16.9 C
Bistrița
marți, iulie 27, 2021

Se apropie Târgul de Purici! Condiții speciale de organizare. Ce anume se poate dona

Târgul de Purici a devenit deja o tradiție și un eveniment așteptat cu interes în Bistrița, în fiecare toamnă. Nici în acest an nu putea să lipsească. Iar condițiile speciale impuse de pandemia noului coronavirus nu vor umbri, cu siguranță, implicarea și bucuria voluntarilor de a da o mână de ajutor. Cel mai probabil Târgul de Purici va avea loc la început de octombrie.

Târgul de Purici – organizat de Lions Club Bistrița, cu sprijinul clubului Lions din Sankt Polten (Austria), se va desfășura și în acest an, în condiții speciale impuse de pandemia noului coronavirus.

Dragi voluntari, prieteni și urmăritori ai Târgului de Purici,

Pandemia de COVID ne-a afectat întreaga viață, astfel încât nu se putea să nu afecteze și desfășurarea ediției din acest an a Târgului de Purici.

Cum anul acesta ar trebui să aiba loc cea de-a șaptea ediție a unui eveniment deja intrat în calendarul de evenimente al orașului, și cum nu ne dorim să întrerupem această tradiție – am reflectat asupra modului în care să putem să oferim o versiune adaptată momentului pe care îl trăim – tuturor celor care au apreciat conceptul acestui târg”, au transmis organizatorii evenimentului.

Iar atunci când cauți, soluțiile apar aproape de la sine. În sprijinul celor de la Lions Club s-au oferit și cei de la Muzeul Județean Bistrița. Conducerea muzeului va pune la dispoziție organizatorilor curtea interioară și standurile pe care le deține. 

O mare provocare, în acest an…

Următoarea întrebare pe care ne-am pus-o: Ce produse putem propune vizitatorilor noștri? S-au exclus din start hainele și s-a întocmit o listă de produse eligibile”, au mai precizat cei care se ocupă de Târgul de Purici. 

Ar fi vorba despre obiecte de artă, tablouri, porțelanuri, articole sportive, schiuri, biciclete, trotinete. De asemenea, se pot dona cărți, rechizite școlare, jocuri, viniluri, casete, gablonțuri sau bijuterii. 

Bistrițenii care doresc să ofere din lucrurile aflate în stare bună – dar care nu le mai folosesc – pot dona și articole pentru Crăciun, decorațiuni pentru casă și grădină sau mic mobilier.

Astfel, denumirea celei de a VII-a ediții a apărut aproape de la sine: Târgul de Purici – Anticariat. O nouă și importantă provocare s-a născut din faptul că în acest an nu vom putea avea produse trimise de colegii austrieci. Din același motiv, din păcate atât de cunoscut.

Și de aici – un test de maturitate: oare după șase ediții, suficienți concitadini ai noștri au înțeles conceptul încât să îi sprijine bunul mers prin donații? Noi credem că da”, afirmă voluntarii Lions Club Bistrița. 

Este și motivul pentru care aceștia fac următorul îndemn:

Nu lăsați lucrurile să moară…! Aduceți-le la Târgul de Purici

„Dacă nu ați atins de mult timp lucruri care mai pot fi încă folosite, dacă poate vă încurcă în gospodărie – dați-le șansa de a fi utile altcuiva…!”, ne roagă organizatorii.

Astfel, contribuim pe deasupra la strângerea de fonduri necesare clubului în realizarea celor două mari proiecte.

Este vorba despre „Adăpost pentru victimele violenței în familie” și „Parcul perilor seculari Lions” de care voluntarii se vor ocupa în acest an, pe lângă multe altele.

„Donați-le și vor deveni de două ori utile! Dumneavoastră deveniți totodată partași la efortul nostru de a schimba cât de puțin lumea în bine”, au mai subliniat voluntarii Lions Club Bistrița.

Totodată, ei au anunțat că data probabilă la care se va desfășura Târgul de Purici va fi 2-3 octombrie.

Dacă vreți să fiți la curent cu noutățile, urmăriți pagina de facebook a evenimentului, AICI.

Foto deschidere @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...