VIDEO: Zis și făcut! Nu au „iertat” niciun stâlp, nicio stradă, nicio uliță din sat…!

VIDEO: Zis și făcut! Nu au „iertat” niciun stâlp, nicio stradă, nicio uliță din sat…!

În timp ce unii se plâng că nu au bani și posibilități, primarul Paul Știr din Căianu Mic tace și face. Mai mult, refuză să accepte scuze și susține că oamenii îi aleg pe primari tocmai ca să găsească soluții acolo unde ele par imposibile:

Invitat ieri seară în emisiunea Direct în problemă, difuzată pe pagina de Facebook Bistrițeanul.ro, primarul Paul Știr a subliniat că a reușit să ducă la bun sfârșit câteva proiecte deosebite pentru locuitorii comunei pe care o administrează.

La capitolul infrastructură rutieră s-a reușit asfaltarea drumului comunal care face legătura între Dobric și Ciceu Poieni, pe o distanță de 8,3 kilometri. A fost primul proiect care a intrat la finanțare, prin PNDL 1.

Drumul era pietruit, pe alocuri era doar pământ, iar zilele acestea s-a lucrat intens, topografii și-au făcut partea lor de treabă cu măsurătorile, se amplasează acum și bornele… Iar de săptămâna viitoare se va lucra intens pentru asfaltarea altor 46 de străzi. Se vor asfalta toate străzile și ulițele din Căianu Mic, Căianu Mare, Ciceu-Poieni și Dobric”, a precizat Paul Știr.

Tânărul edil a recunoscut că nu va fi posibil să se finalizeze în acest an toate lucrările, pentru că este vorba de foarte multă muncă: „Abia anul viitor se vor finaliza lucrările, pentru că procedurile cu autorizațiile, licitația și proiectul au durat mai mult decât ne așteptam…”, a admis Paul Știr.

Finanțarea acestui proiect este asigurată: 1 milion de euro din fonduri europene și 57 de miliarde de la Ministerul Dezvoltării prin PNDL II, a mai explicat ieri seară primarul Paul Știr.

Nu au „iertat” niciun stâlp!

În august 2018 primarul din Căianu Mic promitea lămpi moderne cu led care să asigure iluminatul public în Căianu Mic, Căianu Mare, Ciceu-Poieni și Dobric. Atunci edilul explica pentru Bistrițeanul.ro că pe străzile principale vor fi amplasate leduri de 45 de wati, iar pe cele secundare – leduri de 30 de wati.

La nici un an distanță, Paul Știr poate bifa încă o investiție realizată: „Suntem pe final cu lucrările – într-o săptămână, maxim două, vom putea spune că la nivelul comunei Căianu Mic s-a implementat integral un proiect de modernizare a sistemului de iluminat public…

Lămpile moderne promise au fost aproape toate montate, iar primarul s-a asigurat că nu ratează niciun stâlp: „Mai avem doar câteva puncte în care urmează să montăm. În rest, s-au montat lămpi cu led pe fiecare stâlp, pe fiecare stradă, pe fiecare uliță – pe toate străzile principale și secundare…!”, a completat primarul.

Am urmărit cu acest proiect, în primul rând să scădem costurile cu plata curentului și să creștem siguranța cetățenilor pe timp de noapte și să sporim eficiența din punct de vedere lumino-tehnic… Aceste lămpi sunt mult mai eficiente, asigură o lumină mult mai bună”, a precizat primarul Paul Știr ieri seară, invitat în emisiunea Direct în problemă, moderată de Iulia Stupinean.

Alte detalii interesante despre activitatea primarului Paul Știr puteți afla urmărind înregistrarea video a emisiunii:

