20.2 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Primele rezultate la Bacalaureat, sesiunea de toamnă

Astăzi s-au afișat primele rezultate la Bacalaureat, sesiunea de toamnă. În județul Bistrița-Năsăud, cea mai mare medie (9,40) a fost obținută de un elev de la Liceul Teoretic „Solomon Haliță” din Sângeorz-Băi – anunță Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud. 

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2020 este, la nivel național, de 31,5%. Este în creștere față sesiunea august-septembrie 2019 (când doar 30,8% dintre candidați au promovat). 

În județul Bistrița-Năsăud s-a înregistrat în această sesiune o rată de promovare de 36%, cu 4,5 procente peste media națională. 

La probele scrise s-au prezentat 465 de candidaţi din cei 594 de candidaţi înscrişi. 

2 candidați au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni.

Situația pe tranșe de medii este următoarea:

  • între 6 și 6,99 – 133 de candidați,
  • între 7 și 7,99 – 25 de candidați,
  • între 8 și 8,99 – 7 candidați.

Cea mai mare medie (9,4) a fost obținută de un elev de la Liceul Teoretic Solomon Haliță din Sângeorz-Băi.

Media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă trebuie să fie 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi – au mai precizzat reprezentanții Inpectoratului Școlar Bistrița-Năsăud.

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat (sesiunea de toamnă), (Limba și literatura română) au participat 143 de candidați din 193 înscriși.

La cea de-a doua probă scrisă a examenului național de bacalaureat (proba obligatorie a profilului) au participat 315 candidați din cei 408 înscriși. 93 de candidați nu s-au prezentat la examen, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊C. Nu s-au înregistrat situații speciale, cum ar fi izolare la domiciliu, spitalizați / în carantină.

La a treia probă scrisă a examenului național de Bacalaureat (proba la alegere a profilului și specializării) din Bistrița-Năsăud au participat 222 candidați, dintre cei 312 înscriși.

90 de candidați au absentat de la examen. Niciunul dintre candidații prezenți nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă. De asemenea, nu s-au înregistrat temperaturi peste 37.3 ̊C. Nu s-au înregistrat situații speciale, cum ar fi izolare la domiciliu, spitalizare / carantină.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate astăzi, 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web  bacalaureat.edu.ro.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot astăzi, până la ora 20:00.

În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații trebuie să completeze și să depună inclusiv o declarație-tip. În această declarație ei menționează faptul că au luat cunoștință de posibilitatea ca nota acordată în urma soluționării contestației poate modifica nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Foto @ Arhivă 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...