VIDEO: Zis și făcut! Nu au „iertat” niciun stâlp, nicio stradă, nicio uliță din sat…!

VIDEO: Zis și făcut! Nu au „iertat” niciun stâlp, nicio stradă, nicio uliță din sat…!

În timp ce unii se plâng că nu au bani și posibilități, primarul Paul Știr din Căianu Mic tace și face. Mai mult, refuză să accepte scuze și susține că oamenii îi aleg pe primari tocmai ca să găsească soluții acolo unde ele par imposibile:

Invitat ieri seară în emisiunea Direct în problemă, difuzată pe pagina de Facebook Bistrițeanul.ro, primarul Paul Știr a subliniat că a reușit să ducă la bun sfârșit câteva proiecte deosebite pentru locuitorii comunei pe care o administrează.

La capitolul infrastructură rutieră s-a reușit asfaltarea drumului comunal care face legătura între Dobric și Ciceu Poieni, pe o distanță de 8,3 kilometri. A fost primul proiect care a intrat la finanțare, prin PNDL 1.

Drumul era pietruit, pe alocuri era doar pământ, iar zilele acestea s-a lucrat intens, topografii și-au făcut partea lor de treabă cu măsurătorile, se amplasează acum și bornele… Iar de săptămâna viitoare se va lucra intens pentru asfaltarea altor 46 de străzi. Se vor asfalta toate străzile și ulițele din Căianu Mic, Căianu Mare, Ciceu-Poieni și Dobric”, a precizat Paul Știr.

Tânărul edil a recunoscut că nu va fi posibil să se finalizeze în acest an toate lucrările, pentru că este vorba de foarte multă muncă: „Abia anul viitor se vor finaliza lucrările, pentru că procedurile cu autorizațiile, licitația și proiectul au durat mai mult decât ne așteptam…”, a admis Paul Știr.

Finanțarea acestui proiect este asigurată: 1 milion de euro din fonduri europene și 57 de miliarde de la Ministerul Dezvoltării prin PNDL II, a mai explicat ieri seară primarul Paul Știr.

Nu au „iertat” niciun stâlp!

În august 2018 primarul din Căianu Mic promitea lămpi moderne cu led care să asigure iluminatul public în Căianu Mic, Căianu Mare, Ciceu-Poieni și Dobric. Atunci edilul explica pentru Bistrițeanul.ro că pe străzile principale vor fi amplasate leduri de 45 de wati, iar pe cele secundare – leduri de 30 de wati.

La nici un an distanță, Paul Știr poate bifa încă o investiție realizată: „Suntem pe final cu lucrările – într-o săptămână, maxim două, vom putea spune că la nivelul comunei Căianu Mic s-a implementat integral un proiect de modernizare a sistemului de iluminat public…

Lămpile moderne promise au fost aproape toate montate, iar primarul s-a asigurat că nu ratează niciun stâlp: „Mai avem doar câteva puncte în care urmează să montăm. În rest, s-au montat lămpi cu led pe fiecare stâlp, pe fiecare stradă, pe fiecare uliță – pe toate străzile principale și secundare…!”, a completat primarul.

Am urmărit cu acest proiect, în primul rând să scădem costurile cu plata curentului și să creștem siguranța cetățenilor pe timp de noapte și să sporim eficiența din punct de vedere lumino-tehnic… Aceste lămpi sunt mult mai eficiente, asigură o lumină mult mai bună”, a precizat primarul Paul Știr ieri seară, invitat în emisiunea Direct în problemă, moderată de Iulia Stupinean.

Alte detalii interesante despre activitatea primarului Paul Știr puteți afla urmărind înregistrarea video a emisiunii:

