16.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

100 de contestații, depuse după primele rezultate la Bacalaureat

100 de contestații au fost depuse în Bistrița-Năsăud, după afișarea primelor rezultate la Bacalaureat – sesiunea de toamnă. Rata de promovare în județ a crescut, față de rezultatele inițiale, depășind media pe țară:

Înainte de contestații, rata de promovare la Bacalaureat în Bistrița-Năsăud era de 36%. Detalii despre primele rezultate la Bacalaureat puteți reciti accesând linkul de mai jos:

Primele rezultate la Bacalaureat, sesiunea de toamnă

După soluționarea contestațiilor, elevii au primit note mai mari, astfel încât, în Bistrița-Năsăud, rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2020, a crescut cu aproape un procent, la 36,77%.

Au fost depuse 100 de contestații, defalcate astfel:

  • la proba E)a) – 24,
  • la proba E)c) – 39
  • la proba E)d) – 37.

S-au prezentat 465 de candidați din totalul celor 594 de candidați înscriși.

Din cauza unor fraude sau tentative de fraudă au fost eliminați 2 candidați.

Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele finale au fost afișate astăzi, 5 septembrie, în centrele de examen și pe pagina web dedicată examenului de BacalaureatAICI.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele pot fi accesate în baza unui cod furnizat fiecărui candidat, datele personale fiind anonimizate, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), a mai transmis Biroul de presă, al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: