7.4 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

10 bistrițeni au fost prinși umblând brambura în prima noapte de carantină. Doar unul a fost amendat

Noaptea trecută a fost prima în care au funcționat complet noile restricții de circulație – care interzic românilor să iasă pe stradă între orele 23:00 și 5:00. Circulația este permisă doar dacă este vorba urgențe sau mers la muncă. 10 bistrițeni au fost prinși umblând brambura în miez de noapte, fără declarație sau justificare.

30 de polițiști au fost în stradă noaptea trecută și i-au luat la puricat pe toți cei pe care i-au surprins circulând pe jos sau cu mașina. 70 de persoane au fost legitimate, dintre care doar 10 nu aveau justificare sau declarație pe proprie răspundere.

„Majoritatea persoanelor se deplasau înspre/de la locul de muncă, însă au fost depistate 10 persoane care nu au putut justifica deplasarea, fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea interdicțiilor stabilite”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ BN.

Practic, doar o persoană a fost amendată cu 500 de lei, amenda minimă, pentru că nu putea să-și justifice călătoria nocturnă. Restul au primit avertismente.

Preț de o lună este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul 23:00-05:00. Amenda celor care circulă noaptea fără o justificare pot fi amendați cu sume cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Este permisă circulația doar pentru următoarele motive: deplasarea în interes profesional sau pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată sau achiziționarea de medicamente.

De asemenea, le este permis să circule celor care tranzitează anumite localități, vin de la aeroport sau se îndreaptă spre aeroport sau gări/autogări, dar și celor care au o urgență medicală și au în îngrijire un copil, un vârstnic, un bolnav și celor care au un deces în familie.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...