizat integral 47 de străzi, însă bistrițenii au criticat dur modul în care au fost făcute lucrările. Emil Radu Moldovan, președintele CJ BN, cere de urgență Consiliului Local accesarea unui credit pentru asfaltarea tuturor străzilor din oraș.
Două angajate ale unui hotel, luate pe sus de poliție! Ce au făcut: octombrie 20, 2019 - Controalele inspectorilor de la imigrări nu se lasă fără rezultate. Acum o săptămână au fost descoperiți 6 ucrainieni lucrând ilegal. Săptămâna aceasta, alte două persoane au fost identificate în aceeași situație. Acestea sunt originare din Republica Moldova și lucrau într-un hotel.
Radu Moldovan: ȘOC pentru PSD! Alegerile europarlamentare ne-au trimis la odihnă octombrie 20, 2019 - Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a vorbit la mai bine de cinci luni despre rezultatul alegerilor europarlamentare. După închiderea urnelor și numărarea voturilor, PSD a pierdut alegerile și s-a plasat pe locul al doilea. „Poporul român ne-a trimis puțin la hodină” a spus președintele CJ într-o emisiune Bistrițeanul LIVE.
VIDEO: La soare te poți uita, dar la panouri ba! MUTAȚI panourile! octombrie 20, 2019 - Situație oarecum comică, la semnarea contractului pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Panourile cu imaginile reprezentative erau înfipte bine în pământ, dar puse invers! La soare te puteai uita, dar la ele ba.
„Profu” cucerește juriul de la festivalul internațional de la Sibiu și aduce la Bistrița premiul cel mare octombrie 20, 2019 - Documentarul „Profu” a reușit să cucerească juriul festivalului internațional de film de la Sibiu! Producția în spatele căreia se află un alt bistrițean a fost desemnată „cel mai bun film din competiția România”.
Aquabis: Avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în Subcetate octombrie 20, 2019 - S-a produs o avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în cartierul Subcetate din Bistriţa! Cum vor fi afectaţi locuitorii din zonă:
„Sunt orașe care sunt orașe doar pe hârtie”. Cum vede un candidat la alegerile prezidențiale reorganizarea administrativ-teritorială octombrie 20, 2019 - Potrivit candidatului la alegerile prezidențiale din partea PMP, Theodor Paleologu este greșit ca în toată țara să se aplice ce se decide de la București. De asemenea, acesta este de părere că o comasare a comunelor și chiar și a județelor ar fi benefică pentru buna gestionare a fondurilor.
VIDEO: Cele mai frumoase creaţii semnate de Chopin – luni, la Bistriţa! octombrie 20, 2019 - O provocare, pentru toţi nostalgicii, romanticii şi visătorii din Bistriţa: luni, 21 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Sinagoga Bistrița, vor avea parte de cele mai frumoase creaţii ale compozitorului polonez Frédéric Chopin!
Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."
Radu Moldovan: PRELEVARE de orice tip de organ, în curând, la Bistrița! octombrie 19, 2019 - De când a preluat frâiele Spitalului Județean, Gabriel Lazany s-a zbătut și pentru a acredita unitatea în prelevarea de organe. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a adus o veste bună. ”La Bistrița se va putea, în curând, preleva orice fel de organ!” a spus acesta.
FOTO/VIDEO. Răscolitor până la lacrimi: „Nu-i lumină nicări… Au murit toţi oamenii…” octombrie 19, 2019 - Grigore Leşe s-a dovedit răscolitor până la lacrimi, ieri seară, la Centrul Cultural Dacia. Alături de el, pe scenă, au urcat câţiva dintre cei mai luminoşi, expresivi şi tulburători artişti. "Am devenit foarte foarte răi. Incredibil de răi. Nu mai avem gram de răbdare unul cu altul”, a spus Radu Moldovan, prezent la eveniment.