RISC! Cota de pericol, pe mai multe râuri din județ, depășită cu jumătate de metru! Sfaturi pentru localnici: acum 33 de minute- Ploile din ultimele 24 de ore au făcut ca județul Bistrița Năsăud să treacă de sub cod portocaliu sub cod roșu de inundații. Pe unele râuri, cota de pericol a fost depășită cu jumătate de metru. Ce sunt sfătuiți localnicii:
FOTO: Se surpă drumul spre Jelna! acum O oră- Ploile din ultima perioadă au început să erodeze inclusiv asfaltul. Drumul spre Jelna, imediat după intersecția cu Valea Ghinzii, o pornește la vale. O bucată bună din carosabil este deja ruptă și ploile continue nu ajută deloc.
FOTO: Un tată și doi copii mici, implicați într-un grav accident în Dej acum 2 ore- O mașină înmatriculată în Bistrița Năsăud a ieșit azi-noapte de pe carosabil și a lovit un cap de pod. Totul s-a întâmplat în Dej, puțin după miezul nopții. Tatăl și cei doi copii ai săi au ajuns la spital.
Aquabis: Se sistează apa potabilă la Colibița acum 2 ore- Astăzi, 21 mai 2019, începând cu orele 09:00, ca urmare a unei ruperi de nori care a afectat sursele de captare, SC Aquabis a fost nevoită să sisteze furnizarea apei potabile în localitatea Colibița și Mița.
FOTO/VIDEO: Zeci de pompieri intervin în zonele afectate de inundații! Valea Budacului și a Șieului sub cod roșu! acum 3 ore- Podețe înfundate, gospodării inundate, zeci de pompieri cu utilaje în diferite zone ale județului. Aceasta este imaginea dezolantă din urma ploilor și a inundațiilor din Bistrița Năsăud. În urmă cu câteva minute, s-a emis inclusiv cod roșu de inundații pe Valea Budacului.
EFECTELE codului portocaliu de inundații: Zid de protecție fisurat, gospodării inundate acum 16 ore- Județul nostru se află sub cod galben de ploi și cod portocaliu de inundații. S-a instituit inclusiv un grup de suport tehnic. Deja au fost intervenții în zone unde s-a fisurat un zid de protecție și gospodăriile au fost inundate.
A furat bani de la o sală de jocuri pentru a fi băgați, din nou, la păcănele acum 18 ore- Totul s-a întâmplat la o sală de jocuri. O angajată a furat o sumă substanțială de bani. Apoi a dat-o unui bărbat...ca să o joace la păcănele.
Riscă să ajungă după gratii pentru că au furat curent! La propriu! acum 19 ore- Opt persoane sunt cercetate de polițiști. Acestea s-au racordat ilegal la rețeaua electrică. Așa că riscă să ajungă după gratii pentru furt.
VIDEO: Pe când rețea de gaz, în Prundu Bârgăului…?! acum 20 de ore- O problemă destul de complicată cu care se confruntă comunitatea din Prundu Bârgăului este lemnul de foc, cu care oamenii trebuie să se încălzească. Primarul Doru Crișan a explicat pentru Bistrițeanul.ro că se gândește de multă vreme la soluții pentru a introduce gazul și în localitatea pe care o administrează. 
Doina Pană: Salariu minim egal pentru românii angajați în companiile multinaționale din România cu angajații din țarile din Vest! acum 20 de ore- Deputatul Doina Pană, candidat PSD pentru Parlamentul European: „Pentru muncă egală prestată, românii și ceilalți estici care muncesc în multinaționale trebuie să beneficieze de salariu minim egal cu colegii lor din Occident. Nu este firesc ca multinaționalele să își îngroașe conturile strict pe munca incorect plătită a angajaților lor din Europa de Est...”
O veste grozavă pentru 1670 de copii din Bistrița: „ Am găsit soluția!” acum 21 de ore- „Am fost convins tot timpul că vom găsi soluția”, a transmis viceprimarul Cristian Niculae, anunțând o veste grozavă pentru cei 1670 de elevi care învață într-un liceu de prestigiu, „o școală etalon la nivel național, care a dat generații peste generații de oameni de valoare - Bistriței și României...”
FII REPORTER: O bistrițeancă se teme să mai iasă din casă! acum 22 de ore- O bistrițeancă se revoltă! Pe strada unde locuiește se plimbă zilnic, nestingherit, un câine de pază, fără botniță sau lesă! Stăpâna patrupedului se joacă de-a v-ați ascunselea printre mașini, iar autoritățile „se ocupă” de problemă de anul trecut.
Ați văzut-o? Orice informație contează! acum 23 de ore- O femeie din Beclenuț ar fi plecat de acasă încă din data de 11 mai. Cei apropiați au anunțat poliția, care o caută deja de câteva zile. Ați văzut-o?
Se fac angajări la Proterm-Line, Euforia Floral Boutique, Casa Ema și Taverna Dogarilor! acum 24 de ore- Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: Proterm-Line angajează operatori și agent de vânzări, Casa Ema caută electrician, iar Taverna Dogarilor angajează bucătar! Verifică lista completă, ca să vezi ce ți se potrivește:
Răsturnare de situație în cazul accidentului de aseară din Sîngeorz-Băi acum O zi- Se schimbă datele în cazul accidentului de aseară din Sîngeorz-Băi. Deși inițial de vină ar fi fost un tânăr de 18 ani, se pare că la volan s-ar fi aflat altcineva. În urma cercetărilor, polițiștii au descoperit că adevăratul vinovat a comis mai multe infracțiuni.