Obediența jandarmilor atinge noi cote: Gata să calce trei oameni, pe trecere, ca să nu-și supere șefii acum 4 ore - Amintirile din 10 august sunt încă vii! Și mulți când văd uniforma de jandarm, fac legătura, involuntar, cu acea zi! Dacă la Bistrița, jandarmii păreau să fie mai ”friendly”, azi s-a demonstrat că atunci când boss-ul de la capitală e prin preajmă, se uită de omenie și bun simț. Jandarmii bistrițeni au ridicat ștacheta! Au fost gata să calce trei oameni pe o trecere de pietoni! Numa să nu-i supere pe ăi mai mari!
FOTO: Bărbat mușcat de viperă la o stână în Ciosa acum 6 ore - Un bărbat a fost mușcat de o viperă la o stână din localitatea Ciosa, în timp ce muta niște lemne. Din fericire viața nu i-a fost pusă în pericol.
VIDEO -Răzvan Cuc: Centură pentru Năsăud și urgentarea documentației pentru Autostrada Nordului și centura Bistriței acum 9 ore - În urma protestului #șîeu, Autostrada Nordului care va trece și prin Bistrița a fost aprobată rapid. Prezent în micul burg bistrițean, ministrul transporturilor Răzvan Cuc a spus că s-a urgentat documentația pentru drumul de mare viteză, dar și pentru centura orașului. Și la Năsăud vom avea o centură, promite Cuc.
Concurenţă acerbă: Aproape 36 de candidaţi luptă pentru un post! acum 10 ore - 48 de posturi sunt titularizabile, în acest an, în Bistriţa-Năsăud iar la Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud s-au înscris iniţial 566 de candidaţi. Cei mai mulţi visează la un post de învăţător.
FOTO/VIDEO: A-nceput conferința de alegeri în cadrul PSD BN! Radu Moldovan, reales președinte acum 11 ore - Filiala județeană a PSD își alege azi conducerea, secretarul, etc. Conferința a început la ora 15.00 și la eveniment sunt prezenți inclusiv premierul României și o suită de miniștri. 
Colț foto cu prințese celte sau nimfe dace – surprize inedite la Festivalul Celtic din acest weekend acum 11 ore - Weekendul acesta, complexul Băile Figa de lângă Beclean găzduiește cea de-a 6-a ediție a Festivalului Celtic. Pe lângă artiștii internaționali invitați să cânte, organizatorii au pregătit și alte surprize, printre care un colț foto celtic, cu prințese celte sau nimfe dace, unde participanții vor putea face fotografii printate pe loc.
VIDEO- EXCLUSIV: Belgianul a fost scăpat de polițiști din mâinile ciobanilor acum 12 ore - Apar noi detalii în cazul belgianului bătut de ciobani. După ce a fost snopit în bătaie, ciobanii i-ar fi cerut și bani, pentru a-l lăsa să plece. Aproximativ două ore și jumătate ar fi stat ”sechestrat” până au ajuns polițiștii. Deși initial acesta a spus că nu depune plângere, astăzi, trei persoane s-au prezentat la sediul Poliției pentru a raporta agresiunea.
Mii de credincioşi sunt aşteptaţi la hramul Mănăstirii „Sfântul Ilie” din Nuşeni acum 13 ore - Sărbătoare mare - mâine, la Mănăstirea „Sfântul Ilie” din Nușeni, care îşi sărbătorește hramul şi îşi va deschide din nou porţile pentru mii de credincioşi. Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înalt Prea Sfinţia Sa, Arhiepiscopul Andrei Andreicuţ.
VIDEO: Andra, invitată specială la Zilele comunei Prundu Bârgăului! Ce alte surprize pregăteşte primarul Doru Crişan acum 15 ore - În premieră, Zilele comunei Prundu Bârgăului vor fi organizate în parteneriat cu Consiliul Judeţean, într-o formulă inedită. Printre invitaţii speciali se numără şi îndrăgita solistă Andra.
GRAV! Elevii slabi lăsați corigenți să nu „păteze” rata de promovabilitate a școlii? Ministerul Educației promite verificări la sânge acum 16 ore - Ministerul Educației va lua la puricat Inspectoratele Școlare Județene din 17 județe, după ce procentul corijenților în ciclul gimnazial a crescut îngrijorător. Printre aceste județe se numără și Bistrița-Năsăud. Reprezentanții ministerului se tem ca elevii mai slabi să nu fie ținuți departe de Evaluarea Națională pentru a nu strica rata de promovabilitate a școlii.
Aquabis: Se sistează apa în Bistriţa Bârgăului, pentru câteva ore acum 16 ore - Astăzi, 19 iulie 2019, se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitatea Bistriţa Bârgăului. Care este motivul:
VIDEO ȘOCANT: Motociclist belgian zdrobit în bataie de ciobani la Colibița acum 17 ore - Suntem departe de civilizație, iar ciobanii din Colibița și mai departe! Un belgian a fost bătut cu bestialitate ieri de câțiva ciobani după ce s-a dus să le ceară scuze că s-au speriat caii de sunetul motoarelor.
Dăncilă și Teodorovici, azi, la Bistrița! acum 17 ore - Premierul Viorica Dăncilă va fi prezent azi la Bistrița. Vizita acesteia e prilejuită de alegerile PSD BN. Alături de ea vor mai sosi la Bistrița o suită de miniștrii, printre care și Eugen Teodorovici.
FURIE. Examenele naţionale, privite din interior. Erori umane, subevaluări, supraevaluări. Malpraxis… acum O zi - „An de an - aceeași poveste. Erori umane, se spune. Subevaluări (elevi notați cu 4,70, deci picați, care după contestație obțin 5,80 sau 9), supraevaluări. E de fapt malpraxis. E ca atunci când mergi la medic și-ți greșește diagnosticul. Și te dai de ceasul morții și apoi te duci la alt medic care îți spune să te liniștești că nu e nimic grav..."
VIOLENȚA în familie: Două ordine de protecție emise în 24 de ore acum O zi - Din nefericire, cazurile de violență în familie sunt tot mai dese. Din fericire, există o măsură la îndemână, introdusă prin lege, de curând. În 24 de ore, polițiștii au emis două ordine de protecție. Doi bărbați și-au bătut soțiile.